DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 16. srpna 2017

Home » » Recenze/review - ALTER EGO – Back To Rock & Roll (2017)

Recenze/review - ALTER EGO – Back To Rock & Roll (2017)


ALTER EGO – Back To Rock & Roll 
CD 2017, Slovak Metal Army

for english scroll down please

Je mi zase sedmnáct, mám čerstvý řidičák a chci po tátovi, aby mi půjčil auto. Do CD přehrávače vkládám nové CD "Back To Rock & Roll" slovenských ALTER EGO. Dálnice přede mnou, hezká holka na pumpě, co pojede dál se mnou. Ano, tohle všechno v téhle desce je.

Člověk při poslechu opravdu vzpomíná na staré americké firmy, kde se to hemží sexy dívkami, fordkami, začouzenými bary, chlápky v houpacích křeslech pijících pivo i mladíky, co milují rychlé motory. Prešovští navíc přidávají k rock´n´rollu trošku toho glamu, hard rocku, heavy metalu a hlavně, obrovskou porci energie.  


Správný rock´n´rollu má jiskřit, pálit, drtit, má vás přinutit se kroutit do rytmu. Hey baby, ty nebudeš sedět dneska v koutě! Na počátku byla elektrická kytara a touha vyřvat do světa nespravedlnost, sex i lásku. Všechno se pak uvařilo ve vlastní šťávě a výsledkem je deska "Back To Rock & Roll". Podobná alba obdivuji, užívám si je, protože je mám někdy dávno zakódované v genech (tenhle americký, do jihu nasměřovaný styl miluji!). Kdo zkrátka umí, ten umí. Pevně doufám, že kapelu uvidím brzy někde naživo. Má totiž ty správné chlupaté rockové koule. Startuji znovu auto a vydávám se na další nekonečnou cestu. Vede přímo do pekla a po stranách jsou samé cedule se 666 km do cíle. Takhle se má hrát rock´n´roll! Perfektní nahrávka po všech stránkách!


Asphyx says:

I am 17 again, I just got the driving licence and I want my dad to borrow me a car. I put the new CD “Back To Rock & Roll” by Slovak ALTER EGO. The highway is ahead of me, there is a beautiful girl on the gas station who will go in the same car with me from now on. Yes, all of this is in this album.

When you listen to this album you remember the old American movies with hot girls, ford cars, pubs and bars with a lot of smoke, guys in rocking chairs who drink beer and young boys who love fast engines. Those guys from Prešov add to this rock´n´roll a little bit of glam, hard rock, heavy metal and most importantly a great portion of energy. The real rock´n´roll should be sparkling, it should burn you, smash you and made you to move in the rhythm. Hey baby, you won´t be sitting in the corner tonight! At the beginning there was the electric guitar and the desire to scream out all the injustice, sex and love. It was all boiled in its own gravy and the result is this album called “Back To Rock & Roll”. I admire similar albums because they are in my genes (I love this American south-oriented style). I hope that I will soon hear this band alive. They have the real hairy rock balls. I start the car and I go to another endless journey. It leads directly to the Hell and on the sides are all the 666kms to the end signs. This is how you should play rock´n´roll! Perfect record on all sides!

Tracklist:
01. Rear – View Morror
02. Back To Rock & Roll
03. Restless
04. Who Knows…
05. Nobody Can Touch My baby
06. Sex Machine
07. Paralyzed
08. Rock City
09. Rock Habit
10. Back Door Lover
11. Atomic Bomb

Line-up:
-Stanislav Simkulet – vocals, keys, acoustic guitar
-Martin Gabor – lead guitar
-Miroslav Malcovsky – bass
-Martin Dudas – drums

Share this games :

TWITTER