DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 8. června 2017

Home » » Recenze/review - SUFFOCATION - ...Of The Dark Light (2017)

Recenze/review - SUFFOCATION - ...Of The Dark Light (2017)


SUFFOCATION - ...Of The Dark Light
CD 2017, Nuclear Blast

for english version scroll down

Občas si představuji, že stojím před posledním soudem, kaji se ze svých hříchů a můžu mít už jen několik přání, než vydechnu naposledy. Volím samozřejmě poslech death metalu a s jistotou mezi své velké oblíbence řadím i legendární SUFFOCATION. Je mi to umožněno a umírám s velkým úsměvem na tváři.


Novinka "...Of The Dark Light" je albem, které své věrné fanoušky rozhodně nezklame. Není sice ničím překvapivé, ani převratné, ale je na něm vše, co máme na téhle skupině rádi. Mám ale několik drobných připomínek. Za prvé zvuk (plochý u bicích, kytary moc neřežou), ten bych si dovedl představit průraznější, temnější, zběsilejší. Potom zpěv - Frank Mullen je samozřejmě zvíře, ale trošku té variability by neškodilo. A nakonec obal, který se mi jednoduše nelíbí. Tak a teď to vypadá, že jsem nové SUFFOCATION totálně sundal. Není to pravda, jen píšu pár svých postřehů, vjemů. Všechna má kritika je totiž vyvážena neskutečně inteligentními a perfektně odvedenými nápady ve skladbách. 



"...Of The Dark Light" asi nebude patřit k tomu úplně nejlepšímu, co tihle šílenci nahráli, ale rozhodně se není za co stydět. Pořád tam tu sílu a energii cítím. Album chce čas, poslech na hi-fi věži a takové to správné "ujeté" rozpoložení. Novinka si mě získávala postupně, troufám si říct, že si to u mě vyloženě oddřela. Neřadím ji sice v žebříčku alb SUFFOCATION do nejvyšších pozic oblíbenosti, ale rozhodně se jedná o velmi dobrý materiál. Po dlouhé době, zcela protichůdných stavech a hodnocení, se nakonec moje pocity z tohoto alba ustálily řekněme na sedmdesáti procentech. V rámci stylu se samozřejmě pořád jedná o špičku, ale není to zkrátka album, které by mě ihned rozsekalo. SUFFOCATION jsou zpět! Nechte si chutnat!


Asphyx says:

The new "... Of The Dark Light" is an album that will not disappoint loyal fans at all. This album is not suprising or overwhelming but it contais everything what we love from this band. I just have a few small objections. First – the sound (flat drums and not so slashing guitars) I could imagine it more robust, darker and furious. Then, the singing – Frank Mullen is a beast, of course but a bit variability would not hurt. And finally the cover, I just don‘t like it. Now it looks like I completelly shut down the new album of SUFFOCATION but it is not the case. I just write a few of my observations and perceptions. All my criticism is balanced by the incredibly intelligent and perfectly drafted ideas in the songs.

"... Of The Dark Light" most probably, will not belong to the very best what these madmen have recorded, but certainly they have no reason to be ashamed. I still feel the power and energy there. The album takes time, listening in hi-fi equipment and such right "crazy" state of mind. The novelty won me gradually. I dare to say that album had a such hard job with me. I do not rank this Suffocation album in highest position of popularity, but it is a definitely a very good material. After a long time and totally contradictory states and ratings, my feelings from this album eventually stood at seventy percent. Within their style, they are still at the pinnacle, but it's not an album that would cut me off immediately. SUFFOCATION are back! Bon apetite!


Tracklist:
01. Clarity Through Deprivation
02. The Warmth Within The Dark
03. Your Last Breaths
04. Return To The Abyss
05. The Violation
06. ...Of The Dark Light
07. Some Things Should Be Left Alone
08. Caught Between Two Worlds
09. Epitaph Of The Credulous (Rerecorded)


band:

Frank Mullen - Vocals / 
Terrance Hobbs - Guitars / 
Charles Errigo - Guitars / 
Derek Boyer - Bass / 
Eric Morotti - Drums /

Share this games :

TWITTER