DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 17. ledna 2017

Home » » Recenze/review - VALGRIND - Speech Of The Flame (2016)

Recenze/review - VALGRIND - Speech Of The Flame (2016)


VALGRIND - Speech Of The Flame
CD 2016, Lord of the Flies Records

Řezání masa démonů motorovou pilou. Zahuštěná krev na stěnách oprýskaných stěn. Dlouhé chodby, v nichž se marně pokoušíte zabít všechny zlouny. Tohle není žádná počítačová hra, ale tvrdá realita. Původně jste jen chtěli navštívit historické podzemí, ale vše se zvrtlo v boj o holý život. Moment překvapení zmizel v tratolišti rudých skvrn. Teď je řada na vás. Masakr vašeho těla, masakr vaší mysli, masakr celé vaší podstaty. 

Odněkud zezadu, z poslední místnosti se ozývají kruté tóny italských šílenců VALGRIND. Ti se zdají být k celé scenérii více než vhodným soundtrackem. Krutý, ostrý death metal klasického střihu s ledově řezajícími melodiemi. Tak bych hudbu jihoevropských poctivců charakterizoval asi nejlépe. Útočí na moje nejskrytější smrtící touhy, oživují dávné démony a následně je svým tlakem mění v krvavé šmouhy věčnosti. "Speech Of The Flame" z hlavy jen tak nevyženu a opět si pro sebe potvrzuji, že na Apeninském poloostrově je v současnosti jedna z nejlepších death metalových scén. Hergot, to zase řeže, chce se mi křičet do tmy!

 

VALGRIND ctí death metalové postupy devadesátých let s urputnou oddaností. Občas sice přidají lehkou progresi v mezích smrtících zákonů, ale jinak se pohybují převážně v oblastech, jejichž základy položily smečky jako DEICIDE, MORBID ANGEL, MONSTROSITY, VITAL REMAINS, případně  zazní v náznacích i polská škola (VADER). Netřeba ale přirovnávat, Italové obstojí i v dnešní době jako silná skupina, která přesně ví, co a jak hrát, kam americkou death metalovou školu posunout nebo lépe - zpestřit. Nejsou jen obyčejnou kopií, ale předkládají materiál, který baví bez ohledu na to, kým byl inspirován. Pokud to vidíte a slyšíte stejně, doporučuji se naplno ponořit do "Speech Of The Flame" až po lokty. Už zase běžím nekonečnou chodbou a jdou mi po krku. Masakr démonů pokračuje! Vyvolaná asociace dává jasně na srozuměnou, že mě album neskutečně baví a rvu si ho do uší stále častěji. Skvělý death metal s cejchem smrti! Masakr, skvěle!


sumarizace:

VALGRIND na svém druhém dlouhohrajícím albu předkládají smršť ostrých a morbidních songů. Přiznám se rovnou. Jakmile jsem si desku poprvé pustil, byl jsem ihned ztracen. Pánové hrají přesně ten druh death metalu, který mi dělá velmi dobře na mé zkažené duši. Tlačící riffy, kruté vyhrávky, hutný hlas ze záhrobí. Hudba je sice inspirována klasiky žánru, ale provedení a nápady hodnotím na výbornou. Jeden masakr střídá druhý a všechno je zahaleno do pláště temnoty. Otevřete bránu do pekla! Za chvíli jsem u vás! Poslech mi připomíná sledování dobrého hororového filmu. Italové na mě útočí bez varování, tvrdě a nekompromisně. VALGRIND jsou krásnou ukázkou toho, že hudba může opravdu zabíjet. Zavřete dveře na několik zámků, venku zase řádí šílený vrah. Cítíte tu sílu? Tady se hraje první death metalová liga. Bez debat! Album připomíná rozjetý vlak, odjištěný granát, případně valící se lavinu. Doporučuji všem milovníkům temnoty. Smrtící nahrávka, která připomíná trhání nehtů kleštěmi! Skvěle!

Asphyx says:

VALGRIND bring us the cyclone of morbid songs on their second long play album. I have to admit. The first time I listened this album I was lost immediately. These gentlemen play the exact music I like for me bad soul. Pushing riffs, cruel songs, and heavy voice from the beyond. Their music is inspired by the classic bands of this genre, however the finish product and ideas are great. One massacre is changed by other one and everything is cover by the coat of the darkness. Open the gates to Hell! I´m there in a second! The listening reminds me the watching of good horror movie. Italian attack me without any warning, hard and grimly. VALGRIND is the great example that music can kill. Close the door with a lot of locks because there is a crazy murderer again outside. Do you feel the power? In here is played the first death metal line. Undebated! This album reminds a train which goes, primed bomb or rolling avalanche. I suggest this to all of you who loves the darkness. Deadly record which reminds ripping of nails with tongs! Amazing! 

Tracklist:
1. Intro (Instrumental)
2. Tyrants
3. Obscure The Sun
4. Blood Retribution
5. Into The Realm Of Grey Light
6. Speech Of The Flame
7. From The Darkest Womb
8. Ring Of The Omega
9. The Abyss I Am In
10. Watery Grave
11. Echoes Of The Titan

band:
DANIELE LUPIDI - Vocals/bass
MASSIMILIANO ELIA - Lead and rhythm guitars/keyboards
UMBERTO PONCINA - Lead and rhythm guitars/keyboards
GIANMARCO AGOSTI - Drums

Share this games :

TWITTER