DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 10. června 2017

Home » » Recenze/review - EXCOMMUNION - Thronosis (2017)

Recenze/review - EXCOMMUNION - Thronosis (2017)


EXCOMMUNION - Thronosis
CD 2017, Dark Descent Records

Když smícháte dohromady temnou atmosféru, opepříte ji black metalem, narvete do všeho death metal a nakonec promícháte antikřesťanstvím, musí z toho zákonitě vylézt totální zlo.

A to se právě stalo na nové desce amerických rouhačů EXCOMMUNION. Letošní druhé dlouhohrající album kapely je opět plné černo černých nálad, naléhavého opakování motivů, zloby, nenávisti a samozřejmě velmi dobré řemeslné zručnosti. Některé skladby by sice zasloužily trošku zkrátit, občas mi přijde, že "gradují" již příliš dlouho, ale jako celek je album neskutečně morbidně zábavným kouskem hudby. Před oltářem stojí padlý mnich a vysmívá se tomu gymnastovi s trnovou korunou. Už jen ten zvuk, ten vás smete z povrchu zemského.


EXCOMMUNION jsou sem tam až příliš monotónní a proto je dobré k jejich tvorbě přistupovat spíše jako k okultní seanci, k obřadu pro nemrtvé, než jen k hudbě jako takové. Cítím zde střípky MORBID ANGEL, kousky MITHRAS, DETHRONED, MITOCHODRION, MYRKSKOG, IMMOLATION. Převážně pomalé riffy, drtivost bicích i krutost vokálu připomínají postupně se probouzející chorobu. Vir byl uchován pro další generace hluboko v podzemí. EXCOMMUNION ho na novince "Thronosis" exhumovali a podávají nám ho se shnilými kousky masa. Boříte se rádi do bahna smíchaného s krví? Milujete dušení vlastního těla až na hranici bolestivosti? Potom vám bude chutnat i tohle album. Black death metal, u kterého shnijete zaživa! Skvěle!


sumarizace:

"Thronosis" je bažinatou esencí temnoty. Na albu najdete všechny potřebné ingredience pro vyvolání všech zlých stínů. Tajemná, ošklivě mokvající, smutně jedovatá, taková je novinka EXCOMMUNION. Americká pocta záhrobí se vydařila. Některé nápady jsou možná až moc dlouhé, ale jako celek mi nahrávka připomíná starý, černobílý hororový film. Vznešeně smutné melodie, stěny z kytar, pavučiny, utkané ze zbytků světla. Tohle všechno zde nalezneme. Pokud byste chtěli překapat a následně ukovat kousky tmy, EXCOMMUNION vám budou zdatnými průvodci. Rád se touto deskou nechávám unášet do nekonečných bažin zapomnění. Pokud se rádi bojíte a milujete napětí, vydejte se s námi na dlouhý výlet do tajemných močálů věčnosti. Potkáme bělostné tváře utopenců, nemrtvé a pokud se to podaří, tak i samotné zlo. EXCOMMUNION nahráli album, které je vstupenkou do záhrobí. Death blacková ozvěna z toho nejhlubšího podzemí! Hodně prašivá nahrávka!

Asphyx says:

"Thronosis" is a swampy essence of darkness. On this album you can find all necessary ingredients for invoking of all evil shadows. Mysterious, badly weeping, sadly poisonous, such is the news of CHTHE'ILIST. American tribute to the crypt is a success. Some ideas are perhaps too long, but as a whole reminds me the recording an old, black and white horror film. Noble sad melodies, guitars' walls, cobwebs woven from the rest of light. All of these can be found here. If you would like to filter and subsequently forged pieces of darkness, CHTHE'ILIST will be good guides. I get carried away with this record into endless swamps of oblivion. If you like to be  scared and you love suspense, come with us on a long trip to the mysterious swamps of eternity. You'll meet whitewashed faces of drowned, undead and maybe evil itself. CHTHE'ILIST recorded an album, which is your ticket to Hades. Death black echo of the deepest underground! Very rotten record!


Tracklist:
1. Twilight Of Eschaton
2. Nemesis
3. World Crucifier
4. Blessed Is The Epoch Of Darkness And Strife

Share this games :

TWITTER