DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 23. ledna 2017

Home » » Recenze/review - DAY OF DOOM - The Second Coming (2016)

Recenze/review - DAY OF DOOM - The Second Coming (2016)


DAY OF DOOM - The Second Coming
CD 2016, Lavadome Productions

Zrozeni v bolesti, žijí v temnotě. Jako klubka malých háďat, navěky odsouzených se plazit po zemi. Děti démonů znovu povstaly z nekonečných močálů smrti, aby šířily bezbožná slova svých rodičů. Daly si jméno DAY OF DOOM a převlečeny za členy řádu temného cechu technického death metalu vypustily mezi nás nehodné loňské album "The Second Coming"

Z přehrávače se na vás zpočátku vyhrne smršť absolutně nevstřebatelných riffů, které od počátku nahánějí strach. Mám pocit, že pojídám tmu! Zalykám se, dávím, po tvářích se mi koulejí černé slzy hnisu. Chce to čas, říkám si stále častěji a album několikrát odkládám ad acta. Nedá mi to a po čase se vracím, připraven na nejhorší. Jsem odměněn krutě temným zážitkem, který opravdu připomíná setkání s démony. "The Second Coming" se šíří mými žilami jako mor, postupně mě mění a stává se mým denním chlebem. Propadl jsem znovu peklu a na každé společné setkání se těším jako na zlou okultní seanci.



DAY OF DOOM svoji tvorbu směřují do zkažených vod toho nejošklivějšího death metalu. Surový zvuk, ekvilibristicky "nepříjemné" motivy, špína a schopnost složit neotřelý riff. Tohle všechno se u nás v undergroundu cení nadevše. Album je kompilací dvou prvních záseků skupiny a je také vzpomínkou na návštěvu samotného pekla. Občas si spolu s kapelou zavzpomínáme na MORBID ANGEL, jen je nutné přidat pořádkou dávku testosteronu. "The Second Coming" je ale v rámci americké smrtící metalové školy originálním tělesem, kterému se povedlo zkombinovat techniku s černou doomovou atmosférou. Nahrávka udělá radost určitě všem, kteří hledají u death metalu morbidní pestrost. Sám jsem se do desky dostával poměrně dlouho, ale má vytrvalost byla odměněna prokletím smrtící bezcitnosti. Technika, skvělé řemeslo, temnota! To jsou DAY OF DOOM. Velmi chutný kus zahnívajícího masa, to vám povím! 


sumarizace:

"The Second Coming" je přesně tím druhem hudby, která bude znít všude po světě, až nastane apokalypsa. Já vlastně ani nevím, jak podobná alba hodnotit. Jsem novinkou zcela pohlcen, jsem jejím otrokem a užívám si všechny ty pestré okamžiky. Death metal v podání DAY OF DOOM je takovým jedním velkým šílenstvím. Ostré riffy, složité melodie, všude přítomné zlo. Mé pocity sice byly zpočátku zmatené, ale časem album dozrálo v obrovské monstrum. Všude kolem se vznáší beznaděj, já tápu v nekonečné tmě. Pouštím si nahrávku znovu a znovu a zjišťuji, že se mi do žil dostává hodně temný jed. Technika, progrese a velká přitažlivost. To jsou slova, která mě napadají při poslechu asi nejčastěji. Agresivní, hodně emotivní a zároveň černé album. Absolutní inferno! Apokalyptický technický death metal, který vás smete z povrchu zemského!


Asphyx says:

"The Second Coming" is exactly the kind of music that will sound all over the world, when the apocalypse comes. I don't even know how to evaluate similar albums. I'm completely enthrailled by this novelty, I'm its slave and I enjoy all varied moments. Death metal by DAY OF DOOM is such great madness. Sharp riffs, complicated melodies, ever-present evil. Although my feelings were confused at first, the album got into a huge monster. All around despair is rising, I grope in the endless darkness. I'm listening to the recording again and I find there is coming some dark poison in my veins. Technology, progression and large attraction. These are the words that are coming to my mind most when listening. Aggressive, very emotional as well black album. Absolute inferno! Apocalyptic technical death metal that will sweep you away from the earth!


Traсklist:
1. Pale Delineations
2. The Unblinking Eye
3. Tempest Of Revenge
4. Nightmare Child
5. Womb Of Hell
6. Hatred Is
7. Kill All The Humans
8. Perpetual Sorrow
9. Lust For Blood
10. Release The Inner Demon
11. These Creatures
12. The Exalted Ones
13. Inhumans
14. Slaves To Insanity

Line-Up:
Doug Randazzo - Guitars (?-2006), Guitars, Bass, Vocals (2010-present)
Rich Hervey - Drums, Keyboards, Vocals (2000-present)
Sam Lara - Bass, Vocals (2013-present)

Share this games :

TWITTER