DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 7. října 2017

Home » » Recenze/review - CRYPTS OF DESPAIR - The Stench Of The Earth (2017)

Recenze/review - CRYPTS OF DESPAIR - The Stench Of The Earth (2017)


CRYPTS OF DESPAIR - The Stench Of The Earth
Cassette, CD 2017, Testimony Records

Je nepsaným pravidlem, že v noci vítězí predátoři. Ze tmy září vyděšené oči obětí. Pach krve, tolik přitažlivý, je pro mnohé z nás neodolatelný. Cítíte ten krásný strach? Vždyť co může být lepšího, než čerstvě prokousnutá tepna. Litevští CRYPTS OF DESPAIR na mě působí jako death doomoví lovci z těch nejčernějších koutů. Při poslechu jejich novinky "The Stench Of The Earth" do mě vstupuje chlad. Pomalu, ostře.

Jedná se o prvotinu, o ledově bolavý kousek ostrého nože, který vám hladce projede dutinou břišní. Spojením záhrobní atmosféry, naléhavosti, tajemna a beznaděje vznikla deska, která mě velmi zaujala.



CRYPTS OF DESPAIR balancují někde na pomezí mezi naším a oním světem. Hrají uvěřitelně, i když je také pravdou, že občas jejich skladby ztrácejí na intenzitě. Možná kdyby přidali víc špíny, hnisu a hniloby, bylo by jejich album ještě víc přitažlivější. I tak se ale jedná o velmi dobrý příslib do budoucna. Baví mě se kývat do rytmu tklivých melodií, s chutí beru do ruky krumpáč i lopatu a kopu ve zmrzlé zemi další hrob. Ano, sem mezi náhrobky tato kapela patří, zde jejich touha po smrti vynikne nejlépe. Nahrávka má pro mě určitou zvláštní auru, kus něčeho, co se velmi těžko popisuje a co mě neskutečným způsobem láká. "The Stench Of The Earth" se pro mě stalo vítaným společníkem při cestách na onom světě. Death doomový obřad s jasným smrtícím poselstvím! Velmi dobře!



sumarizace:

"The Stench Of The Earth" je velmi zvláštním, zajímavým albem. Kombinace death metalu, doomu a smutku dělá z novinky hodně návykovou nahrávku. Připomíná mi setkání se stíny, případně chvilky, které musí zažívat sebevrah před svým činem. Svým způsobem hodně těžká, pomalá, přesto drsná, syrová. Taková je hudba CRYPTS OF DESPAIR. Varuji všechny, kdo mají labilnější povahu, aby si na tuhle desku dávali velký pozor. Není to nic pro slabé jedince! Na CD by měla být nálepka, že může způsobit deprese. Skladby mají až odlidštěný náboj. Jsou mocné, rozvláčné a obsahují v sobě velké množství hnisu. Litevci jednoduše umí navodit absolutní atmosféru zmaru a beznaděje. Death doom metalová deska, u které si budete muset dávat pozor, abyste si neprořízli tepny na rukou. Skvělé album!

Asphyx says:

"The Stench Of The Earth" is a very interesting and unusual album. The combination of death metal, doom and sadness makes this album a very addicting record. It feels like a meet with shadows or the moments which suicidal person feels right before he do what he wants to do. In some way this is a very heavy, slow and yet cruel and raw – that is the music by CRYPTS OF DESPAIR. I must warn you – if you have an instable character, be careful with this record. This is not something for the weaks! There should be a sticker on the cover – “This might cause depressions”. The songs are unhuman. They are powerful, expatiative and contain a big amount of putridity. These Lithuanian guys just know how to set the absolute ruin and hopelessness atmosphere. Death doom metal album which might cut your hand veins. An amazing album!

Tracklist:
01. The Stench of the Earth 01:52 
02. Path to Vengeance 03:39 
03. Pits of Endless Torment 04:28 
04. 77 03:20 
05. Fleshless Eternity 03:10 
06. Enslaved in Blasphemy 03:36 
07. Ravage the Earth 06:11 
08. Possessed by Astral Parasites 03:41 
09. Monuments of Fear 06:31 
10. Dead Light 04:41

band:
Share this games :

TWITTER