DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 18. ledna 2017

Home » » Recenze/review - BRUTAL UNREST - Trinitas (2017)

Recenze/review - BRUTAL UNREST - Trinitas (2017)


BRUTAL UNREST - Trinitas
CD 2017, Hammerheart Records

Zase mě vzbudili v noci. Zdálo se mi zrovna o krásných ženách. Vytržen do reality, naložen do auta, převezen na místo činu. Malá holčička, brečící ve vedlejší místnosti. Máma se sekyrou zaseknout přímo v hlavě, kolem cákance krve ve tvaru deště. Otec na útěku a místo, navěky prokleté. Ohledali jsme mrtvolu, vyslechli dívku, zapečetili celý byt. Vražda jako každá jiná, zdálo se na první pohled. Pak přišel otec z hospody a jako nějaký temný sen na povrch vyplulo zjištění, že dcera své matky má na tváři zlý, ošklivý úsměv. 

Poslouchám novinku německých death metalistů BRUTAL UNREST a čtu staré detektivky. Dáma, která je napsala, by dnes se svým dílem působila jako ty nejčernější hororoví běsi. Tolik napětí, smrti a nenávisti popsal ve svých dílech málokdo. Možná snad jen kolegové Stephen King, IMMOLATION, MORBID ANGEL, VADER, SEVERE TORTURE, MARTYR, PURGATORY, ale i třeba novější GOJIRA, OBSCURA, GORGUTS. Těmi všemi se BRUTAL UNREST inspirovali a sami pak vytvořili dílo plné děsu, tmy a špíny lidské mysli. Těžká atmosféra by se dala krájet jen ostrým nožem.



"Trinitas" na mě opravdu působí jako bych byl na místě nějakého zlého násilného činu a ohledával všechna mrtvá těla. A nemyslím tím teď stále častější způsob, kdy jeden nebo více útočníků vlítnou do malého prostoru a střílí bezhlavě kolem sebe. BRUTAL UNREST působí na novince spíše jako dlouho nahromaděný vztek, který najednou vybouchl. Spouštěcím mechanismem byly už první tóny, pak stačilo do rukou vzít jen svůj oblíbený vražedný nástroj. Němci jsou hodně atmosféričtí, pohrávají si s náladami, jako kořist se svojí obětí. Jedná se o velmi propracovaný materiál, s parádním zvukem a energií. Všechny tyhle pečlivě oddřené detaily dělají z "Trinitas" opravdu temný zážitek, který musí ocenit každý fanoušek stylu zvaného Smrt. Poctivá morbidní práce!


sumarizace:

BRUTAL UNREST se povedlo zhudebnit temnotu. Death metal v jejich podání je černý, naléhavý, s obrovskou silou v melodiích. Přijdu si, jako bych byl poslán do lesa a měl vytrhnout kořeny všeho zla. Album mě zcela pohltilo a při poslechu si se mnou dělá doslova, co chce. Jsem prokletý, ponížený a zároveň se cítím silný jako nikdy dřív. Procházím se mezi stíny, jsem hadem plazícím se za svojí kořistí. Hudba zde nelze příliš uchopit slovy, ale připomíná mi zrcadlo, rozbité na tisíc kousků. Neposlouchejte "Trinitas" za denního světla, nálada absolutního zmaru nejlépe vynikne někdy kolem půlnoci. Věřte a budete navěky prokleti! Tuto nahrávku bych doporučil k poslechu všem padlým kněžím. Zhudebněné inferno zde přichází pomalu, polehounku, jako šelma, lovící za soumraku. Do srdcí se vám vkrade zima a udělá vám z něj kusy chladného ledu. Atmosférický death metal, který je temný, jako odvrácená strana měsíce! Skvěle!

Asphyx says:

BRUTAL UNREST composed darkness. Their Death Metal is black, acute, with an amazing power in melodies. I feel like I have been sent into the woods and supposed to whip out all of the roots of evil for the world. This album catch me and during the listening it does a lot of things to me. I´m accursed, humiliated and at the same time I feel strong like never. I´m walking between shadows, I´m a snake which crawl for its victim. This kind of music is impossible to describe and it reminds me a mirror which is broken on thousand pieces. Do not listen to the "Trinitas" during the day light because the absolute ruin mood will came out the best around the midnight. Believe and you are accursed forever! I would recommend this album to every death priests. The composed inferno is coming slowly, like a beast which hunt during the nightfall. There is going to be cold in our hearts and your heart will became one piece of ice. An atmospheric death metal which is dark like the other side of the moon! Amazing!  

Tracklist
1. Systematic Torture
2. Pathogenic Nation
3. Pandemic Wings
4. Sarcophagus' Aftermath
5. Cotardious
6. Enslaved by Hate
7. Direktive 7
8. Postmortal Enslavement
9. Covered by Black 


band:
Tommy Sonnenburg - Vokills Dennis Thiele - Drums Christoph "Zachi" Zacharowski - Bass Alex Hilla - Guitar David Schneider - Guitar Michael Pulvermacher - Sound Engineer

Share this games :

TWITTER