DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 26. ledna 2017

Home » » Recenze/review - SERPENT ASCENDING - Aṇaṅku (2016)

Recenze/review - SERPENT ASCENDING - Aṇaṅku (2016)


SERPENT ASCENDING - Aṇaṅku
digital 2016, I, Voidhanger Records

Sedím a přemítám. Prosýpám mezi prsty prach. Lechtá mě v dlaních a cítím jeho plesnivou vůni. Říkali mi, že to nemám dělat, že se to v krematoriu nesluší, jenže pro mě je tenhle můj rituál takovým mým rozloučením. Vždyť kolikrát nikdo na kremaci nepřijde. Zdává se mi, že jsem převozníkem přes řeku Styx. Bez úplaty převážím každý den, po práci, kdy už jsou z těl jenom jemné částečky prachu, se pro mě tyhle chvíle staly soukromým obřadem. Koneckonců, jsme jenom prach ve který se stejně jednou obrátíme.

Jarno Nurmi, člověk, který stojí za finskou jednočlennou smečkou SERPENT ASCENDING působí na mě svojí hudbou také jako takový trošku zvláštní pracovník krematoria. Rozmělňuje mě postupně svými riffy. Často lehce monotónními skladbami rozkládá mou mysl postupně, jako nemoc zvaná lepra. Přiznám se, "Ananku" jsem si oblíbil, krásně zní jako kulisa, když vyhrabujeme popel ze zaneřáděných pecí.





Netřeba si dělat nějaké přehnané představy. "Ananku" není nijak novátorským dílem. Charakterizovat ji lze jako takovou "obyčejnou" poctu EMPEROR, starým pomalejším death/doomovým kapelám a samozřejmě smrti. Hudba si na novince jen tak plyne, drásá mě po částech, polehounku, je svým způsobem odpudivá, ale přesto přitažlivá. Sem tam se vkrade stereotyp a potřebuji být naložen v lehkých smutcích, abych album vstřebal, ale celkový dojem je za moji maličkost spíše kladný. Neříkám, že si budu desku pouštět každý druhý den a klanět se jí jako nějaké modle, ale baví mě ji poslouchat. Občas mívám jako každý divné stavy a potom je mi velmi dobrým společníkem. Zvláštní death metalová nahrávka, která je studená jako ruka mrtvoly.


sumarizace:

Deathové poselství o bolesti bylo opět předáno. Finští SERPENT ASCENDING umí pomocí své muziky krásně zhudebnit smutek, strach, umírající podzim i krásu smrti. Pomalé, dlouhé songy se vám pomalu zaryjí až někam do mozku, nahlodají ho a rozloží na malé kousky. Album se opravdu povedlo, je hodně nakažlivé, ošklivé, vytažené odněkud z toho nejhlubšího hrobu. Fascinuje mě atmosféra, klid a rozvaha, s jakou jednotlivé songy zní. Zimu je možno s klidem nahradit novou deskou "Ananku". Mrazivé pasáže jsou protkány vokálem ze samotného pekla a vy jste pomalu ukolébáni k nekonečné smrti. Přijdu si jako na nějaké černé mši, na spirituální seanci, kde se všichni společně pokoušíme vyvolat duchy nemrtvých. Nálada celé nahrávky je pochmurná, zlá, přesto velmi přitažlivá. Doporučuji všem, kdo rádi večer uléhají do své oblíbené rakve. Death metalové CD, které vás zmrazí navěky!

Asphyx says:

Death metal message of pain was passed on again. Finnish SERPENT ASCENDING can set to music with their songs sadness, fear, dying autumn and the beauty of death. Slow, long songs dig up somewhere in the brain, erode and split it into small pieces. The album is really good, it is very contagious, nasty, pulled from the deepest grave. I'm fascinated by the atmosphere, calm and balance, sounding in each song. The winter  it can be easily replaced with the new album "Ananku". Frozen passages are weaved with vocals from hell and you are slowly lulled to endless death. I feel like on the Black Mass, on a spiritual session, where we all together tryi to invoke the spirits of the undead. The mood of the record is grim, evil, but also very appealing. I recommend to all who likes to lie down in the favorite coffin in the evening. Death metal CD, which will freeze forever!

Tracklist:
1. Entrance 04:03
2. Rivers Of Lava 02:54
3. Northern Delirium 02:17
4. Karelides 03:42
5. AṇaṅKu I 04:22
6. AṇaṅKu II 03:20
7. Mound Of Ing 04:36
8. Male Atavism 04:55

band:
Jarno Nurmi - Everything

https://www.facebook.com/Serpent-Ascending-282039945193550/
https://i-voidhangerrecords.bandcamp.com/album/ananku
http://i-voidhanger.com/
Share this games :

TWITTER