DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 30. ledna 2017

Home » » Recenze/review - TÖRR - Black'n'Roll (2016)

Recenze/review - TÖRR - Black'n'Roll (2016)


TÖRR - Black'n'Roll
CD 2016, vlastní vydání

Přiznám se, že z podobných desek je mi tak nějak pokaždé smutno. V devadesátých letech, kdy jsem s metalem začínal, pro mě byly alba jako "Armaggedon" (1990), "Institut klinické smrti" (1991) takovou velmi zdařilou odpovědí na prapůvodní black metal ve stylu VENOM. Po odchodu Henycha, který byl vždy synonymem téhle smečky, jsem se obával nejhoršího. Po prvních několika albech bez tohoto barda jsem v TÖRR ztratil absolutně jakoukoliv vstřícnost. Skupina jakoby postupně upadala, rozbředla se v takovém tom českém zábavovém světě, který z nějakého mě neznámého důvodu pořád přežívá.

"Black'n'Roll" se tváří jako retro návrat do starých časů. V úvodu zmiňovaní VENOM ale vždy měli v sobě, na rozdíl od  TÖRR, těžko definovatelnou přitažlivou a návykovou černou jiskru. A nebudeme si nic nalhávat, Ota Hereš prostě Cronos (ani Mantas) není, i kdyby se rozkrájel. Málokdy se mi stává, že (i přes urputnou snahu) ve mě nějaká deska nezanechá vůbec nic. A to se mi právě s novinkou stalo. 

Mě nevadí sázka na jednoduchost, legrační texty, dokonce ani tisíckrát kopírované riffy. Mě vadí odfláknutý obal, "český" nevýrazný zvuk a hlavně absolutní absence nápadů. Říká se, že v jednoduchosti je síla. TÖRR ji bohužel uchopili po svém, primitivně v tom nejhorším smyslu. Kapela, která u mě kdysi požívala statusu legendy a které jsem si hodně vážil, je najednou obyčejnou bandou, která může s klidem vystupovat na kdejakém pivobraní. Ne, stokrát ne a ještě jedno NE! Uff. Bída s nouzí.

    

sumarizace:

"Black'n'Roll" je nahrávkou, která se vyloženě nepovedla. A to dokonce po všech stránkách. Desce chybí jakékoliv nápady a trpí absencí dobrých melodií. Poslech se pro mě stával čím dál tím víc větším utrpením a nerad jsem se k ní vracel. Kapele bych doporučil, aby si sehnala pořádného producenta, zapracovala na zvuku a hlavně doplnila do svých řad nějakého skladatele. Pokud tak neučiní, budeme se nadále setkávat u nahrávek, které jsou monotónní, nudné a obyčejné jako pondělní vstávání do práce. Nevím už dál, co bych napsal a tak raději skončím. Přesně takhle by se metal neměl hrát! Bohužel.



Asphyx says:

The album "Black'n'Roll" is a record which is definitely not good. In every case of this album, it´s bad. This album lack any ideas and it absents good melodies. During the listening I was more and more upset about it and I didn´t like to come back to it. I would suggest some kind of a good producer and take a look on the sound and definitely add some new composer to the band. If not, we´ll meet again and again by this records which are monotonous, boring and ordinary like a morning alarm clock for a work. I don´t know what else to say so I´m going to end it here. This is exactly how a metal shouldn´t sound. Unfortunately. 

tracklist:
1. Krajina snů
2. Hombre
3. Údolí nářků
4. Proroctví
5. Mr. Dat
6. Už dost
7. Chceme ven
8. Iluze
9. In Nomine Ira
10. Strach
11. Svět jiných
12. Jen si přej

http://www.torr.cz/
https://www.facebook.com/TORR.original/
http://bandzone.cz/torr
Share this games :

TWITTER