DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 27. srpna 2017

Home » » Recenze/review - TOXIK - Breaking Class (2017)

Recenze/review - TOXIK - Breaking Class (2017)


TOXIK - Breaking Class 
EP 2017, vlastní vydání

Valí se na mě informace ze všech stran. Každý je odborník na všechno, stačí sáhnout do kapsy a během několika okamžiků už umí blábolit o čemkoliv. Svět se mění každým dnem, tepe jako právě prostřelené srdce. Krev stříká všude kolem a mozek odmítá poslušnost. Nevím jak z toho ven, potřebuji další pořádnou dávku thrash metalu.

Přijdu domů, zavřu se do pokoje, nasadím sluchátka na uši. Jsem náhle v překrásném sále plném thrash metalu. Technického, propracovaného, šíleného. Působí na mě jako droga, poslední dávka před jinou dimenzí. Poslouchám nové EP "Breaking Class" amerických TOXIK. Blahodárných dvanáct a půl minuty čisté energické vzpruhy. 



TOXIK lze považovat za legendu, která se svými deskami již dávno zapsala do pamětí všech, kdo se jen trošku zajímají o thrash metal. Pánové do toho mlátí ve stylu HEATHEN, ARTILLERY, WATCHTOWER, REALM a v určitých momentech i MEGADETH. Samozřejmě, se svým vlastním ksichtem, nepřehlédnutelným vokálem a silnými politickými tématy v textech. A já říkám jediné - takhle má vypadat současná deska zahraná moderně, s přihlédnutím ke starým časům. Chutná moc, naplňuje mě až po okraj klidem. Tak až vám jednou bude na zvracení ze všeho kolem, budete mít chuť rozkopat televizi a zničit celý internet plný nenávisti, určitě je zkuste. Třeba vám také pomohou. Technický thrash metal vynikající kvality!


sumarizace:

TOXIK jsou zpět! Jejich novinka "Breaking Class" je přesně taková, jak mám tuhle legendu nejraději. Svěží, progresivní, ostrá, komplikovaná a přesto tolik přitažlivá. Při poslechu jsem velitelem vesmírné lodi a řítím se nekonečným prostorem. Poslouchám nahrávku pořád dokola a neustále objevuji nové a nové nápady. TOXIK nám předkládají hudbu, která bude znít všude, až nás napadnou vetřelci z vesmíru. Vynikající záležitost pro všechny fanoušky! Thrash metalová legenda opět dokázala, že je jedinečná, výjimečná a že dokáže nahrát skvělé album! "Breaking Class" jsou toho jasným důkazem. Absolutní thrashová bomba!


Asphyx says:

TOXIK are back! Their new "Breaking Class" is exactly such an album I prefer. Fresh, progressive, sharp, complicated and still so appealing. When I'm listening, I'm the commander of a spaceship crashing through the infinite space. I listen to the recording over and over again and I always discover new ideasTOXIK present music that will sound everywhere when the space invaders will attack us. Excellent affair for all fans! Thrash metal legend demonstrated once again that it's unique, exceptional and it can record the great album"Breaking Class" are clear proof. Absolute thrash bomb!


Tracklist:
01. Stand Up
02. Breaking Class
03. Psyop

Share this games :

TWITTER