DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 22. ledna 2017

Home » » Report, photos, video - Distant SPACE vol.1 - DARKFALL, NAHUM, INNER SPHERE, ARCH OF HELL - club Divadlo pod Lampou, Plzeň - 21. 1. 2017

Report, photos, video - Distant SPACE vol.1 - DARKFALL, NAHUM, INNER SPHERE, ARCH OF HELL - club Divadlo pod Lampou, Plzeň - 21. 1. 2017

Darkfall
OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos



Je přesně 15:07, vím to, protože se mi povedlo dořešit všechny věci a dodělat pár recenzí na DEADLY STORM. Konečně padla. Potřebuji naladit mozek na odpočinek a k tomu účelu volím panáka moravské slivovice. Alkohol s desinfekčním účinkem a chutí švestek mi pronikne do hrdla, lehce polechtá a pak se mi v dutině břišní rozlije příjemné teplo. Zasloužím si to, řeknu si pod vousy a jdu se připravit na večer. Jsem doma sám, celá rodina lítá někde po návštěvách. Otevřu knihu, pivo a pustím si poslední album SEPULTURY. K dokonalosti mi chybí snad jen oheň v krbu.

Arch of Hell
Přiznám se, že tentokrát se mi z vyhřátého bytu a rozpoložení moc nikam nechtělo. Jenže jsem si vymyslel rozplavby a v Plzni byl v Divadle pod Lampou večírek, o kterém jsme si s kamarády řekli, že jej navštívíme. Dám si tedy ještě jednoho panáka, tentokrát spíš proto, abych se probral, obléknu si křiváka a jde se na metal. V hospodě U Ševců už se to točí, míhá se mi hlavou a těším se na kluky, pivo a pak na muziku. Co si přát v sobotu lepšího? 

Témata naší svobodné metalové společnosti jsou dopředu jasná. Muzika, ženský, pivo, knihy, filmy, všechno se to vždycky tak krásně smotá dohromady. Smějeme se, plánujeme dopředu, jak se na našem malém festivalu DEADLY STORM IN BOŽKOV v březnu v Plzni opijeme a vůbec je nám spolu dobře. Připadám si jako za starých časů. Co na tom, že nás už mnohé zdobí vlasy barvy stáří. Jsme mladí duchem, starý metly, který to pořád nevzdávají. Jsem trošku rozlámaný, v pátek jsem byl na běžkách, ale po třetím pivu je zase hej. Těšíme se na metal!

Inner Sphere

Divadlo pod Lampou je klub pořád na pohodu, tentokrát i s velmi příjemnými a usměvavými barmankami. Nejsem v Plzni kupodivu častým hostem, moc koncertů tu pro mě poslední dobou není, ale když už, tak se snažím si každý pořádně užít. Házíme do sebe ještě nějaké ty kousky pěnivého moku, jsme ve veselé náladě a čekáme na první kapelu.

Když ARCH OF HELL přišli na pódium, očekával jsem nejhorší. Věděl jsem, že kapela hraje symfonický metal, který rozhodně není mým oblíbeným stylem. Jenže pak začala zpěvačka zpívat, klávesistka pařit u varhan a kytaristé rozplétat své melodie. A pro mě byl koncert najednou obrovským překvapením. Spadla mi čelist dolů a zíral jsem úžasem. ARCH OF HELL totiž v sobě měli obrovskou porci živočišnosti, přirozenosti a hravosti. Jsem stylově absolutně jinak zaměřen, ale metal je jen jeden přátelé. Posílám do Brna poklonu až k zemi! Nádherné vystoupení po všech stránkách!





U thrash deathových NAHUM jsem měl pocit, že nás chtějí rozsekat svojí energií. Kopalo to pěkně, to vám povím! Z pódia se na mě valila rubanice, řezanice, ale i spousta temných melodií. Když jsem viděl tuhle ostravskou smečku naposledy, příliš mě neoslovila. V sobotu mě ale převálcovala (byla živočišnější) a zanechala ve mě jen samé krutě mrazivé vzpomínky. Velmi dobrý masakr a za mě několik uříznutých palců nahoru! Peklo!









Melodičtí thrash deathaři DARKFALL z Rakouska jsou pro našince známým pojmem, hrají v Čechách často. Kapela datuje své kořeny až do roku 1995 a jejich hudba také pochází z té doby. K tanci a poslechu nám hráli velmi zruční "severští" řemeslníci. S provedením jsem neměl jediný problém, jen mi chyběly originálnější nápady jako u jejich slavnějších kolegů. Celý koncert jsem si ale velmi rád (a s chutí) užil a vrátil se s Rakušany někam k přelomu tisíciletí. Příjemný set!




INNER SPHERE na nás šli trošku jinak, než předchozí kapely. Měl jsem pocit, jakoby na mě někdo hodil černou síť, upletenou z mrazivých pavučin. Pánové ve své tvorbě kombinují svižné tempo a spletité riffy se zvláštní náladou. Všechno mi sedělo ve velmi zajímavém celku, bavilo a rozhoupalo i má stará kolena. Takhle nějak by se měla polykat studená tma! 





Organizace celého večera probíhala jako na drátkách. Zvuk byl také v naprostém pořádku a lidí přišlo dost (odhad opravdu nepatří k mým silným stránkám, ale tipoval bych si tak 70-80 lidí). S kolegou jsme si říkali, jak je super, že i na metal v Plzni chodí příjemní a pohodoví lidé (a spousta krásných holek - občas jsem nevěděl kam s očima). 


Lesknou se lampy před klubem, když se statečně motám směrem domů. Lesknou se i u nás před barákem, kde se snažím hrdinně vylézt do schodů. Jenže je namrzlo a doteď nevím, zda byl můj pád způsobem ledem nebo opilostí. Nic se mi nestalo, pár modřin mě nerozhodí, ale jsem rád, že vidím známé dlaždice u nás v chodbě. Piju z lednice asi hektolitr mléka (taková moje stará úchylka) a pak padám jak široký, tak dlouhý do postele. Prý chrápu jako dřevorubec (nebo raněný divočák - už nevím, jak mi žena v noci říkala) po šichtě. Díky kapelám, kamarádům a alkoholu hodnotím sobotní večer jako vydařený. Příjemná akce, to vám tedy povím!



- author of photos Jakub Asphyx


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound






Promotion!

FESTIVAL DEADLY STORM IN BOŽKOV 11

Oznámen datum konání festivalu a kapely!:
SACRAMENTAL BLOOD (Serbia), LECTERN (Italy), INCINERATOR (Poland), POPPY SEED GRINDER, CONGENITAL ANOMALIES, LAID TO WASTE, MURDER INC., 1000 BOMBS, INNERSPHERE

Sobota 18. 3. 2017

- místo: Hospoda Pod kopcem, Plzeň Božkov

Budeme se na vás těšit!


facebook událost/event:
https://www.facebook.com/events/209306099485337/
info:
FESTIVAL DEADLY STORM IN BOŽKOV 11


Share this games :

TWITTER