DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 16. ledna 2017

Home » » Recenze/review - LONE WANDERER - The Majesty Of Loss (2016)

Recenze/review - LONE WANDERER - The Majesty Of Loss (2016)


LONE WANDERER - The Majesty Of Loss
CD 2016, vlastní vydání

Sám žil a sám také zemřel. Ponořen do svého temného světa chodil ulicemi jako tělo bez duše už dlouho. Umíral, ale všem to bylo jedno. Měl sice pět tisíc přátel na všech sítích světa, ale víčka mu k rakvi nepřišel zatlačit nikdo. Vytvářel také nějaké hodnoty v práci, přesto jako by jinak nebyl. Celé dny mu zářila do očí obrazovka plná veselých tváří. Přesto se už dlouho nesmál a pomalu chřadl. Teď tu leží, opuštěný, zbytečný.

Hudba německých funeral doomařů LONE WANDERER na mě působí zvláštním dojmem a nutí mě přemýšlet nad posledními věcmi člověka. Poslouchám ji a pořád dokola si říkám, jak je někdy samota studená. Znám pár lidí ze svého okolí, kteří by se v téhle hudbě doslova našli. Smutek, chlad a chvění, to všechno z "The Majesty Of Loss" cítím.

 

LONE WANDERER vyjadřují své pocity podobně, jako to činí třeba takoví AHAB, MOURNFUL CONGREGATION, EVOKEN, SKEPTICISM, ESOTERIC, WORKSHIP. Jejich hudba je plná pesimismu, smutečních maršů a studeného rozjímání. Dejte si pozor, aby na vás nepřišly plíživé deprese. Přijde mi, že kapela musela sedět v koupelně a mezi jednotlivými nápady zvažovat, zda si členové nepodřežou žíly. Muzika je pro mě poměrně návyková, i když někdy až moc dlouhá a stejná. Musím na ní mít opravdu náladu. Pokud ale přijde, jsem spolknutý, sežvýkaný a rozebraný na prvočástice. Funerální doom metal, který ctí klasiky žánru.


sumarizace:

"The Majesty Of Loss" je albem, na kterém se povedlo LONE WANDERER zhudebnit tmu. Je jako pomalu se plížící smrt. Do krve mi proniklo postupně, pomalu. Trávili jsme spolu dlouhé chvíle na cestách a nejvíce vyniklo při poslechu v noční krajině. LONE WANDERER sice nepřinášejí vůbec nic nového, ale jsou sví, originální a umí navodit v doom metalu to nejpodstatnější. Smutek. Já vlastně ani moc nevím, co bych dodal dalšího. Na novince je vše v nejlepším pořádku a doporučuji ji všem, kdo se rádi zajímají o tmu. Depresivní funeral doomová nahrávka, která je tmavá jako pohřební hostina! Velmi dobré album.

Asphyx says:


"The Majesty Of Loss" is an album where LONE WANDERERset to music the darkness. It is slowly creeping death. It got into my bloodstream gradually, slowly. We spent long time together on the road and it was the most excellent in the nocturnal landscape. Although LONE WANDERER don't bring anything new, they are original and can evoke the most essential in doom. Sadness. I don't even really know what I'd say more. There is everything fine on the news and I recommend it to all who is interested  in the darkness. Depressive funeral doom record, as dark as a funeral feast! Very good album.

Tracklist:
1. Chime The Age Of Negativity (10:11)
2. Noumenon (11:54)
3. Revolving Perpetualness (10:30)
4. The Majesty Of Loss (13:33) 

Lone Wanderer is:
Bruno Schotten (g, v)
Chris Hoen (v, g)
Simon Brooker (b)
Jakob Zeblin (d)

Share this games :

TWITTER