DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 8. září 2017

Home » » Recenze/review - MASSIVE ASSAULT - Mortar (2017)

Recenze/review - MASSIVE ASSAULT - Mortar (2017)


MASSIVE ASSAULT - Mortar 
CD 2017, F.D.A. Records

Občas se to stává. Přinesou mi na stříbrném podnose kusy čehosi, co mi moc nechutná. Několikrát se přemůžu, abych neurazil, ale pak se radši cestou domů stavím v rychlém občerstvení, abych si spravil chutě.

A podobně to mám i s novou deskou holandských MASSIVE ASSAULT. Jednoduše se mi moc nelíbí. Přijde mi nevýrazná, s divným zvukem, s ještě divnějším obalem a zpěvákem, kterého mě nebaví poslouchat. Nahrávce chybí tlak, energie, síla.










MASSIVE ASSAULT se snaží hrát starý poctivý old school death metal, kterému chybí kouzlo dávných časů. Je málo plesnivé, málo kulervoucí. Chybí mi v něm spousta podstatných věcí a do každého dalšího poslechu se musím nutit. Možná to někdo uslyšíte jinak, ale mě připadají letos Holanďané opět nic moc. Občas sice vyleze na povrch lehký záchvěv naděje, ale to je žalostně málo. Možná kdyby si vzal pod sebe kapelu nějaký schopnější producent, zvukový mistr. Kdo ví? Ale stejně, kde nejsou nápady, tam ani smrt nebere. Omlouvám se, ale musím album "Mortar" odložit a radši si poslechnout něco jiného. Tak asi tak.


sumarizace:

"Mortar" jsem se pokoušel dostat do hlavy hodně dlouhou dobu. Nepodařilo se. Album mi přijde šíleně dlouhé, nudné, obyčejné a monotónní. Skladby postrádají výraznější a zajímavé nápady, zvuk je slabý a vokalista stále stejný. Chybí mi energie, síla, feeling a bohužel i talent. Myslím, že nemá cenu dodávat nic jiného. Stereotypní, death metalové album, které kolem mě plyne bez jakéhokoliv zájmu. Tahle muzika mě nechává zcela chladným. A to je u mě velký problém.

Asphyx says:

"Mortar" is the band which I have been trying to get into my head for a very long time now. It didn´t happen. This album seems so long to me, it is boring and monotonous. These songs are lack of strong and interesting ideas. The sound is weak and the vocalist is the same all the time. I miss the energy, power, feeling and unfortunately some talent also. I think there is nothing more to say. Stereotypical, death metal album which flows around me without any interest. This music leaves me cold. And that is a big problem for me. 


Tracklist:
1. World Funeral
2. Cause / Effect
3. Suffer in Terror
4. Extinction
5. Original Sin
6. Empty Shell
7. Anger Overdrive
8. Frozen Hell
9. Deranged Humanity

band:
Carl Assault - Vocals
Jozze - Bass & Backing Vocals
Gideon - Drum
Fredde Kaddeth - Guitars

Share this games :

TWITTER