DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 3. prosince 2016

Home » » Report, photos, video - ENTRAPMENT, CRYPTIC BROOD, BRUTALLY DECEASED - Klub 007 Strahov, Prague - 2. 12. 2016

Report, photos, video - ENTRAPMENT, CRYPTIC BROOD, BRUTALLY DECEASED - Klub 007 Strahov, Prague - 2. 12. 2016

Entrapment
OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

Dny se čím dál tím víc krátí, noci prodlužují. Lidé jsou nervní z nedostatku světla, ale nám, starým death metalovým fanouškům, to vůbec nevadí. Jsme zvyklí žít v temnotě. Rádi navštěvujeme menší, klubové akce, kde je blízko mezi kapelami a návštěvníky. Podporujeme svými penězi, návštěvou i následnými fotkami a několika skromnými slovy undergroundové podhoubí. 

Brutally Deceased
Jeden takový old school death metalový večer se konal i v pražském klubu 007 na strahovských kolejích. Představit se měly tři kapely vyznávající staré dobré smrtící pořádky známé z hudby devadesátých let minulého století. Začátek v sedm večer, konec v deset. Co si přát víc? V pátek mám odpoledne ještě hlavu plnou jednoho náročného technického projektu, co právě rýsuji v práci, ale už v tramvaji cestou domů si nasazuji do sluchátek poslední album mých oblíbenců ENTRAPMENT ("Through Realms Unseen"), přeřazuji na metal a těším se na večer.

S touhle kapelou jsem kdysi dělal rozhovor, mám všechna jejich alba, triko a pro celkový dojem a zážitek mi chybělo už jen živé vystoupení. Mám to takhle pohromadě v kompletu rád. Jsem fanoušek ENTRAPMENT a tak jsem byl nadšený, když se Michal zase po nějaké době ujal volantu a vyrazili jsme. Doma sice působíme divným dojmem, v našem věku se od nás očekává už jen fotbal před televizí, lahváče v síťovce a nadávání na politiku, manželky a celý svět. Jenže to my neumíme, jsme pořád napnutí, jak koncert dopadne, těšíme se na hudbu, na lidi, na tu pohodu, která naše mise provází. 

Cryptic Brood
Cesta do Prahy proběhla ve tmě, v dobré náladě a s několika dopravními zácpami. Byl pátek a všechny kamiony musely převézt potravinové polotovary z jednoho města do druhého, to se asi nedá nic dělat. Připomínalo to trošku stěhování národů.

Klub 007 Strahov má obrovskou výhodu v dobré dostupnosti autem. Pokaždé když mezi těmi paneláky v klidu zaparkujeme, jdou na mě vzpomínky na dobu, kdy jsem s budoucí manželkou pařil po vysokoškolských barech v Plzni a pořádal nekonečné filozofické debaty s kamarády a hektolitry piva. Jojo, kdeže ty loňské sněhy jsou. Na Strahově se mi líbí, je to klub přesně podle mého gusta. Má svůj nezaměnitelný punkový genius loci.



Je tu celá naše parta prokletých, kteří jako bájní nomádi vyhledáváme podobné undergroundové akce a jezdíme na ně mnohdy přes celou republiku. Známe se navzájem, je to jak za starých časů, jen už spoustu z nás zdobí krásné šediny. Kecáme, jsme rádi, že se vidíme, ujišťujeme se, že je vše u každého v pořádku. Jsme natěšení, v očekávání. Peklo může začít.

BRUTALLY DECEASED nastartovali ten svůj švédský buldozer, vyřadili kvalt a pustili ho na nás z pořádného kopce. Chlad, šílenství, zběsilost, drcení lebek. Mám to takhle rád a dostalo se mi opět chtěného. Kluci si na posledních albech začali do severského smrtícího kovu přidávat své temné ingredience a já si krásně protřepal palici. Takhle by to nějak mělo vypadat, takhle se hraje poctivý, reálný metal. Užil jsem si jej nadmíru. "Satanovo mrtvé tělo" ožilo a já odcházel na dalšího lahváče (v klub pivo nečepují) spokojen. Swedish, maniacal, cold and killer!





Recenze/review - BRUTALLY DECEASED - Satanic Corpse (2016)

CRYPTIC BROOD. Němečtí členové sekty death doomových melodií. Pro mě první setkání s kapelou. Naživo to byla směs starých AUTOPSY, WINTER, BOLT THROWER, GRAVE. To vše zabalené v tom správném retro prašivém temném hávu. Bavilo mě to moc, já podobné ozvěny z dávno otevřených hrobů uctívám snad odnepaměti. Pochutnával jsem si na té zahnívající mršině, lačně hltal každou skladbu, byl podchlazen, zničen, umrtven. Stal jsem se zombie, okusující vlastní maso od kostí. Peklo zamrzlo! Parádní koncert! Doom, freezing, hell! Maniacal doom death from the other world! Excellently!





ENTRAPMENT byli akvizicí ze samého pekla. Michel Jonker a jeho věrní jsou death metaloví punkáči v tom nejlepším slova smyslu. Krypta, ukrývající starý plesnivý smrtící kov, byla otevřena, vyhrnuly se z ní riffy plné hnisu, síry, plesniviny a já byl na vrcholu svého fanouškovského snění. Jednoduchost, přímé údery na solar plexus, tuny kostí, vyložených v ten den, v ten večer, z malého (nebo spíš žádného) pódia přímo nám do obličeje. Zemřete všichni v nekonečných křečích! Sáhla na mě Smrt, rukou kostnatou, s krvelačným dechem. Tohle všechno jsem z vystoupení Holanďanů cítil. Moldy, rusty, icy, great old school death metal gig! Cult!







Recenze/review - ENTRAPMENT - Through Realms Unseen (2016)

A jako vždy se jde podpořit. Kupujeme s Michalem CD, já i triko ENTRAPMENT. Fotím se s kapelami, to abych měl na památku. Konečně se také "poznáváme" v reálu s Michelem Jonkerem, prohodíme pár slov a hlavně! se vidíme jinde než jen na ksichtoknize. Takhle si představuji správný underground. 



Organizace byla jako vždy na výbornou, zvuk nám přišel parádní. Akce se zúčastnilo odhadem padesát lidí z celých Čech a Moravy, i pár cizinců. Musím vyzdvihnout velmi přátelskou a pohodovou atmosféru. Tady jsou samí milí, pohodoví lidé, říká mi Michal a já s ním musím jen a jen souhlasit. Rád jsem vás viděl přátelé, pokecal a dal s vámi pivko! 

Končí se v deset, čeká nás cesta do Plzně. Klidně bych ještě nějakého toho lahváče urval, ale musíme domů. Mám rozkecáno a pořád Michalovi říkám, jak se mi celý večer líbil. Přikyvuje a předháníme se v superlativech, které směřujeme na jednotlivé kapely. Nebylo ten večer slabého vystoupení a já si mohu odškrtnou další dvě skupiny ze svého seznamu smeček, které jsem chtěl ještě před death metalovým důchodem vidět. 

ve středu po zubech a před koncertem s novým trikem Protector koupeným na bolest:)) - byl jsem schopen sledovat jen Simpsonovy:))
V takovém rozpoložení dojedeme až domů do Plzně. Vylezu z dodávky, děkuji za odvoz a těším se do postele. Jsem moc rád, že jsou noci dlouhé a dny beze světla. Mohli jsme si díky tomu a pátečnímu koncertu užít další pořádnou a poctivou porci muziky, která nám koluje v žilách. Skvělý old school death metalový večer, který si budu ještě dlouho pamatovat.

Upozornění!!! Achtung! - celý report je poznamenán mojí středeční tři a půl hodinovou seancí na zubařském křesle, kde mě sličná slečna s vrtačkou (jo, koukala jsem jí do výstřihu), dláty, rozbrušovačkou a různými dalšími nástroji nahánějícími hrůzu, sekala dva prasklé zubní kořeny a frézoval část čelistní kosti - čtyři stehy stačí, drahoušku! Říkala, že prý je to na neschopenku a že prý mám zůstat doma s ledem na hubě. Jenže přátelé, death metalové koncerty jsou také o věrnosti a fanouškovství. A tak jsem po třetí odpolední injekci proti bolesti dělal celý večer tvrďáka. V sobotu mě probudil v půl čtvrté ráno neodbytný pocit, že mám ve tváři partu naštvaných trpaslíků se sbíječkami. Lezl jsem bolestí po zdi. Ale tak, znáte to, metal!

OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos







---------------------------------------------------------
Promotion!

FESTIVAL DEADLY STORM IN BOŽKOV 11

Oznámen datum konání festivalu:

Sobota 18. 3. 2017

- místo: Hospoda Pod kopcem, Plzeň Božkov

Budeme se na vás těšit!


facebook událost/event:
https://www.facebook.com/events/209306099485337/
info:
FESTIVAL DEADLY STORM IN BOŽKOV 11


------------------------

info:

Share this games :

TWITTER