DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 25. ledna 2017

Home » » Recenze/review - MALIGNER - Demon (2016)

Recenze/review - MALIGNER - Demon (2016)


MALIGNER - Demon
tape 2016, Blood Harvest

Propukla další válka s nebem. Síly jsou už dávno větší na straně podzemí. Díky lidské ohavnosti a chamtivosti je peklo připraveno opět k boji. Padají mrtvá těla na dalším bojišti, ozývá se řev raněných. Kdo nezažil a zná válku jen z obrazovek, ten nepochopí. Na trůn usedl další úchyl, poskoci se klaní nových modlám. Je to pořád stejné, neustále dokola, co svět světem stojí. Silnější vždy přežívají a ne že ne. Krev stříká všude kolem, je jen tekutinou bez duše. Smrt, všude byla smrt, říkají ti, kteří přežili.

Muchlá se mi ve starém přehrávači kazeta death thrashových maniaků MALIGNER ze Švédska. Nechávají mi vzpomenout na dávné časy, kdy jsem sedával s pivem v ruce dlouhé hodiny s uchem přitisknutým na reproduktoru. Bývala tenkrát ta naše metalová válka snadnější, člověk si musel každou kapelu, každý poslech zasloužit a víc si všeho vážil. MALIGNER jakoby pocházeli z devadesátých let, byli jim plně oddáni a klaněli se stejným bohům jako já. Mám tak najednou v ruce limitovanou edici kazety, která sice není ničím výjimečná, ale je jasně hmatatelná a něco vzadu v hlavě mě nutí ji stále poslouchat. Má metalová válka, zdá se, opět propukla.




Máte rádi staré CARCASS, SACRIFICE, DEATH, INFERNAL MAJESTY, BLOOD FEAST, SLAUGHTER (Kanada), MASTER? Líbí se vám sóla jak vystřižená z prvních ANNIHILATOR? Pak neváhejte a jděte i do MALIGNER. Švédi jsou sice lokální kapelou, ale jejich válka je poctivá, syrová a reálná. Je daleko od všech globálních konfliktů i současné hudby, ale pro mě jsou nádhernou ukázkou toho, že otisk osmdesátých a devadesátých metalových let může pořád fungovat. Přesně podobné masakry na pomezí deathu a thrashe mám rád. A vůbec mi nevadí, že je vše pokryto silnou vrstvou patiny, rzi, prachu a pavučin. "Demon" mě baví a užívám si jej jako nějakou starou znovu objevenou knihu. Death thrashový masakr podle pradávných pravidel! Skvěle! 


sumarizace:

Skladby z novinky MALIGNER připomínají čerstvě exhumovaný hrob. Old schoolové melodie od mistrů ve svém oboru jsou plesnivé, ostré, zákeřné a musí potěšit ucho každého pravověrného fanouška. Pokud máte chuť na pravý, nefalšovaný, reálný death metal a thrash, neváhejte ani chvilku. Na "Demon" ho totiž hrají jedni z nejpovolanějších. Všechny songy působí jako úder kladivem do právě otevřené rakve. Podsvětí zase jednou promluvilo. Pořádně hlasitě. Old school death thrash metal, který otevírá dveře do záhrobí. Skvělá hrobnická práce! 

Asphyx says:

Songs from the news of MALIGNER remind of freshly exhumed grave. Old school tunes from the masters in their field are moldy, sharp, vicious and must please ears of all orthodox fans. If you fancy  real, genuine, death metal and thrash, don't hesitate for a moment. It's played on "Demon" because of the most competent playersSongs cause like hitting with a hammer to the opened coffin. Underworld spoke once again. Really loudly. Old school death thrash metal, that opens the door to the next world. Great gravedigger work!

MALIGNER lineup
Maligno - vocals and bass
Aztiak - guitars 
Share this games :

TWITTER