DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 18. června 2017

Home » » Recenze/review - LOATHFINDER - The Great Tired Ones (2017)

Recenze/review - LOATHFINDER - The Great Tired Ones (2017)


LOATHFINDER - The Great Tired Ones
CD 2017, Godz Ov War Productions

Fotil si selfie plné smutku, protože ho neměl kdo jiný vyfotit. Utrápený obličej, oči zarudlé od nedostatku spánku. Trápil se nechutenstvím, trhal si vlasy děsem. Zdánlivě bez příčiny, navenek s krásným životem, se zmítal mezi depresemi a strachem. Když si pak pod sebou podtrhl židli a zhoupl se několikrát do větru sychravého rána, myslel na svobodu. Rozplynul se v šeru.

Prvotina polských black doomařů LOATHFINDER je smutná ze své podstaty. Pomalé riffy, skřehotavě zastřený hlas, nálada doslova narvané beznadějí. A mě najednou připadá, že svět je nějaký tmavší, tváře, které potkávám zachmuřenější a bolest o hodně čitelnější. Chodím okolo nemocnice a už ráno, kolem páté hodiny tam na terase sedávají nemocní. Vše se mi spojí v jedno a trošku se "stydím", že jsem zdravý. Koukají na mě totiž vyčítavým pohledem a dál potahují z cigaret. Hudba je zde plná zádumčivých příběhů, plazí se, chladí, třepotá ledovými kostkami ve vašich žilách.



Krakovským nihilistům se povedlo nahrát desku, která je nechutně jiskřivá, zastřená oparem tajemna, kousající, šepotající. Připomíná napnuté chvíle před zajetím rakve do krematoria. Řečník už má za sebou projev a vy máte neobytný pocit, že květiny začínají uvadat. Neposlouchejte album "The Great Tired Ones", když budete mít špatné období, mohlo by způsobit deprese. Mám sto chutí otevřít okno a roztříštit se dole na ulici v tisíci kouscích sebe sama. Black doomové album, které dokáže navodit náladu absolutního smutku. Chtěli jste slyšet beznaděj? Zde ji máte. Nechte si chutnat chuchvalce roztrhaných nervů. Velmi dobře!

sumarizace:

Polská doom/black metalová kapela LOATHFINDER vydala tento album, které vás zmrazí. Ostré, hutné, dunivé riffy, skvělý hlas a jasně hmatatelná temnota vás přenese do země stínů. "The Great Tired Ones" působí jako černá vzpomínka, jako noční můra, která najednou obživla. Na to, že se jedná teprve o první EP album kapely, je zde předkládán opravdu hodně návykový materiál. Hudba této nahrávky drásá, bolí, je krutá, chladná a zákeřná zároveň. Cítím v ní velký černý potenciál do budoucna. Album je jako nějaká temná mantra, opakovaná samotnou Smrtí. Doom metalová tryzna, která vás vezme na výlet do temných snů! Doporučuji! 

Asphyx says:

Polish doom/black metal band LOATHFINDER released this year an album that freezes you. Sharp, dense, roaring riffs, great voice and clearly real darkness transport you to the land of shadows. "The Great Tired Ones" looks like a black memory, a nightmare that suddenly came to life. Considering this is the first EP album of the band, there's presented really addicting stuff. The music of this recording lacerates,  hurts, it is cruel, cold and vicious at the same time. I feel its big black potential for the future. The album is like a dark mantra, repeated by the Death itself. Doom /black metal remembrance ceremony, which will take you on a trip into the dark dreams! I recommend!

TRACKLIST:
I. Genetic Gloom
II. Feast on my Entrails
III. Scents of Regression
IV. The Great Tired Ones

Share this games :

TWITTER