DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 23. ledna 2017

Home » » Recenze/review - HORRIBLE CREATURES - Pitfall (2017)

Recenze/review - HORRIBLE CREATURES - Pitfall (2017)


HORRIBLE CREATURES - Pitfall
CD 2017, vlastní vydání


Anglické slovo "Pitfall" lze přeložit do češtiny jako nástraha, skryté nebezpečí, případně past. Je také názvem alba českých thrash/death metalistů HORRIBLE CREATURES. A hlavně, přesně vystihuje to, co se na desce odehrává. Natlakovaný, energický zážitek, který opravdu připomíná neočekávaný pád do nějaké hluboké temné jámy. Dostanete jedenáct skladeb ve stylu starých dobrých DEATH ANGEL, SLAYER, PANTERY, případně třeba HATESPHERE, THE HAUNTED, DEW-SCENTED, CARNAL FORGE, DARKANE. "Modernější" postupy jsou zde vkusně kombinovány se starobou a výsledkem je na naše poměry nebývale zajímavá nahrávka. Jsem hrozně rád, že se karlovarská smečka vyhnula zavedeným "českým klišé" a nebála se do toho pořádně opřít.

   

Nějak podvědomě cítím v kostech, že tahle parta by mohla zaujmout i v zahraničí. Nápady, které z novinky slyším, jsou srovnatelné se stejně naladěnými kolegy z jiných zemí. Mezery bych viděl trošku ve zvuku. Nahrávce by přece jen slušel trošku ostřejší, případně špinavější. Jinak si ale není na co stěžovat. Skladby mají drive, sílu, zajímavé melodie, zpěvák jest výraznou persónou a bicí vše pohánějí kupředu s nekompromisním citem pro ničení. Možná bych se nebál příště ještě víc přitlačit na pilu, případně zkusit další desku něčím okořenit. Každopádně, přátelé, pokud si chcete poslechnout pořádný masakrální thrash metal, tak neváhejte. Za sebe mohu jen a jen doporučit. "Pitfall" je velmi dobrým albem, plným zajímavých momentů. Vypadá to, že v České republice se zrodila další poctivá zabijácká mašina. Jen tak dál! Peklo!


sumarizace:

Od HORRIBLE CREATURES dostanete jedenáct skladeb ve stylu starých dobrých DEATH ANGEL, SLAYER, PANTERY, případně třeba HATESPHERE, THE HAUNTED, DEW-SCENTED, CARNAL FORGE, DARKANE"Modernější" postupy jsou zde vkusně kombinovány se starobou a výsledkem je nebývale zajímavé album. Nějak podvědomě cítím v kostech, že tahle parta by vás mohla zaujmout. Nápady, které z novinky slyším, jsou srovnatelné se stejně naladěnými kolegy z jiných zemí. Mezery bych viděl trošku ve zvuku. Nahrávce by přece jen slušel trošku ostřejší, případně špinavější. Jinak si ale není na co stěžovat. Skladby mají drive, sílu, zajímavé melodie, zpěvák jest výraznou persónou a bicí vše pohánějí kupředu s nekompromisním citem pro ničení. Možná bych se nebál příště ještě víc přitlačit na pilu, zkusit další desku případně něčím okořenit. Každopádně, přátelé, pokud si chcete poslechnout pořádný masakrální thrash metal, tak neváhejte. Za sebe mohu jen a jen doporučit. "Pitfall" je velmi dobrým albem, plným zajímavých momentů. Vypadá to, že v České republice se zrodila další poctivá zabijácká mašina. Peklo!

Asphyx says:

HORRIBLE CRETURES will give you eleven songs which are in the style of the good old DEATH ANGEL, SLAYER, PANTERY or the HATESPHERE, THE HAUNTED, DEW-SCENTED, CARNAL FORGE, DARKANE. They tastefully combine “more modern” methods with old age and the result is an unusually interesting album. I just feel in my bones that this band might catch you. The ideas on this album are comparable with other bands from different countries which play the same kind of music. The only little problem I have is with the sound. This album would sound better with sharper and maybe even dirtier sound. However, that is the only this to complain about. The songs have drive, power, interesting melodies, the singer has a distinctive persona and the drums makes everything go forward with an uncompromising sense for destruction. Maybe next time, it would be nice to push the music even harder and maybe spice it up a little bit. Anyway, friends, if you want to listen to a very good massacre thrash metal, go for it. I can only recommend it. “Pitfall” is a very good album full of interesting moments. It looks like we have another good killing machine in the Czech Republic. Hell!


tracklist:
1. Confess To Kill
2. Pitfall
3. Prisoner of Disease
4. Chaos
5. Opposite
6. Ox Fly
7. Rotting Dead
8. Choke
9. Salt The Wound
10. My Flesh, My Blood
11. Manic Spree


band:
Frank - Vocals
Hans - Bass
Vladis - Guitars
Jirgen - Drums

Booking - horriblecreatures01@gmail.com
Share this games :

TWITTER