DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 13. ledna 2017

Home » » Recenze/review - ENDLESS CURSE - Slave Breeding Industry (2016)

Recenze/review - ENDLESS CURSE - Slave Breeding Industry (2016)


ENDLESS CURSE - Slave Breeding Industry
CD 2016, own production

Občas se mi to stává. Určitě to také znáte. Najednou je všechno kolem černé, lidi vám vadí, jen když promluví a podvědomě cítíte, že by se hodil nějaký temný kout beze světla, s vypnutými všemi komunikačními kanály a s nějakou hudbou, která vám pročistí celý mozek. Moje volba tentokrát padla na nováčky ENDLESS CURSE z Německa.

Pánové na své prvotině předvádějí poměrně solidní death metal, přidávají malou porci core záležitostí a snaží se mě přesvědčit tlakem. Moc se jim to ale nedaří. Už když jsem si pustil novinku "Slave Breeding Industry" poprvé, těkaly mé myšlenky stále kolem. Jako bych se nemohl uklidnit, soustředit. Hudba mě nebolela, ani nijak neočišťovala. A to je u mě velký problém. Bohužel, všechen ten stereotyp a monotónnost ve mě vzbuzovali jen samé nelibé pocity a tak jsem se rozhodl, že album nebudu dál pitvat. Nechce se mi, nemám na něj chuť a zmítám se v pochybnostech, co se dá vlastně o podobných deskách napsat. Chtělo by to víc energie, lepší zvuk, pořádně kopnout do vrtule. Tak snad příště.


sumarizace:

Němečtí death metalisté ENDLESS CURSE mě zatím svoji novinkou příliš nepřesvědčili. Album je pro mě příliš nevýrazné, chaotické a zmatené. Pánové jsou vcelku dobrými muzikanty, kteří umí napsat vcelku dobré skladby. Bohužel díky divnému zvuku a produkci nakonec všechno vyznívá do ztracena. Fanoušci brutality asi budou spokojeni, já jsem zatím poněkud skeptický. Uvidíme, s čím přijdou pánové příště, zatím bych je zařadil někam na špičku druhé death metalové ligy. Některé songy jsou dobré, jiné horší a na desce nalezneme i spoustu prázdných míst. Je to sice nářez, kope to pěkně, ale nahrávka je také poměrně stereotypní a stále stejná. Kapele bych rozhodně doporučil lepší produkci, pořádný mastering a potom uvidíme. Death metalové album, které se povedlo tak na půl!

Asphyx says:

German death metalists ENDLESS CURSE haven´t convinced me yet with their new album. This album is too ordinary, chaotic and confused for me. These gentlemen are good musicians who know how to compose a good songs. Unfortunately thanks to the weird sound and production everything is fading. Fans of brutality might be satisfied, I´m skeptical right now. We´ll see what those guys bring us next but for now I would say that they are in the peak of the second death metal league. Some of the songs are good, some of them are not so much and on this album you can find a lot of empty passages. It´s a massacre, it kicks nicely, however the record is stereotypical and the same all the time. I would suggest to have a better production, good mastering and then we´ll see. Death metal album, which is good in a half!

Tracklist:
01. We Lived in Chains
02. Get Free
03. Boiling Blood
04. Listen
05. I'm Too Old
06. Breathe Greed
07. False Flag


band:
Share this games :

TWITTER