DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 19. ledna 2017

Home » » Recenze/review - BEHEADED - Beast Incarnate (2017)

Recenze/review - BEHEADED - Beast Incarnate (2017)


BEHEADED - Beast Incarnate
CD 2017, Unique Leader Records

Nad městem se zase vznášel černý mrak utkaný z lidské nenávisti. Jakoby se všechny ty zachmuřené tváře, které za chvilku potkám cestou do práce, všechny dívaly na mě. Není to chudá oblast, ale po ulicích se válí špinavá mlha, ve které se za syrových rán schová každá nepravost. Ponořím se do smogu, našlapuji opatrně, ostražitě. Přesto svého vraha přehlédnu. Vystoupí ze stínu blikající lampy, zašklebí se a mými zády projede ostrá bolest. Padnu na chladnou zem a krev, která se pomalu ztrácí v krystalcích beznaděje, se stane součástí vší té nenávisti.

Malťané BEHEADED patří dlouhodobě k jedněm z mých nejoblíbenějších brutal death metalových skupin. Líbí se mi na nich schopnost složit jasně čitelný riff, hodit mezi nás skvělý nápad bez toho, aniž by docházelo k dnes tolik oblíbenému chaosu. Jsou syroví ze své podstaty. Jakoby vzešli odněkud ze stejného města, ve kterém jsem já nedávno vypustil duši. BEHEADED, kolegům SUFFOCATION, DYING FETUS, DEEDS OF FLESH, ABYSMAL TORMENT, SKINLESS, VISCERAL DECAY, INVERACITY a dalším brutálním brutálním smečkám, se letos povedlo další surové album, které se na dlouhou dobu stalo mým společníkem při toulkách špinavými ulicemi.



Připadá mi, že oproti minulým albům BEHEADED na "Beast Incarnate" trošinku zvolnili nebo spíše ztemněli. Před očima mi při poslechu ožívají starodávná monstra, s tlamami od krve. Prokousnou mi tepnu, vysají veškerou krev a já se pak navěky klaním nové desce. Nevím, jak ji uvidí odborná porota, ale mě přešlo do žil snad od prvního tónu. V téhle podobě mám brutální death metal stejně nejraději. Rychlý, nekompromisní, zběsilý, chladný, se vztekem a nenávistí ve skladbách. Je to přímý útok, totální vyhlazení vaší mysli. Žádné kudrlinky, spíš erupce lávy stříknutá přímo do obličeje. Tady máte vůz plný syrového masa a starejte se. Mám chuť vyrvat si vlastní vnitřnosti z těla, natolik silné mi tohle album připadá. Svět je někdy hodně hnusné místo k žití! BEHEADED o tom vědí své. Brutal death metal, který vás přikove na zeď, rozseká na malé kousky a pak pohodí do vedlejší ulice. Všichni jsme jen těla bez duše! Masakr!


sumarizace:

"Beast Incarnate" je pořádně syrovým kouskem hudby. Během poslechu se ocitneme spolu s BEHEADED na hodně morbidních místech. Hnus, špína, litry krve a neskutečný tlak. Tak by se dala nová desky těchto Italů charakterizovat asi nejlépe. Po hudební stránce se jedná o klasický brutální death metal, který vás doslova ukřižuje. Syrové, mocné, zákeřné a ostré jako břitva. Takové jsou songy z nového alba. Pokud si vedle sebe vyskládám deset posledních alb z tohoto stylu, sahám po BEHEADED nejčastěji. Muzika zde totiž obsahuje jakousi nechutnou přitažlivost a já si musím dávat tyhle ostré skladby do hlavy čím dál tím častěji. Po poslechu jsem očištěn jako věřící po zpovědi. Exhumujte všechno mrtvé a slyšte slova mocné hydry! Brutal death metalové album, které vás rozdrtí obrovskou silou! Skvěle!

Asphyx says:

"Beast Incarnate" is a raw piece of music. When you listen to this album you feel that you are with BEHEADED on really morbid places. Dirt, filth, gallons of blood and unbelievable pressure. That´s the best way how to describe this album by Italians. Musically speaking this is a classic brutal death metal which would crucify you immediately. Raw, powerful, felonious and sharp as a blade. This is how new songs feel like. When I think about their last ten album I would say that BEHEADED is my favorite one and I listen to it the most. This music just has something disgustingly attractive and it makes me listen to it over and over again. After this I´m purged like a Cristian after a confession. Exhume everything which is death and hear the words of the powerful hydra. This is a brutal death metal album which would kill you with its amazing strength! Well done!

Tracklist:
01. Beast Incarnate 04:25
02. The Horror Breathes 04:01
03. Crossing the House of Knives 03:30
04. Reign of the Headless King 04:37
05. The Black Death 08:03
06. Cursed Mediterranean 03:58
07. Fid-dlam ta' dejjem 04:38
08. Punishment of the Grave 06:53


band:
David 'Cejca' Cachia - bass
Omar Grech - guitars
Simone Brigo - guitars...

Davide 'BrutalDave' Billia - drums
Frank Calleja - voice 

Share this games :

TWITTER