DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 31. července 2017

Home » » Recenze/review - OBSOLETE INCARNATION - Eradication of Society (2017)

Recenze/review - OBSOLETE INCARNATION - Eradication of Society (2017)


OBSOLETE INCARNATION - Eradication of Society
EP 2017, Rising Nemesis Records

Občas mi přijde, že někde v podzemí musí být obrovská líheň, kde se klonují brutálně death metalové kapely. Poslední dobou je jich totiž tolik, že mívám obrovský problém je odlišit jednu od druhé. Velmi podobné postupy, stejný zvuk, šílený zpěvák, houpavý rytmus. A spousta krve.

Přiznám se, že OBSOLETE INCARNATION mě už od začátku příliš nepřesvědčili. Kritizovat se dá vždycky a já se snažím nalézt na deskách spíše to dobré, ale tentokrát se mi do hudby těchto Němců moc proniknout nepodařilo. Bude to asi spíš můj problém, protože všude pánové sbírají spíše kladná hodnocení, ale já nějak nevím, co si s jejich novinkou počít.



"Eradication of Society" je náležitě houpavým albem, s krutým zvukem, ošklivými texty a morbidním obalem. Záleží asi na úhlu pohledu, ale mě zkrátka přijde, že jsem všechno tohle už někde slyšel. Většinou s tím nemám sebemenší problém, těch kapel, co jsou v metalu schopné vymyslet něco nového, moc není, ale když mě OBSOLETE INCARNATION prostě nebaví. Jsou na mě moc monotónní, stereotypní a i když chápu, že se tenhle styl má vlastně takhle hrát, postrádám nějaké výraznější prvky. Nechci být zapšklý pan kritik, který alba hodnotí z rychlíku, ale mimo velmi dobrého řemesla jsem si pro sebe nic moc dalšího nenašel. Poslechněte si tedy prosím ukázky, utvořte si svůj vlastní názor a hudbu si případně pořádně užijte. Já se poohlédnu jinde. Brutální klasický death metal pro všechny fanoušky stylu.


sumarizace:

OBSOLETE INCARNATION nahráli desku pro všechny maniaky, kteří mají rádi brutal death metal. Pro někoho bude nahrávka tím nejlepším, co letos slyšel, pro mě je ale jen dalším krvavým kouskem v řadě. Kapela mi nepřijde ničím výjimečná ani zajímavá. Zvuk a provedení jsou na dobré úrovni, horší je to už s nápady. Jsou stále stejné, opakují se a tak se po čase dostavuje pocit prázdnoty a nudy. Příznivci stylu asi budou mít radost, já raději od CD přehrávače odcházím. Album je brutální, je kruté, je ošklivé, ale je také monotónní a stereotypní. Nic dalšího mě vlastně ani nenapadá. Tahle hudba se mnou zkrátka nic nedělá. Bohužel. OBSOLETE INCARNATION nahráli obyčejnou brutální desku. Nic víc, nic méně.

Asphyx says:

OBSOLETE INCARNATION recorded an album for every maniacs who like brutal death metal. For someone this album will be the best of this year but for me it is just another bloody piece of blood in a row. This band is nothing special or unordinary for me. The sound and work is on good level, however there are the ideas and they are not good. The ideas are the same and it repeat all the time so after a while you feel the emptiness and boredom. Fans of this type of music will be probably happy but for me I go away from the player. This album is brutal, cruel, ugly, however it´s monotone and stereotypical. Nothing more to say here. This music does nothing to me. Too bad. OBSOLETE INCARNATION recorded an ordinary brutal album. Nothing more, nothing less. 

Tracklist:
1. Suffocate Humanity 03:56
2. Limbus 03:26
3. The Faceless 03:25
4. Interlude 00:49
5. Of Blood and Salvation 03:11
6. Witch Hunt 03:41

band:
Sven - Vocals
Kai - Guitar
Marius - Bass
Martin - Drums
Jens - Guitar


Share this games :

TWITTER