DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 15. ledna 2017

Home » » Recenze/review - CRYPTIC REALMS - Enraptured By Horror (2016)

Recenze/review - CRYPTIC REALMS - Enraptured By Horror (2016)


CRYPTIC REALMS - Enraptured By Horror
CD 2016, Iron, Blood and Death Corporation/Death In Pieces

Záškuby umírajících těl. Čas, ta temná díra ztracených stínů. Oprýskaná omítka vaší cely. Nekonečné čekání. Procedury mučení, známé už od středověku. Jak dlouho ještě? Ptáte se stále dokola. Cílem je úsměv na tváři sadistických mučitelů a nakonec hromadný hrob beze jména. Kolikrát ještě?

Mezinárodní uskupení CRYPTIC REALMS se sešlo, dlouho rokovalo o smrti, pak se zavřelo do staré katakomby a tam nahrálo desku, která je po okraj naplněná starým death metalem. Členové skupin jako třeba OFFAL, či ASYSSUS (zpěv) se naplno ponořili do hudby, které vyvěrá ze samých základů stylu, tak jak je kdysi položili OBITUARY, VADER, UNLEASHED, MORBID ANGEL, MASSACRE. Klasika zahraná se zručností dávných mistrů, chce se mi stále opakovat, když spolu s kapelou řveme krutost do světa při kopání dalšího hrobu. Ano, zde se hraje dle mých představ, říkám si pořád dokola.



Na podobných smečkách je úžasná jedna věc. CRYPTIC REALMS si, stejně jako mnoho dalších dobrých následovatelů devadesátkového death metalu, na nic nehrají. Motivy jejich skladeb jsou sice často dopředu očekávané, ale když ono to páčení vík plesnivých rakví pořád funguje. Zastřený hlas, bublající basa, k tomu riffy vytažené odněkud z nejtemnějšího podzemí. Dusím se při poslechu v hromadném hrobě, marně se snažím prokousat ven přes hromadu mrtvol. Řekli nám, abychom si s sebou nic nebrali a šli ven za město. Starý dobrý death metal funguje stejně jako všechna zvěrstva, kterých je schopen člověk i v 21. století. Pořád je potřeba upozorňovat na hrůzy, která jsou páchány po celou historii našeho druhu. Slyšte slova za záhrobí. Ponořte se do hlubokých vod smrtícího undergroundu! Album, které je studené a temné, jako samotná Smrt! Old school massacre!


sumarizace:

Nové album mezinárodního uskupení CRYPTIC REALMS je velmi zdařilou poctou devadesátým letům v death metalu. Songy mají jasnou černou tvář, jsou dobře zapamatovatelné a připomínají mi krev, stékající po stěnách podzemních kobek. Tahle hudba je hodně zlá a hodně návyková. Přiznám se, že takové inferno jsem nečekal. Staré, plesnivé melodie, zastřený hlas, odér samotného záhrobí. To jsou hlavní atributy hudby těchto maniaků. Doporučil bych ji všem death metalistům, kteří se rádi pohybují v tom nejtemnějším záhrobí. Budete navěky prokleti, nabodnuti na kůl a spoutáni syrovými melodiemi. Jsem touto deskou totálně smeten, zničen, rozsekán. Během poslechu jsem neviděl ani náznak světla. Masakr lidské mysli, inferno! Old school death metalové album, které bylo nahráno v samotném podsvětí! Totální, plesnivý kult! 

Asphyx says:

The new album by international band CRYPTIC REALMS is a very good tribute to all the 90th´s death metal bands. These songs has a clear black face, are easily memorized and they remind me blood which pour down underground tombs. This music is very evil and very addictive. I have to admint that this inferno is not what I was expecting at all. Old mouldy melodies, husky voice, smell of the other world itself. These are the main attributes of this maniacs´ music.  I would recommend this album to everyone who are fans of death metal, who like to go around the darkest beyond. You will be curse forever, stick on a pole and enchain with raw melodies. I am totally smashed by this album, I am broke and chopped. During the listening I was not able to see any light at all. Massacre of human mind, inferno! Old school death metal album which was recorded in the Hades world! Total mouldy cult! 


Track list:
1. Enraptured By Horror
2. Doomed Cathedrals
3. In Mortal Distress
4. Total Demise
5. Sinister Force Descends
6. Vulgar Exhumation
7. Begging To Be Dead
8. Act of Derangement

Line up:
Kostas Analytis (Abyssus – Greece): lead and backing vocals
Tersis Zonato (Offal – Brazil): guitar solos, acoustic guitar
Victor Varas (Tritton – Mexico): bass
Uriel Aguillon (Necrorite – U.S.): guitars, drums


Share this games :

TWITTER