DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 18. června 2017

Home » » Recenze/review - SCALPEL - Methods to Delusion (2017)

Recenze/review - SCALPEL - Methods to Delusion (2017)


SCALPEL - Methods to Delusion
CD 2017, vlastní vydání

Když otevírali moje tělo, tak jsem ještě trošku žil. Vedli řez od krku až dolů, nasadili háky, aby rozevřeli má žebra. Pitevnou se začaly ozývat výkřiky údivu, lékaři lomili rukama a pár slabších jedinců neudrželo snídani ve svých útrobách. Mé vnitřnosti byly zcela černé, mokvající, rozežrané, zdevastované dlouhým poslechem novinky amerických death metalistů SCALPEL.

Není divu, tuhle desku jsem si oblíbil hned po pár prvních tónech. Byli jsme si souzeni, vzájemné prokletí fungovalo opravdu během chvíle. Začal jsem hnít zaživa a pomalu se rozkládal. Skvělá kytarová práce, zastaralý zvuk, maniakální výraz a tuna energie narvané pod tlakem do skladeb. Co si přát víc?



Když budete album "Methods to Delusion" vstřebávat, určitě najdete pár styčných bodů třeba s takovými DEATH ("Leprosy"), MORBID ANGEL ("Altars of Madness"), případně s alby CARCASS. Co je ale na novince neskutečně přitažlivé, tak určitá samozřejmost, lehkost, odvázanost, které jsou slyšet v každém tónu. Kapela si na nic nehraje, jednoduše pustíte play na svém přehrávači, budete smeteni a pak s otevřenou pusou dokořán vše absolvujete s velkou chutí znovu a znovu. Tahle deska na mě neskutečně funguje, užívám si ji a vůbec mi nevadí, že po poslechu bývám zničený a mé vnitřnosti se kroutí v bolestech. Vždyť přátelé, o tom to celé je, no nemám pravdu? SCALPEL vydali album pro všechny fanoušky morbidně probíhajících pitev, pro obdivovatele extrémních hudebních zážitků i pro všechny gurmány, co rádi snídají sraženou krev. Netřeba dalších slov, tahle nahrávka zabíjí hudbou, vynikající!


sumarizace:

SCALPEL na svém druhém dlouhohrajícím albu předkládají smršť ostrých a morbidních songů. Přiznám se rovnou. Jakmile jsem si desku poprvé pustil, byl jsem ihned ztracen. Pánové hrají přesně ten druh death metalu, který mi dělá velmi dobře na mé zkažené duši. Tlačící riffy, kruté vyhrávky, hutný hlas ze záhrobí. Hudba je sice inspirována klasiky žánru, ale provedení a nápady hodnotím na výbornou. Jeden masakr střídá druhý a všechno je zahaleno do pláště temnoty. Otevřete bránu do pekla! Za chvíli jsem u vás! Poslech mi připomíná sledování dobrého hororového filmu. Američané na mě útočí bez varování, tvrdě a nekompromisně. SCALPEL jsou krásnou ukázkou toho, že hudba může opravdu zabíjet. Zavřete dveře na několik zámků, venku zase řádí šílený vrah. Cítíte tu sílu? Tady se hraje první death metalová liga. Bez debat! Album připomíná rozjetý vlak, odjištěný granát, případně valící se lavinu. Doporučuji všem milovníkům temnoty. Smrtící nahrávka, která připomíná trhání nehtů kleštěmi! Skvěle!

Asphyx says:

SCALPEL bring us the cyclone of morbid songs on their second long play album. I have to admit. The first time I listened this album I was lost immediately. These gentlemen play the exact music I like for me bad soul. Pushing riffs, cruel songs, and heavy voice from the beyond. Their music is inspired by the classic bands of this genre, however the finish product and ideas are great. One massacre is changed by other one and everything is cover by the coat of the darkness. Open the gates to Hell! I´m there in a second! The listening reminds me the watching of good horror movie. American attack me without any warning, hard and grimly. SCALPEL is the great example that music can kill. Close the door with a lot of locks because there is a crazy murderer again outside. Do you feel the power? In here is played the first death metal line. Undebated! This album reminds a train which goes, primed bomb or rolling avalanche. I suggest this to all of you who loves the darkness. Deadly record which reminds ripping of nails with tongs! Amazing!

band:
Taylor Brennan - Guitars/Vocals
Manny Egbert - Guitars/Vocals
Matthew Bellows - Bass
Chip Fay - Drums

Share this games :

TWITTER