DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 27. srpna 2017

Home » » Report, photos, video - FEKAL PARTY 2017 - SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH, GUTSLIT, CARNIVORE DIPROSOPUS, BIRDFLESH and others - club Modrá Vopice, Prague - 26. 8. 2017

Report, photos, video - FEKAL PARTY 2017 - SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH, GUTSLIT, CARNIVORE DIPROSOPUS, BIRDFLESH and others - club Modrá Vopice, Prague - 26. 8. 2017

Schirenc plays the Pungent Stench
OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Club: Modrá Vopice - http://modravopice.eu/



Když nad tím tak přemýšlím, tak pro mě začala letošní Fekal party vlastně už ve čtvrtek. K obědu jsem si dal v práci v kantýně nějakej zeleninovej salát zalitej takovým tím dresinkem, který velmi  připomíná jelení sperma. Vydržel ve mě přesně hodinu. Pak už jsem jen úpěl na záchodě a málem vším tím tlakem rozstřelil keramiku v okruhu několika kilometrů. No a večer, když jsem venčil svoji suchozemskou želvu, tak přiběhl asi šedesátikilový pes a mého domácího miláčka bez varování zasypal hnědou hmotou. Želva kouká co se děje, slečna se omlouvá, snaží se otřít alespoň krunýř. Byly to nervy, ale aspoň měla výstřih jako bohyně.



V pátek jsem v práci radši nic nejedl, léčil se vodou, doma pak slivovicí a večer pivem, protože přijel kamarád z Teplic, můj věrný spolubojovník Bohumil. Bylo to skvělý. Dva čtyřicátníci, vzpomínající, bez manželek, bez dětí - mládí v prdeli a do důchodu daleko. K tomu pivko a jako kulisa Venom Inc., Bohouš dlouhá řeč a spousta příběhů z vysokoškolských kolejí. Jdu spát a nemám průjem! Hurá!



Sobota ráno, bolehlav tupohlav, nadávání jak dva starý špačkové. Ty vole, máme to zapotřebí, hlásí Bohumil. Ano, máme! Potřebujeme pravidelnou dávku metalových a grindových emocí, musíme si vyčistit hlavu od všeho toho smetí, co nám tam v práci zanechali. Těšíme se jak za mlada. Vyprošťovák to jistí. Otřepeme se, omyjeme ksichty vodou, já musím všechny ihned informovat o své krásné a kvalitní stolici. Jsme připraveni! 

Jede se vlakem, ráno z plzeňského nádraží. A protože nejedu po dlouhé době sám, o hodně rychleji to uteče. České dráhy forever! Pak taky metro a kus pěšky. Dneska si pořádně vyhodíme z kopyta! Chybí snad už jen rum.



Jedním z důvodů, možná dokonce hlavním, proč jsme letos zvolili Fekal party, jsou lidé. Grindově brutální a death metalové akce jsou totiž plné různých zdánlivě podivných postaviček, které jsou ale neskutečně milé, příjemné a v pohodě. Ještě dnes mě bolí bránice od smíchu, hubu mám roztaženou, jak kdybych sežral obří bagetu. Potkal jsem vás spoustu a posílám vám obrovské díky! Byli jste úžasní, skvělí! Potetovaní, ocvočkovaní, propíchaní, opilí, ale hlavně odvázaní a správně blázniví. Dnes se to už zase tak často nevidí. Modrá Vopice byla v sobotu oázou svobody, duševního odpočinku a hudebního masakru.

kluci v akci
Vyrazil jsem vlastně jen na dvě kapely, na indické GUTSLIT a mé oblíbence z mládí, PUNGENT STENCH. Nejsem hudebně moc grindový, spíš tíhnu ke smrtícímu kovu, proto jsem spoustu skupin jen vyfotil a některé ani neviděl. Berte to prosím v potaz.

Dámy a pánové, vítejte na tanečním parketu. K tanci a poslechu vám hrají kapely, který se s tím rozhodně nemazlí. Nechte si chutnat! Zadejte si!

POTHEAD - grindová taškařice z hlavního města.



MAC OF MAD - holka, ajťák a kytara.



KANDAR vidím letos podruhé a opět mě rozsekali. Ono totiž to jejich běsnění má nejen obrovský tlak a energii, ale je zároveň houpavě návykové. Jedna masakrující skladba střídá druhou, zpěvákovi snad každou chvíli vypadnou mandle. Hele, řeknu vám, tohle byl mlýnek na maso přesně podle mého gusta! Grind! Grind which nail you on the wall! Great presentation!







NEEDFUL THINGS - nám ukázali, zač je toho v Pardubicích grindový perník.




CARNAL DIAFRAGMA - černé uhlí a grind, jak to jde dohromady? Jednoduše. Přijeli kluci z Ostravy a vypálili nám rybník.



SPLATTERED - na to šli brutálně, hezky od podlahy, až jsem měl málem strach, zda se ta dřevěná bouda vedle nesesype. Brutal, killer, maniacal! Beating! Good!



HUMAN HUMUS - popradské písně plné lásky a porozumění.




Indičtí GUTSLIT byli pro mě asi největším lákadlem. Brutální death metal v jejich podání je neskutečně ostrý, nekompromisní a zároveň propracovaný. Vystoupení mělo neskutečný tlak. Člověk si připadal, jakoby ho objala samotná bohyně Kálí. Pro mě osobně jedno z nejlepších vystoupení celého dne. Masakr na druhou s temnou přidanou hodnotou navíc. It was a brutal death metal in its classic form. Raw, cruel. I feel the huge pressure and energy from this concert. I enjoy their melodies and I have to sing the lyrics with the singer. The gig GUTSLIT reminded me tsunami. Amazing butcher work! 








Interview - GUTSLIT - Europe is our second home!
Rozhovor - GUTSLIT - Evropa je náš druhý domov, těšíme se k vám!

CARNIVORE DIPROSOPUS - kolumbijský (dnes vlastně už španělský) death metalový kartel se předvedl s razancí sobě vlastní. Opět se jednalo o totální výmaz. Mě osobně sice u téhle smečky chybí větší propracovanost skladeb (první dva songy dobré, ale pak už je to pořád dokola to samé), ale jinak v pořádku. Good, killer gig!




SUBLIME CADAVERIC DECOMPOSITION - další (legendární) death grindový hlomoz, tentokrát z Francie. Měl jsem pocit, že mi právě někdo jednu napálil palicí plnou kovových střepů. Byla to vivisekce našich vnitřností za přímého přenosu. Ano, tohle mohu a s chutí! Death grind metal in a killing form! Excellent!



Dostávám v davu kopačku do zad a padá mi foťák, od té doby jsou fotky nějak hozené do špatného světla, omlouvám se. Taky mě pěkně bolí pod lopatkou.

BIRDFLESH - trochu té legrace nikdy neuškodí a když ji hrají jedni z nejpovolanějších grinderů, není moc co řešit. Já se bavil, já jsem tančil, já byl veselý! Účel byl tedy splněn a já odcházel na další pivo absolutně spokojený. Humour, death, gore! BIRDFLESH! Super, loud, crazy! I was happy! Very good performance!





SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH jsem viděl na stejném místě minulý rok. Pro mě jsou jednou z extrémních kapel mého mládí. A opět se mi moc líbili. Klasika, přetavený death a grind, smíchaný s krví a kousky zohavených těl. Zazněly všechny důležité skladby, člověk si zařval zase jednou texty dole pod pódiem. Tohle byla kapela hlavně pro nás, pro starý. Osobně jsem si Dona Cochina a jeho věrné neskutečně užil. Mělo to náboj, drive, hnilobu, hnis. Paráda. Exhume old corpses, let zombies out into this world! Don Cochino and his boys are here. Oh shit, it was totally old school death metal! Perversion! Molestation! Depravity ! Gore! Sick! Great concert!






inside stage:



BOWEL FUCK - český vysokooktanový gore grind, s kousky namotaného crustu. Hergot, to ale mělo sílu. Mé rozlišovací schopnosti sice byly již značně poznamenány alkoholem, ale musím říct, že klukům to šlapalo opravdu pěkně. BOWEL FUCK comply with their good name and they throw out dead piece of a meat. These songs were full of dirt and human filth. I was full of them from the beginning to the end. The beast had spoken again. Mightily and loudly.



WAKE - kanadští zuřivci předvedli totální hardcore, grind, crust, black peklo. Pro mě další z překvapení celého večera a velký zážitek. Málem mě rozstřelili na tisíc kousků. Tohle byla absolutní temnota! WAKE went to the very edge of tolerability. They are bloody, crust, black and grind. Uncompromising striking surfaces are meeting some “peaceful” moments of darkness. Wov, super!



BACKSLIDER - hráli něco jako takovou hodně špinavou směsici punku, noise, rocku a odhodlání. Tady se musím přiznat, že už jsem se notně ztrácel. Bylo pozdě, o muziku mi šlo v tu dobu až tak řekněme na desátém místě. Co jsem ale slyšel, tak nebylo vůbec špatné. Dark show, remind me driven truck! Very good!



Návštěvnost jsme čekal trošku větší (nemám odhad, koukněte na fotky), zvuk byl solidní. organizace v pořádku, jídlo dobré, obsluha velmi milá a příjemná. Za mě si nebylo na co stěžovat.

Naše cesta zpět mi připomíná společné návraty z hospody a klubů na vysokoškolské koleje před dvaceti lety. Vzduchem létaly vtipy, málokterý roh zůstal neoznačkován a suchý. Motáme se Prahou jak dva toulaví psi, ale nevadí nám to, máme čas a vlak jede až ráno. Jednou se zastavím, kouknu na oblohu a tam asi padá hvězda. Jakoby se najednou čas vrátil o spoustu let zpátky. Ještě, že je tady Bohumil, který mě z mé nostalgie vytrhne, protože řekne třikrát po době rychle prdel. Kupodivu trefím na hlavák na poprvé. V kupé parta uřvaných Němců a 80 minutové zpoždění. Miluju České dráhy.

with GUTSLIT


with Mallika from Abnormality
review:




with PUNGENT STENCH





V Plzni šeptám tak nahlas, že vzbudím moji ženu. Pronese něco o tom, že už bych taky mohl mít rozum. Směje se u toho, je totiž hrozně ráda, že mě zase po týdnu vidí. Prázdniny za chvíli končí a pro mě vlastně i festivalová sezóna. Letos byla tahle fekální tečka vydařená po všech stránkách. Díky za to! Užili jsme si jako za mlada. 

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

---------------------------------------------------
Promotion!

THRASH NIGHTMARE 5!
info:


info:


Share this games :

TWITTER