DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 11. července 2017

Home » » Recenze/review - HELSLAVE - Divination (2017)

Recenze/review - HELSLAVE - Divination (2017)


HELSLAVE - Divination
EP 2017, vlastní vydání

Tělo je lepší před zmrazením naporcovat. Nejprve ostrým nožem prořízneme kůži na prsou a maso oddělíme od kosti. Můžeme nakrájet na plátky. Pak odřízneme stehna a ruce. Maso rozdělíme do igelitových sáčků a pak je jen na vás, kdy jej vyndáte. Doporučuji podávat již trošku nahnilé a poslouchat k tomu novou desku italských HELSLAVE.

Švédský death metal zdá se už dávno opustil Skandinávský poloostrov a žije si svým vlastním chladným životem různě po zemi. Tentokrát bych vás rád pozval do Říma, do jedné staré krypty, kde dali nemrtví pokyn, aby členové jejich řádu vydali letos album s názvem "Divination". Pojďme si spolu zachřestit pytlem plným prašivých kostí. 



EP "Divination" je plné odkazů za klasiky žánru jako BLOODBATH, DISMEMBER, EVOCATION, DESULTORY, HYPOCRISY, AT THE GATES. Musím napsat, že pánové jsou plně oddáni tomu, co hrají. Z jejich hudby je to cítit a všechny čtyři songy stojí rozhodně za pozornost. HELSLAVE jsou jasným důkazem, že švédský death metal se dá hrát i jinde, než v zemi původu a že se dá hrát velmi dobře. Ohlodal jsem již všechny kosti, vysál morek a zbývá mi už jen dutina lebeční. Bývaly v ní ukryty nečisté myšlenky a i dnes, po mnoha letech, obsahuje velké množství chladu, energie a smrt. Stejně jako letošní album "Divination". Skvělá morbidní práce!


sumarizace:

HELSLAVE nám na své novince jasně ukazují, že dobrý švédský death metal se dá hrát i v Itálii. Albem jsem od začátku až do konce absolutně stržen a pohlcen. Je jako přitažlivý magnet, plný utrpení, chladu a smrti. Italové umí krásně balancovat mezi rychlými a pomalými pasážemi. Líbí se mi jak zvuk, tak jednotlivé nápady. Nahrávka působí zvláštním smutným dojmem. Evokuje ve mně vzpomínky na poslední věci člověka. Jsme prach a v prach se obrátíme! Jako celek je CD krásnou ukázkou velmi dobrého řemesla, zběsilosti a šílenství. Pokud máte rádi devadesátá léta v jejich nejlepší formě, tak budete určitě spokojeni. "Divination" působí jako seknutí sekyrou přímo do hlavy. Rozpůlí vás na dvě části. Jedna bude pařit jako o závod a druhá spočine v nekonečném utrpení. Švédský death metal z Itálie, který vás spálí mrazem! Vynikající záležitost.

Asphyx says:

HELSLAVE shows us on their new album how good is Swedish death metal played in Italy. This album broke me down and I was absolutely absorbed since the begging. It is like a magnet, full of misery, cold and death. Italian maniacs knows how to balance between fast and slow passages. I like the sound and the ideas. This record feels interestingly sad. It evokes memories of last possessions of man. We are just an ash and we will be ash again! As a whole this CD is a nice example of good work, furiousness and craziness. If you like the 90th in its best from you will be satisfied with this album. "Divination" feels like a cut of axe right into a head. It will cut you in half. One half will go crazy for parties and the other half will be dead in the infinite misery. Swedish death metal from Italy which will burn you with coldness! Amazing!

band:
Diego (vocals)
Jari (guitar)
Lorenzo (guitar)
Luca (bass)
Francesco (drums)

Share this games :

TWITTER