DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 26. ledna 2017

Home » » Recenze/review - TOMB MOLD - Primordial Malignity (2017)

Recenze/review - TOMB MOLD - Primordial Malignity (2017)


TOMB MOLD - Primordial Malignity
CD/LP 2017, Blood Harvest

Ležím na kamenné podlaze už pěkně dlouho. Má zápěstí a kotníky jsou sedřené do krve od železných pout. Hladový, opuštěný, ztracený ve zlém ošklivém světě. Tak si posledních několik dní připadám. Mí věznitelé mě mučí, ničí postupně moje tělo. Mysl mi zlomili až ve chvíli, kdy zavřeli poslední průduch světla. Ztratil jsem naději. Vyhasl jsem postupně, jako plamen dohořívající svíčky. Zmizel jsem a zůstala po mě jen kostra ohlodaná od bývalých kamarádek krys. Čekalo mě ale ještě  větší peklo.

U posledního soudu bylo zjištěno, že dlouhodobě poslouchám starý death metal a byl jsem odsouzen k nekonečnému utrpení. Znovu mě zavřeli, svázali a pustili mi nové album kanadských death metalistů TOMB MOLD. Konečně jsem nalezl svůj klid a smysl dalších dní na onom světě. Žil jsem snad poctivý život, s hlavou vztyčenou a dokážu se každému podívat do očí, ale zde, na druhé straně platí trošku jiná pravidla. "Primordial Malignity" je pro mě albem, které jen potvrzuje mé kroky po podsvětí. Vybral jsem si kdysi, v devadesátých letech správný směr. Bez old school death metalu bych už dávno nedokázal žít a jak vidno, čekají mě i v Hádově říši samé pěkné zážitky. 



Dvojice šílenců z kanadského Toronta si vzala za vzor staré PESTILENCE, OBITUARY, INCANTATION, MORBID ANGEL švédské GRAVE, BLOODBATH. To vše zamíchala v pořádně hnisajícím koktejlu. Podáváno prosím na červotoči prolezlém prkénku za zvuku umírajících zombie. TOMB MOLD si na nic nehrají, jedou si svoji jasně vytyčenou cestou a rozhodně udělají radost každému milovníkovi dlouhých stínů. Nic převratného, ani zázračného sice nečekejte, ale pokud jste byli kdysi prokleti kouzelnými zaříkávadly poctivého death metalu, mohla by vám novinka "Primordial Malignity" určitě udělat škodolibou radost. A teď už dost slov, musím odběhnout přidat volume a plně se oddat záhrobí. Děkuji za pozornost! 


sumarizace:

První album kanadských TOMB MOLD bylo nahráno v samotném pekle! Nálada celé nahrávky je neskutečně tíživá, jednotlivé riffy návykové a hlas přerovnává kosti v márnici. Natolik je mocný. Kapela působí jako vyslanci od Belzebuba. Od úst jim zní obrácené modlitby, v jejich přítomnosti je cítit síra. Jejich old school death metal je absolutně uvěřitelný, zahraný s totálním odhodláním. Staré postupy z devadesátých let minulého století znějí v jejich podání hodně uvěřitelně. Jsou jako nějaká zákeřná droga, která vám způsobí halucinace. Budou v nich ožívat staří duchové, nemrtví a ocitnete se v tom nejhlubším podzemí. Svět v záhrobí je těžký, smutný a zlý. Stejně jako novinka "Primordial Malignity". Připravte se! Zlo přichází. Kanadský old school death metal s okultní náladou otevřených hrobů! Vynikající záležitost! Doporučuji!

Asphyx says:

The first album by Canadian TOMB MOLD was recorded in the Hell itself! The mood of this record is so heavy. Each riff is very addicting and the voice line up bones in mortuary. That is how powerful it is. This band feels like envoys of the Beelzebub. There are backwards prayers coming out of their mouths. You can smell the brimstone from their presence. Their old school death metal is absolutely believable. They play it with so much determination. Old techniques from the 90ths of the last century sounds so believable with their music. These guys are like some bad drug which makes you hallucinate. There will be old ghost and the undeads coming back to live and you will be in the Hades world itself. This world beyond is hard, sad and cruel. Just like the new album "Primordial Malignity". Prepare yourself! Evil is coming! The Canadian old school death metal with an occult mood of open graves! Amazing thing! I have to recommend this! 


MORE INFO:
Share this games :

TWITTER