DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 27. ledna 2017

Home » » Recenze/review - MALOIC - Death (2017) 

Recenze/review - MALOIC - Death (2017) 


MALOIC - Death
CD 2017, vlastní vydání

Uzavřen v komoře svých temných snů. Noční můry opět oživly, pozvaly mě do svého zlého světa a já se začal ztrácet mezi realitou a děsem. Už jsem nemohl dál, každé probuzení moc bolelo. Nevylézal jsem ze svého bytu, pak pokoje a nakonec postele. Žádný dopis na rozloučenou jsem nezanechal, stejně už jsem nikoho nezajímal. Vzal jsem provaz a začal se pomalu houpat na vlnách smutných melodií indické kapely MALOIC.

Obestřel mě smutek a věčnost. Hudba se kolem vznášela ve stylu AMORPHIS, DARK TRANQUILLITY, OBITUARY, AMON AMARTH, RUDRA, SENTENCED. Podobných kapel je spousta, ale MALOIC mě svým přístupem a hlavně muzikou zaujali. Líbí se mi jejich zvláštní cit pro smutek, pro snové chvění, které ze skladeb cítím. Skupina nepřináší mnoho nového (kdo taky ano?), ale spíše rozvíjí již dříve slyšené velmi zajímavým způsobem. 



Definovat přesně, jaké album je v dnešní době to vynikající, které dobré a které stojí za nic, bývá mnohdy těžké. Přenechme to kritikům a pojďme si radši hudbu užívat. Nakonec vám stejně nejvíc řekne vnitřní pocit, muzika je přeci jen hlavně niterná záležitost. MALOIC se stali na nějaký čas mými průvodci pochmurným počasím deštivých dní. Jsou pro mě velmi příjemným překvapením, kouskem studené námrazy kolem páteře. Podupávám si do rytmu a mám obrovskou chuť otevřít okno a skočit. Dole by mě nečekala smrt, ale vykoupení. Máte rádi melodii v death metalu, láká vás chlad opuštěných kostelů? Myslím, že není co řešit. Příjemné album!



sumarizace:

Nové album MALOIC je absolutně úžasným zážitkem. Těch emocí, těch kousků hudebního talentu, odhodlání, průzračné čistoty a nespoutanosti dělá z "Death" niterně vzácný příběh, který umí vyprávět právě jen MALOICOprostěte se na chvilku od stylových klišé a vydejte se spolu s kapelou hledat smutná zákoutí lesních mýtin, sněhových kopců, smrti i severské čistoty. Album si na nic nehraje, plyne samozřejmě, jakoby bylo mou součástí odnepaměti. Deska chutná jako dobře uleželý bourbon, který strávil dlouhá léta v dubovém sudu. Ochutnejte a na jazyku se vám rozplynou ledové kousky plné věčnosti. "Death" je krásnou a tajemnou ženou, jdoucí vznešeně ulicí. Za moji maličkost vám novinku vřele doporučuji! Úžasná, ledově krásná nahrávka!



Asphyx says:

The new album MALOIC is an absolutely amazing experience. So many emotions, pieces of musical talent, dedication, limpid purity and the effervescence make "Death" an intrinsically rare story which only MALOIC can tell. Freed for a moment from the stylistic clichés and go to look for sad corners of forest clearings, snow hills, death and Nordic purity with this band. This album doesn´t pretend anything, it flows naturally like it is a part of me forever. The record tastes like a well-seasoned bourbon which spent many years in on oak casks. Just taste it and there will be ice cubes of eternity melting on your tongue. "Death" is a beautiful and mysterious woman walking nobly down the street. For me I have to highly recommend this album! Amazing, icily beautiful record! 

Track list:
1. Foul Blood
2. Two Twelve Eighty Four
3. Wasted Soul
4. Unborn
5. Dead
6. Massacre
7. Prison of Darkness
8. The Rope

Line up:
Sumanth Shetty - Lead Guitar, Vocals
Jovith Tellis - Rhythm Guitar
Sagar Kumar - Bass
Robin Sequeira - Keyboards
Calvin Menezes - Drums


Share this games :

TWITTER