DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 4. června 2017

Home » » Recenze/review - INVERTED MATTER - Detach (2017)

Recenze/review - INVERTED MATTER - Detach (2017)


INVERTED MATTER - Detach
CD 2017, vlastní vydání

Kolem mého těla se vznáší hejna much. Už nějakou dobu hniji. Prý umírám, ale zatím si to ještě nepřipouštím. Ohlodán krysami, rozleptám červí kyselinou, pořád hledím na poslední kousek slunce. V mé kobce stékají po stěnách slizovité provazce vody, zapáchá celé moje já. Bez vody, bez jídla, opuštěný, vzpomínám na vše krásné, co jsem kdy zažil. Jsem jen kusem beztvárné hmoty, která je plně v moci mých mučitelů. Smrt mi bude vysvobozením.

INVERTED MATTER je smečka, ctící stejné postupy jako staří dobří MORBID ANGEL, SUFFOCATION, SKINLESS, NILE, IMMOLATION, HATE ETERNAL. Za nástroji nestojí žádní začátečníci, ale zkušení muzikanti, kteří si prošli mnohými slavnými kapelami. Ve výsledku je to znát hlavně na produkci, na celkovém vyznění. Tahle deska má neskutečnou sílu! Pronikne vám do podvědomí a rozloží vaši mysl. Hezky v klasickém brutálně temném stylu, přesně tak, jak to mám rád. Poslouchám "Detach" již nějaký čas a mám neodbytný pocit, že mě někdo zavřel do cely smrti.



Na "Detach" se hodně sází na temnotu, na zákeřné riffy, na černou atmosféru. Mám pocit, že mě pálí morek v kostech, kroutím se do rytmu mocných kytarových nástupů, pokouším se do dlaní chytit své vlastní běsy. Tohle je deska, která vás rozloží postupně, útočí ze zálohy, bez varování. O to víc mocněji a drtivěji. Mám rád, když mi dokáže kapela předat nějaké emoce a ty, které dostávám od  INVERTED MATTER jsou neskutečně návykové. Těším se do své cely, nemůžu se dočkat, až odpoledne přijdu domů a album si znovu pustím. Usednu do křesla, přidám volume a ze stěn se na mě začnou sápat bílé tváře umrlců. Naskládám své kosti na hromadu a zemřu v nekonečných křečích. Budu tomu rád, protože smrt v podobném stylu si nechám vždy líbit. Temný, propracovaný death metal, který zabíjí bez varování! Vynikající!

sumarizace:

INVERTED MATTER na letošním albu zhudebnili zlo a apokalypsu. Technicky náročné pasáže se střídají s temnými vyhrávkami a svět je při poslechu náhle hodně černý. Vynikající zvuk, perfektní produkce a všude se vznášející opar z nenávisti. Přesně takové jsou moje pocity z nové desky "Detach". Působí jako bodnutí nožem do břišní dutiny, jako úder pěstí na solar plexus. Procházíte se spálenou zemí a zdá se, že jste poslední člověk na zemi. "Detach" je soundtrackem ke konci světa. Zkáza, apokalypsa, smrt. Nic víc už nečekejte. Perfektní kytarová práce, bicí party od nového skvělého bubeníka a vokál ze záhrobí. "Detach" přináší jen utrpení, nářek nevinných a beznaděj. Nic jiného zde nečekejte. Zlo zase jednou zvítězilo a INVERTED MATTER jej přenesli na hudební nosič. Death metalové album, na kterém byla zhmotněna apokalypsa! Vynikající!

Asphyx says:

INVERTED MATTER have set the evil and apocalypse to music on their new album. The parts, that are technically difficult, are changing with  those dark and the world is very black when listening. Excellent sound, great production and mist of hate everywhere. These are my feelings from the new record "Detach". It is like stabbing with the knife to the belly, like a punch. You are going through the burnt land, you seem to be the last man on the world. Destruction, Apocalypse, Death. Don´t expect more. Perfect guitar, perfect drums from the drummer and vocals from the other world. "Infernus" brings suffering, despair and crying of innocents. The evil wins once again and INVERTED MATTER gives it on an album. Death metal album incarnating the Apocalypse. Great!

band:
Gianluigi Giacon - Vocals
Andrea Tocchetto - Guitar
Jason Nealy - Guitar...
Michael Smith - Drums
Livio "Lispio" Langaro - Bass
Marco " Bestia" Dal Pastro - live drums
Nicola Anselmi - live bass

Share this games :

TWITTER