DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 30. srpna 2017

Home » » Recenze/review - MORDATORIUM - Obsessed with Death (2017)

Recenze/review - MORDATORIUM - Obsessed with Death (2017)


MORDATORIUM - Obsessed with Death
CD 2017,  vlastní vydání

Sleduji cestičku z rudé krve. Nasávám postupně pach smrti. Někde tady musí být shnilé tělo? Ptám se ostatních, ale nikdo neodpovídá. Pořád na to zapomínám, nemrtví přece nemluví. Bloumám chvíli starými kobkami, až konečně nalézám tu pravou. Tam někde vzadu, opuštění a zavržení, právě hrají američtí MORDATORIUM. Rozmáchle rozkročení na hromadě zatuchlých mrtvol. Vypadá to, že jsem tu správně. 

Slíbili jsme si před dávnými roky, že budeme navěky věků velebit pravý nefalšovaný death metal. MORDATORIUM nám tak nemohli uniknout. Kapela letos přináší již čtvrtý dlouhohrající kus zahnívajícího masa. Jedná se o reálný, ryzí kus smrti, který rád a často protáčím ve svém přehrávači. Z repráků zase odpadávají kapky zkažené krve. 



"Obsessed with Death" je albem pro všechny, kdo uctívají stejně jako kapela, CARCASS, VALLENFYRE, NIHILIST, GRAVE, ENTOMBED, ENTRAILS. V Chicagu ctí prastarou švédskou (a celkově evropskou) školu bezezbytku, upřímně. S dobrým zvukem, s totálním nasazením a obrovskou chutí zničit celý prašivý svět. Líbí se mi chladivá atmosféra skladeb, schopnost vyjádřit jednoduchými prostředky podstatu věci. MORDATORIUM jsou jako staří zkušení hrobníci, kteří se nenechají jen tak něčím rozhodit. Dál a dál nakládají mrtvá těla, porcují je, aby se vešla do rakví a tráví dlouhé hodiny rozjímáním v márnicích. Podobný smrtící kov mi tepe v žilách a tak je doufám jasné, že budu jen a jen chválit. Jsem hrozně rád, že jsem si k téhle smečce našel svoji krvavou cestu. Je dlážděná lebkami a odérem smrti. A o to jde v této hudbě především. Old school death metal, u kterého vám budou odpadávat kusy masa od kostí! Vynikající!


sumarizace:

Máte rádi starý, morbidní a prašivý death metal? Navštěvujete s chutí old school death metalové koncerty a je vám milejší ostrý riff, před moderní a technickou smrtí? Tak potom jsou pro vás MORDATORIUM jako stvoření. Jejich novinka sice rozhodně nepřináší nic nového, ale předkládá nám staré pořádky v death metalu takovým způsobem, že budete doslova uhranuti. Odkazy starých poctivých kapel, chorobný hlas, obrovské nasazení a zběsilost. Tohle všechno mě při novince "Obsessed with Death" napadá. Procházíme se spolu s kapelou po starém pohřebišti, vyzvedáváme z hrobů alba z devadesátých let a přidáváme lehce modernější zvuk. Při poslechu je smrt tak blízko! Tančíme na hrobech s těmi nejkrásnějšími zombie. Old school death metal, který je prašivý, jako víko od staré rakve! Velmi dobře!


Asphyx says:

Do you like an old, morbid and manger death metal? Do you like to go to old school death metal concerts and you like more a sharp riff than a modern and technical death? The MORDATORIUM are here for you. This new album doesn´t make something original, however it brings us the old manners of death metal in a way you would love. Links to an old faithful bands, sick voice, a huge drive and furiousness. This is what I think about while listening the "Obsessed with Death". We are walking in an old graveyard and we are picking up albums from the 90th from graves and we adding some more modern sounds. While listening to this album death is near! We are dancing on graves with the most beautiful zombies. An old school death metal which is manger like a lid of an old coffin! Very good!

track list:
1. Rampage
2. Obsessed With Death
3. Beheaded
4. The Culling
5. Biting Cold
6. Murder Castle
7. Overmind
8. The Gallows
9. The Butcher


band:
Andrew Oosterbaan - Vocals / Guitar
Pearl Kacew - Drums
Jon Corston - Bass

https://www.facebook.com/Mordatorium/
https://mordatorium.bandcamp.com/album/obsessed-with-death
https://www.reverbnation.com/mordatorium
Share this games :

TWITTER