DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 13. července 2017

Home » » Recenze/review - GOLDENPYRE - In Eminent Disgrace (2017)

Recenze/review - GOLDENPYRE - In Eminent Disgrace (2017)


GOLDENPYRE - In Eminent Disgrace 
CD 2017, Signal Rex

Z dříve veselého kluka se postupně stával zachmuřený pán. Jakoby zestárnul, schoulil se do sebe. Když jste ho potkali, vaše první otázky směřovaly na nalomené zdraví. Postupně se mu všichni začali vyhýbat. Nikdo se nedovedl podívat do jeho černých očí. Zračil se v nich strach smíchaný s nenávistí.

Příběhy plné podivných znamení, rouhání, šílenství a bolesti se odehrávají i na nové desce portugalských GOLDENPYRE. Pro její pochopení je nutné se přenést do devadesátých let minulého století, oprášit staré death thrashové postupy a soustředit se plně na všechen ten hnis, který z nahrávky vytéká. Říká se, že v jednoduchosti je síla. Tentokrát, u poslechu "In Eminent Disgrace", se stávají kruté vize nechutnou pravdou a já musím novinku ocenit řádem všech padlých kněží. Působí na mě jako jed, tajemné zaříkávání, zlá mantra, vyřčená s oprátkou oběšence v ruce. 


Pěkně zatuchlý a "nepříjemný" je zvuk celého alba, na kterém nalezneme jen ty nejvybranější kousky zla. První setkání s touto deskou nedopadly příliš dobře, ale nakonec si mě získala. Pomalu, postupně, jako zasychající krev po čerstvé vraždě. Najednou člověk potkával jen samé lidi s pokřiveným charakterem, kteří neměli daleko k výbuchům vzteku. Všichni jsme poslouchali  "In Eminent Disgrace" a doufali, že peklo konečně otevře svoje brány a pohltí nás. Až na věky, amen! Stejně jako nové album GOLDENPYRE. Portugalský death metal, který obrací kříže směrem dolů. Takhle nějak vypadá zlo z dávných dob. Velmi dobře!




sumarizace:

"In Eminent Disgrace" je temným poselstvím z onoho světa. Pokud bychom hledali nějaké vyslance záhrobí, museli bychom zákonitě narazit na death metalisty GOLDENPYRE. Fascinuje mě přístup, jakých uchopila kapela staré smrtící pořádky, přetransformovala je to dnešní doby a stvořila album, které připomíná rozzuřené monstrum. Peklo opravdu existuje! Novinka těchto maniaků je toho jasným důkazem. Narovnejte prašivé kosti do úhledných hromad, otevřete dveře do záhrobí a povolejte nemrtvé! Maniakální uctívači old school death/thrash metalu jsou zde! Řvou mocně, hlasitě a jejich hlas je podobný samotné Bestii. Skvělé nápady, temná a zlá atmosféra, naléhavost, dravost. Tohle všechno dělá z posledního CD GOLDENPYRE absolutně zahnívající záležitost. Album bylo nahráváno snad někde v podzemí, v opuštěných chodbách vedoucích do obrovské márnice. Old school death/thrash metal, který vás na věky prokleje! Smrt je při poslechu velmi blízko! Zlo přichází. Excelentní nahrávka!



Asphyx says:

"In Eminent Disgrace" is a dark message from the world beyond. If you were looking for delegate from the world beyond you would have to find these death metal band GOLDENPYRE. I am fascinated by their attitude – they hold the old deadly orders transformed them into today´s world and made an album which sounds like an angry monster. The Hell is real! This album proves it. Line up your ashy bones into neat lumps, open the doors into the world beyond and call the undead! These maniacal which worship old school death/thrash metal are here! They are screaming so powerfully and loudly! Their voice is like the Beast itself. Great ideas, dark and cruel atmosphere, immediacy, drive. This is what makes the new album by GOLDENPYRE something absolutely mouldy. The album was recorded in the underground in abandoned halls which lead into an enormous dead house. Old school death/thrash metal which will curse you forever! The Death is very close when you listen to this album! The evil is coming. Excellent record!

Tracklisting:

1. Collapse Of Empirical Foundations
2. Winds Of Pestilence
3. A Crown For Decadence
4. Suffocation
5. Meant To Suffer
6. Last Paroxysm
7. Yod Sabboath
8. Deluge Of Fire

Band Line-up:


Caneco – Bass
Ricardo Veiga – Drums
Ricardo Coutinho – Guitars
Tiago Veiga – Guitars
Fred – Vocals


Share this games :

TWITTER