DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 25. srpna 2017

Home » » Recenze/review - ATTIC - Sanctimonious (2017)

Recenze/review - ATTIC - Sanctimonious (2017)


ATTIC - Sanctimonious
CD 2017, Ván Records

for english scroll down please

Někde na začátku bylo železo, které se muselo kout. Rozžhavená pec, ostré kytary, vypjatý zpěv. Základ je v heavy metalu a němečtí ATTIC to dobře vědí. A když se na tento styl naroubuje okultismus, satanismus a hororová témata, musím zákonitě zbystřit svoji pozornost. Co na tom, že novinka opět až příliš okatě čerpá z MERCYFUL FATE a KINGA DIAMONDA, případně CRADLE OF FIGHT? Ono i retro se musí umět dobře zahrát a prodat. A ATTIC tohle všechno umějí bezezbytku.



"Sanctimonious" je heavy metalovou deskou se vším, co k tomu patří. Jedovatý vokál, výrazné melodické linky, kousky tajemna v nápadech. Možností samozřejmě máte několik. Kapelu lze během několika minut odsoudit jako čirou kopii věcí předešlých nebo se pořádně zaposlouchat a nechat se unášet ledově znějícím železným kovem. Osobně mám vztah k této desce nastaven víceméně pozitivně, rád a poměrně často si ji užívám, jen se nedovedu ubránit dojmu, že by to chvílemi chtělo trošku přidat na síle. Album je samozřejmě velmi dobře zahrané, s vynikajícím zvukem i vším ostatním, co k tomu patří. Jen občas trošku spadne řetěz. Velmi dobrá heavy metalovová deska, která čerpá z toho nejlepšího, co bylo v okultním kovu nahráno. 



Asphyx says:

Somewhere at the beginning was an iron which was so hot. A hot oven, sharp guitars, tense voice. The basis are in heavy metal and German ATTIC knows it. And when you add occultism, Satanism and horror topics to this music, you have to naturally pay more attention. Who cares that this new album draws inspiration from MERCYFUL FATE and KING DIAMOND or maybe even CRADLE OF FIGHT? Because you can play retro good if you know how to. And ATTIC know how to play it. 

“Sanctimonious” is a heavy metal album. A poisonous vocal, distinctive melodies lines, pieces of darkness in ideas. You have plenty options. You can either judge the band after a few minutes as a pure copy of previous music or you can listen to it deeply and let yourself flows with freezing metal. I personally have a relationship to this album which is quite positive and I enjoy it very often. I just cannot step aside the fact that it needs a little bit more pressure. This album is really nicely played with an amazing sound with everything it gets. Sometimes the chain just falls down. A very good heavy metal album which draws from the best occult metal.

TRACKLIST
1. Iudicium Dei  (1:23)
2. Sanctimonious  (5:49)
3. A Serpent in the Pulpit  (6:47)
4. Penalized  (3:46)
5. Scrupulosity  (1:06)
6. Sinless  (4:37)
7. Die Engelmacherin  (7:44)
8. A Quest for Blood  (1:20)
9. The Hound of Heaven  (5:28)
10. On Choir Stalls  (6:37)
11. Dark Hosanna  (5:47)
12. Born from Sin  (5:40)
13. There is no God  (7:59)



LINE-UP
Meister Cagliostro – Vocals
Katte – Guitar
Rob – Guitar
Chris – Bass
JP – Drums

Share this games :

TWITTER