DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 25. června 2017

Home » » Report, photos, video - MORTIFILIA, DARK ANGELS, PEORTH - Parlament club, Plzeň - 24. 6. 2017

Report, photos, video - MORTIFILIA, DARK ANGELS, PEORTH - Parlament club, Plzeň - 24. 6. 2017

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

Je pravdou, že od vody se mi nechtělo. U rybníka bylo krásně vykozíno a když se kousek od naší deky začaly laškovně ráchat dvě holky ve věku 20 - 25 let s kily krásně umístěnými na místech, kde to mám rád, dokonale jsem se zasnil. "Hele, neříkal si, že máš večer zase koncert?": vytrhla mě ze začínajícího porno filmu moje žena. "Ty seš fakt chlap, jakmile vidíš kozy, tak si mimo...": smála se mi a já šel radši házet dětmi do hloubky.  Všude jásot, léto, pohoda, klídek, pár metrů vedle na terásce oroseně rajcovní pivko...chci tu být navěky!

Jenže když je člověk jednou fanouškem kapely (rozuměj MORTIFILIE, můj milý čtenáři), tak to obnáší taky nějaké ty "povinnosti", nemám pravdu? Odvedl jsem tedy všechny domů, vlezl do sprchy, nadlábl se až jsem málem praskl a už jsem si to štrádoval dolů na tramvaj. Volají mi ještě z práce, ale dá se to vyřídit po telefonu a tak jim říkám: "Pánové, já vám na to dneska mrdám, mám metal!"


Mortifilia

Parlament je Parlament a jiný už asi nebude. Srkám pivo, nasávám další, zlepšuje se mi i tak skvělá nálada. Někdo se mě ptá, jak je a já odpovídám že skvěle, i když vím, že u nás v Čechách se to nenosí. Lhát mu ale nebudu, že? Těším se na kapely, na kamarády. Vše probíhá přesně jak má. 

Celý sobotní večer odstartují slovenští death metalisté PEORTH  Jejich vystoupení bylo plné melodií, které pro mě byly občas zajímavé, chvílemi šly mimo mě a někdy jsem se přistihl, že přemýšlím nad něčím úplně jiným. Mám naživo raději surovější, syrovější hudbu a v tvorbě slovenských jsem se trošku ztrácel. Chtělo by to víc kopnout do vrtule, přátelé. Podle mě máte na víc! Chce to jen makat, zkoušet a zase makat. 






DARK ANGELS nám zahráli set někde na pokraji mezi heavy a doom metalem. Taková slušná česká klasika, řekl bych. Z malého pódia se k nám linula spousta zajímavých a temně studených motivů, ale také občasných hlušších chvilek. Podobná hudba se velmi těžko prezentuje naživo a lépe vynikne v tichu temného pokoje, já to tak alespoň mám. Každopádně, DARK ANGELS odvedli slušné, i když ne dokonalé vystoupení. Osobně mi moc neseděl zpěv.






MORTIFILIA je mou velmi oblíbenou kapelou. Už párkrát mi členové téhle smečky říkali, že je pořád chválím. Inu, je to tak a jinak tomu nebude ani tentokrát. Mě se zkrátka ty mrazivě chladné melodie, zemitost, cit pro dynamiku a energie, které z MORTIFILIE doslova sálají, jednoduše líbí. Nemůžu si prostě pomoc. Možná jen, že by sušickým matadorům přeci jen více slušelo větší pódium, tam totiž lépe vynikne jejich odhodlání a studená jiskra. Usmíval jsem se, protože během celého setu jsem se procházel po tajících stráních Šumavy a plnými doušky hltal melodický death metal severského střihu. Skvěle! Ostatně jako vždy. Do you smell that morbid reek? Can you hear those echoes from the underground? MORTIFILIA spoke again. Swedish melodic death metal gig of the highest quality, spiced with rock feeling.






Návštěvnost bych hrubě odhadl na cca 40 lidí. Organizace proběhla v pořádku. Zvuk byl občas až moc nahlas, ale celkově v pohodě. Vím, že se budu opět opakovat, ale musím moc poděkovat všem, kdo jste za mnou přišli a ocenili můj skromný blogísek. Rád jsem vás všechny viděl, pokecal - i tohle jsou věci, které pro mě dělají metal metalem. Byli jste super!

Jedinou černou skvrnou na celém večeru tak zůstává zblázněný foťák, který mi nějakým záhadným způsobem vymazal některé fotky. 

Vylezu ze sklepa zvaného Parlament, nadechnu se čerstvého vzduchu a těším se do postele. Celé sídliště je ve tmě, nejde elektřina. Je neděle a rybník zase čeká. Už teď vím, že si do sluchátek vezmu z originálu vypálené MP3 z posledního alba MORTIFILIE, protože spojení zimomřivých melodií, cachtajících se krásek a od ženy čerstvě přineseného piva, bude dokonalé. Stejně jako sobotní večer, za který patří všem, kdo se o něj zasloužili, velké díky. Dobře bylo! Metal!

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

----------------------------------
Promotion!


Share this games :

TWITTER