DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 4. září 2017

Home » » Recenze/review - CREEPING FEAR - Onward to Apocalypse (2017)

Recenze/review - CREEPING FEAR - Onward to Apocalypse (2017)


CREEPING FEAR - Onward to Apocalypse
CD 2017, Dolorem Records

for english scroll down please

Na atmosféru toho místa nikdy nezapomenu. Bylo už po všem. Po masakru. Kolem visela roztrhaná lidská těla. Na boty se lepila krev a všude se vznášel nekonečný odér nenávisti a utrpení. Proč, ptám se stále dokola. Odpovědí mi je jen tiché mlčení vyděšených tváří. Smrt si dala zase jednou rande se Satanem a zlo zvítězilo na plné čáře. Nechtěl jsem už v tomhle světě žít.

Musel jsem utéct, vyzvracet svoji bolest. Vykopal jsem si svoji vlastní hrobku, uzavřel před vším okolo i sám před sebou. Bylo mi zde dobře, poslouchal jsem novou desku francouzských CREEPING FEAR. Kapely, která dokáže svým death metalem zobrazit všechnu špínu lidské mysli. Natlakované riffy, morbidní vokál, zvuk jako ze staré rakve. Tohle je peklo přesně podle mého gusta. 


Z "Onward to Apocalypse" je cítit inspirace MASSACRA, starými dobrými MORBID ANGEL, v některých momentech dokonce ABORTED, DYING FETUS, SUFFOCATION. Navíc jsou pak přidávány vlastní krvavé otisky. CREEPING FEAR na nás útočí nekompromisně, s jasným cílem - zničit vše živé na míle daleko. Skvělou zprávou je, že jsou jejich skladby velmi uvěřitelné, řemeslně a technicky perfektně zvládnuté. Člověk má opravdu pocit, že se prochází ve válečném území a navštěvuje místa, kde potkává jeden ošklivý masakr vedle druhého.  Líbí se mi, že album krásně graduje, je doslova návykové a morbidně přitažlivé. Přiznávám a vzdávám se jakékoliv obhajoby - "Onward to Apocalypse" mě totálně zničilo, rozdrtilo. Připadám si, že jsem právě prožil death metalové tsunami. Death metal, který zabíjí na potkání! Vynikající!



Asphyx says:

I will never forget the atmosphere of this place. It was over. After the massacre. All around were torn human bodies. There was blood on my shoes and everywhere was this infinite smell of hate and suffering. I ask why. The answer is just a silent silence of scared faces. The death again has a date with Satan and the evil won again. I did not want to live in this world anymore.

I had to run away and vomit from fear. I dug my own tomb, shut myself from everything and even from myself. I was ok here, listen to the new album by French band CREEPING FEAR. This is a band which can show all the dirt of human mind. Pressed riffs, morbid vocals and the sound which sounds like old coffins. This hell is the right hell for me.

From “Onward to Apocalypse” I felt inspiration from MASSACRA, the good old MORBID ANGEL, in some moments I even heard ABORTED, DYING FETUS, SUFFOCATION. They even add their own bloody fingerprints. CREEPING FEAR attacks on us uncompromisingly with a clear goal – to destroy everything alive. The great news is that their songs are very believable, artistically and technically perfect. One can have the feeling that he/she is walking on a war territory and visiting places where he/she can find one ugly massacre next to another. I like that this album nicely graduates and it is literally addictive and morbidly appealing. I admit and I give up any defence – “Onward to Apocalypse” absolutely killed me and smashed me. I feel like I just lived through a death metal tsunami. Death metal which kills everyone it meets! Excellent!

tracklist:
1. Life Denied
2. Divine Casualties
3. Swallowed by Death
4. Trenches of Desolation
5. Onward to Apocalypse
6. Spreading Disease
7. As Vultures Fly Battlefield Bleeds
8. Soiled, Tainted and Merciless
9. Disposable Existence

band:
Clément : Chant & guitare
Gabriel : Guitare 
Tom : Basse
Gabriel Big G : Batterie

Share this games :

TWITTER