DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 20. ledna 2017

Home » » Recenze/review - INSULTERS - Metal Still Means Danger (2017)

Recenze/review - INSULTERS - Metal Still Means Danger (2017)


INSULTERS - Metal Still Means Danger
CD 2017, Unholy Prophecies

Zase mě zavalila hromada lebek, které jsem skládal na hromadu celý týden. Má práce přišla vniveč a ještě jsem byl najednou málem udušen bývalými hlavami padlých kněží. Prý byli popraveni sekerou a pochováni za hřbitovní zdí. U nás v kostnici pro ně máme zvláštní místnost, kam chodívám rozjímat se svojí oblíbenou hudbou. Tentokrát jsem si vzal k práci novinku španělských black/thrasherů INSULTERS.

A lebky začaly opět praskat ve švech. Vylezl jsem z té běloskvoucí spouště, narovnal se v zádech a plně se oddal staré prašivé hudbě inspirované VENOM, TOXIC HOLOCAUST, DESATSER, AURA NOIR, HELLHAMMER, CELTIC FROST. Kapela zvolila lehce monotónní přístup, který nebude mnohým dnešním posluchačům po chuti. Je nutné si ale uvědomit, že já jsem ve svých katakombách zavřen už dlouhá léta a můj pohled na podobnou rezavou hudbu je značně poznamenám zubem času.



INSULTERS také za "Metal Still Means Danger" příliš kladných hodnocení nesbírají. Nedivím se, pokud dostane na recenzi album nějaký mladý floutek, který začínal s hudbou v tomto tisíciletí, tak musí být zmaten jako jeptiška na swingers párty. Španělé hrají pro nás, pro staré prašivce, kteří se rádi přehrabují v dávných metalových spisech. Nic jiného od téhle smečky nečekejte. INSULTERS na mě působí jako nějaký starý stroj, znovu probuzený k životu. Jsou svědectvím o starých dobrých časech, kdy se ještě na nějakou tu špínu v metalu nehledělo a i když nepatří k nejlepším, tak pokud máte podobné smečky rádi, rozhodně je ze svého hledáčku nevynechejte. Jen si dejte pozor, aby vás také nezavalila lavina plesnivých kostí. Velmi příjemný výlet do záhrobí!


sumarizace:

Špinaví black thrasheři INSULTERS mezi nás vyvrhli pořádně plesnivou mršinu. Ostrý, nekompromisní thrash s morbidními melodiemi, krutostí a silou. Pokud máte rádi staré, dobré poctivé časy, budete určitě spokojeni jako já. Řeže to, pálí to a kope jako splašený kůň. Songy, připomínající údery pěstí do obličeje. Španělská thrashová kreatura se probudila, aby nás spálila černým ohněm. Už vás někdo někdy bodl rezavým nožem do břicha? Pocity jsou při poslechu hodně podobné. Thrash/black metal, který řeže jako sekáček na maso! Velmi dobře!

Asphyx says:

The dirty black/speed/thrash INSULTERS casted up among us a really moldy carcass. Sharp, uncompromising thrash with morbid melodies, cruelty and power. If you like old good honest times, you will definitely be satisfied as me. It cuts, burns and kicks  like a runaway horse. Songs reminding punches to the face. Spanish thrash creature woke up to burn us with black fire. Have you ever been stabbed with a rusty knife into the belly? Feelings are very similar when listening. Thrash/black metal that cuts like a cleaver! Very well!


Share this games :

TWITTER