DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 9. června 2017

Home » » Recenze/review - APOSENTO - Bleed to Death (2017)

Recenze/review - APOSENTO - Bleed to Death (2017)


APOSENTO - Bleed to Death
CD 2017, Xtreem Music

Potácím se někde mezi realitou a temným sněním. Nasávám beznadějnou atmosféru opuštěných hřbitovů. Kráčím mezi náhrobky a přemýšlím, kde jednou budu ležet já. Uvidím svůj nápis, vytesaný do žulového kříže. Pak mi to dojde. Vždyť já jsem už dávno mrtvý a tohle všechno je jen má mrazivá představa.

Španělští death metalisté APOSENTO jsou jako poslové zlých zpráv. Hrají s neskutečnou vervou, s absolutní oddaností záhrobí a jejich novinka "Bleed to Death" má obrovský tlak. Je otiskem lidské nenávisti, šílenstvím, které znají jen nemrtví.



"Bleed to Death" je ozvěnou z onoho světa, zahranou ve stylu MASSACRE, DEICIDE, MONSTROSITY, DEATH, SIX FEET UNDER. Je také prašivinou, která jednou pokryje i vaši rakev. APOSENTO moc dobře vědí, jak se hraje ve stínu smrti. Skladby působí jako ostré hřeby, zatloukané vám do dlaní. Ano, tohle je spíše než hudba ukřižování vašich vlastních běsů. Temné, nepřátelské, zběsilé, rouhačské, masakrující - takové je nové album těchto španělských maniaků. Nahrávka si mě získala vlastně ihned po prvním setkání a vzájemná přitažlivost nám vydržela několik měsíců. K "Bleed to Death"se budu vždy rád vracet. Má v sobě totiž magickou smrtící formuli, která mě uhranula a jen tam mě nepustí. Death metal, u kterého praskají náhrobky tlakem! Vynikající!


sumarizace:

APOSENTO na svém druhém dlouhohrajícím albu předkládají smršť ostrých a morbidních songů. Přiznám se rovnou. Jakmile jsem si desku poprvé pustil, byl jsem ihned ztracen. Pánové hrají přesně ten druh death metalu, který mi dělá velmi dobře na mé zkažené duši. Tlačící riffy, kruté vyhrávky, hutný hlas ze záhrobí. Hudba je sice inspirována klasiky žánru, ale provedení a nápady hodnotím na výbornou. Jeden masakr střídá druhý a všechno je zahaleno do pláště temnoty. Otevřete bránu do pekla! Za chvíli jsem u vás! Poslech mi připomíná sledování dobrého hororového filmu. Italové na mě útočí bez varování, tvrdě a nekompromisně. APOSENTO jsou krásnou ukázkou toho, že hudba může opravdu zabíjet. Zavřete dveře na několik zámků, venku zase řádí šílený vrah. Cítíte tu sílu? Tady se hraje první death metalová liga. Bez debat! Album připomíná rozjetý vlak, odjištěný granát, případně valící se lavinu. Doporučuji všem milovníkům temnoty. Smrtící nahrávka, která připomíná trhání nehtů kleštěmi! Skvěle!

Asphyx says:

APOSENTO bring us the cyclone of morbid songs on their second long play album. I have to admit. The first time I listened this album I was lost immediately. These gentlemen play the exact music I like for me bad soul. Pushing riffs, cruel songs, and heavy voice from the beyond. Their music is inspired by the classic bands of this genre, however the finish product and ideas are great. One massacre is changed by other one and everything is cover by the coat of the darkness. Open the gates to Hell! I´m there in a second! The listening reminds me the watching of good horror movie. Italian attack me without any warning, hard and grimly. APOSENTO is the great example that music can kill. Close the door with a lot of locks because there is a crazy murderer again outside. Do you feel the power? In here is played the first death metal line. Undebated! This album reminds a train which goes, primed bomb or rolling avalanche. I suggest this to all of you who loves the darkness. Deadly record which reminds ripping of nails with tongs! Amazing! 

APOSENTO lineup 2017
Mark Bersek – vocals
Manolo Sáez – guitars
Manu Reyes – bass
Gabri Valcázar - drums

Share this games :

TWITTER