DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 31. ledna 2017

Home » » Recenze/review - RIDE FOR REVENGE - Thy Horrendous Yearning (2017)

Recenze/review - RIDE FOR REVENGE - Thy Horrendous Yearning (2017)


RIDE FOR REVENGE - Thy Horrendous Yearning 
LP 2017, Hells Headbangers

Rozvaha mého nadřízeného mě vždy fascinovala. Každý den před popravou si sedl, dal hlavu do dlaní a působil dojmem, že se modlí. Nebylo tomu tak, víru už tenhle starý kat dávno ztratil. Spíše se uklidňoval, odříkával svoji mantru. Byl pověrčivý, věřil na démony a duchy, ale pokaždé sekl tak přesně, že hlava odpadla jako ukrojené máslo. Chtěl bych být jednou jako on, také mít jeho klid. Ještě se musím hodně učit.

Experimentální black metal není v mém přehrávači častým hostem. Jenže když vám kapela pošle na recenzi LP a požádá ručně psaným dopisem o recenzi, tak jednoduše musíte. RIDE FOR REVENGE pocházejí z Finska a našim posluchačům se již několikrát představila v několika temných distrech. Opakování je matkou moudrosti a Finové si tohle přísloví vzali za své. I na novince působí dojmem padlých kněží, kteří stále dokola předkládají v každé skladbě jeden primitivní riff. Navozují tak atmosféru zmaru, beznaděje a drnčí jako slova pronášená na okultních seancích. 



Špína, která z alba "Thy Horrendous Yearning" postupně vyvěrá na povrch, byla inspirována kapelami jako BEHERIT, BARATHRUM, HORSE LATITUDES, VENUS STAR, BLACK MASS OF ABSU, BONE RITUAL, GONKULATOR a spoustou dalších černých náladotvůrců. Jedná se o hudbu, která rozhodně není pro každého. Pro spoustu z vás bude velmi monotónní, jednoduchá. Mám to nastavené jinak. Jak se tak u mého kamaráda otáčel pořád dokola vinylový kotouč na gramofonu, dostával jsem se do zvláštního transu. Chyběla opravdu už jen ta sekyrka a zítřejší poprava. Po počátečních pochybách a odmítání jsem si nakonec album užíval, nechával se jím unášet a to i přesto, že vůbec nepatří do mého ranku. Líbí se mi jeho zvláštnost, prapodivný starý zvuk a celková atmosféra. Pokud chcete ve tmě potkat ďábla, tak neváhejte! 


sumarizace:

Na své další desce se finští RIDE FOR REVENGE pokusili zhudebnit tmu. Svým způsobem se jim to povedlo, i když se podle mě jedná o desku, která není rozhodně pro každého. Pro poslech je nutné se naladit na vlnu zla, špíny a mít hlavu otevřenou lehkým experimentům. Finové nám přinášejí smršť různých zvuků, šílených riffů a nálady plné beznaděje. Album je opravdu hodně šílené. I přesto ho doporučuji poslouchat v kuse. Jinak kouzlo vyprchá. Dveře do pekla jsou sice pootevřeny, ale příště bych poprosil ještě víc nihilismu. Líbí se mi zvuk alba, i celkové provedení, ale některé nápady mě přeci jen trošku ruší. Jako celek je "Thy Horrendous Yearning" ale dobrou deskou, která určitě dokáže zaujmout všechny příznivce stínů. Experimentální temný black metal, který je plný zkažené krve. Velmi dobře!

Asphyx says:

The next album by Finnish RIDE FOR REVENGE is a musicalization of darkness. In its own way they did it, however personally I think that this is not album for everyone. If you want to listen to it you have to make yourself be in a state of mind where you can feel the evil, dirt and have to have your head open to light experiments. This Finns band brings us a cyclone of various sounds, crazy riffs and mood of hopelessness. This album is on the brink of madness  but I would suggest you to listen it in at one bite. Otherwise you would not be able to feel the magic. Doors in Hell are little bit open, however next time I would like to have more nihilism. I like the sound of this album and its accomplishment but some ideas disturb me. As a whole is this "Thy Horrendous Yearning" album a very good album which can catch your attention if you are a fan of shadows. Experimental dark black metal which is full of bad blood. Very good!


Tracklist:
Hartsimainen Klooni Itsestään
Soul Abortion
Sexual Rhythm of Death
Devil's Star on the Rise
Thy Horrendous Yearning
The Reversed Cross
Secrets of Cryptic Metal

Share this games :

TWITTER