DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 10. března 2017

Home » » Recenze/review - BLAZE BAYLEY - Endure And Survive (Infinite Entanglement Part II) (2017)

Recenze/review - BLAZE BAYLEY - Endure And Survive (Infinite Entanglement Part II) (2017)


BLAZE BAYLEY - Endure And Survive (Infinite Entanglement Part II)
CD 2017, Blaze Bayley Recordings

Mé kovové srdce stále bije. Pumpuje mi do žil další a další kousky heavy metalu. Vznešené, syrové, upřímné, přesně zacílené. Roztahuji ruce do větru a křičím refrény. Je mi zase patnáct let, vzpomínám a zažívám déjà vu. Já a  BLAZE BAYLEY se vydáváme na další výlet do dávných dob. Heavy metal nesmí zemřít! Dokud jej budou hrát lidé jako Blaze, tak o to strach nemám. 

Dnešní věty o nové desce "Endure And Survive (Infinite Entanglement Part II)" budou hodně osobní. Dnes už dávno poslouchám úplně jinou hudbu, ale když vyjde novinka BLAZE BAYLEYHO, jsem pokaždé napnutý jako struna. Přesně takovýto heavy metal mi totiž koluje v krvi. Je mojí přirozeností, usazenou tam kdysi dávno. Blaze si na nic nehraje, je upřímný, jede si po své jasné linii. A je také jedním z mála, který mě dokáže k heavy metalu přitáhnout. Cítím zde totiž obrovskou porci poctivosti, široké srdce a hlavně skvěle odvedené řemeslo, kumšt.




"Endure And Survive (Infinite Entanglement Part II)" je velmi vznešeným albem. Základní heavy metal je posouván do zcela jiných dimenzí Blazeho hlasem, který snad nebyl nikdy tak skvělý jako letos. Příběhy, které jsou nám vyprávěny, jsou kovové, syrové, chladné, majestátní a zároveň uvěřitelné. Přijde mi, že jsem s hudbou spojen dohromady v jeden dokonalý celek. V heavy metalové monstrum, které je pevné jako skála. Muzika zde není ničím nová ani překvapivá, ale vše je vyváženo odhodláním a poctivostí. Já zkrátka všechno BLAZE BAYLEYMU věřím a to je u mě při poslechu hrozně důležitá věc. Na novou desku bych přísahal! Absolutní heavy metal v podobě, která mě až magicky přitahuje. Takhle to vypadá, když hraje srdcař pro srdcaře! Vynikající!


sumarizace:

Mé kovové srdce stále bije. Pumpuje mi do žil další a další kousky heavy metalu. Vznešené, syrové, upřímné, přesně zacílené. Roztahuji ruce do větru a křičím refrény. Je mi zase patnáct let, vzpomínám a zažívám déjà vu. Já a  BLAZE BAYLEY se vydáváme na další výlet do dávných dob. Heavy metal nesmí zemřít! Dokud jej budou hrát lidé jako Blaze, tak o to strach nemám. 


Cítím zde totiž obrovskou porci poctivosti, široké srdce a hlavně skvěle odvedené řemeslo, kumšt.

"Endure And Survive (Infinite Entanglement Part II)" je velmi vznešeným albem. Základní heavy metal je posouvám do zcela jiných dimenzí Blazeho hlasem, který snad nebyl nikdy tak skvělý jako letos. Příběhy, které jsou nám vyprávěny, jsou kovové, syrové, chladné, majestátní a zároveň uvěřitelné. Přijde mi, že jsem s hudbou spojen dohromady v jeden dokonalý celek. V heavy metalové monstrum, které je pevné jako skála. Muzika zde není ničím nová ani překvapivá, ale vše je vyváženo odhodláním a poctivostí. Já zkrátka všechno BLAZE BAYLEYMU věřím a to je u mě při poslechu hrozně důležitá věc. Na novou desku bych přísahal! Absolutní heavy metal v podobě, která mě až magicky přitahuje. Takhle to vypadá, když hraje srdcař pro srdcaře! Vynikající!


Asphyx says:

My metal heart is still beating. It pumps more and more pieces of heavy metal into my veins. Noble, raw, honest and well targeted. I stretch out my hands to the wind and I am screaming the choruses. I am 15 again, remembering and living the déjá vu. Me and BLAZE BAYLEY are going to another trip to the old days. Heavy metal must live! When Blaze play it I am not worried.

I sense a huge portion of honesty, wide heart and the most importantly well done craft, art form.

“Endure And Survive (Infinite Entanglement Part II)” is very sublime album. The basic heavy metal has been moved to the entirely different dimensions with Blaze´s voice which has never been so great as it is this year. The stories which the band tell us are metal, raw, cold, majestic and simultaneously believable. It feels to me like I am connected with it through the music and we are a heavy metal monster which is strong as a rock. The music here is not really new or surprising but everything is balanced with dedication and honesty. I simple believe in everything what BLAZE BAYLEY does which for me is very important when I listen to music. I can absolutely swore on this album! Absolute heavy metal in a form which magically attracts me. This is how it looks like when honest man plays for honest fans! Excellent!

tracklist:
01. Endure And Survive
02. Escape Velocity
03. Blood
04. Eating Lies
05. Destroyer
06. Dawn Of The Dead Son
07. Remember
08. Fight Back
09. The World Is Turning The Wrong Way
10. Together We Can Move The Sun

band:
Blaze Bayley - vocals
@
ABSOLVA band:
Chris Appleton - guitar, backing vocals
Martin McNee - drums
Karl Schramm - bass, backing vocals

Share this games :

TWITTER