DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 23. října 2017

Home » » Recenze/review - BLACK DEATH - Black Death (2017)

Recenze/review - BLACK DEATH - Black Death (2017)


BLACK DEATH - Black Death
CD, LP, TAPE, Hells Headbangers

Pohodlně se usaďte, dejte si kalíšek něčeho dobrého a natáhněte si nohy. Doporučuji také nostalgickou náladu a pořádnou dávku vzpomínek. Co byste řekli na poctivou porci starých heavy metalových skladeb? Američtí BLACK DEATH se spolu s labelem Hells Headbangers pochlapili a vyvrhli mezi své fanoušky stejnojmenné album z roku 1984. Pravěk přesně podle mého gusta. 

Je hrozně dobře, že podobné desky stále vycházejí. Protože spousta mladších fanoušků v té době ještě nebyla na světě a pokud ano, tak se jim album třeba nedostalo do ruky. Pročísněte tedy svůj šedý vlas, opravte staré nášivky na džínové bundě a pojďte se spolu se mnou a kapelou ponořit do riffů, které utvářely metal jako takový. BLACK DEATH jsou ostří jako břitva!


BLACK DEATH jsou souputníci JUDAS PRIEST, MERCYFUL FATE, BROCAS HELM, MANILLA ROAD. Pohybují se někde na pomezí hard rocku a tehdy vznikajícího heavy metalu. Zajímavé je, že deska ani po tolika letech vůbec neztratila svoji sílu. Mocný hlas, dunivé bicí, kytara nabroušená k dokonalosti. A ten zvuk, přátelé, ten doslova drásá. Člověk si pak uvědomí, kolik se v podobných starých deskách ukrývá pokladů. BLACK DEATH jsou drsní, chladiví, jiskřiví ze své vlastní podstaty. Je hrozně cítit, že dávali do všeho srdce a nejen to, vlastně úplně vše. Já se při poslechu kývám do rytmu, klaním se, užívám si všechnu tu starodávnou krásu. Jasně, záležitost je to spíše jen pro pár sběratelů. Jsem moc rád, že jsem mezi nimi, protože tohle je heavy metal! Kult!


Asphyx says:


I have no words. An excellent album for all loyal fans! The obligation for all the devotees, who likes BLACK DEATH! Heavy metal gods in excellent form! Wow! Cult!

Share this games :

TWITTER