DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 11. října 2017

Home » » Recenze/review - DISCREATION - End Of Days (2017)

Recenze/review - DISCREATION - End Of Days (2017)


DISCREATION - End Of Days
CD 2017, F.D.A. Records

for english please scroll down

Byl umíchán další smrtící koktejl. Z těch nejtemnějších a nejmrazivějších přísad. Přidány byly do death metalu thrashové prvky, občasné blackové skřehotání. Výsledkem je kalich plný hořkosti, chladu, strachu a smrti. Piji z něj poslední dobou často a velmi rád. Němečtí death metalisté DISCREATION jsou zde s novým albem "End of Days". Spálí vás na popel.

Novinka je v rámci stylu nebývale pestrým albem. Drásá mě, bolí, koluje mi jako nějaký ostrý jed v žilách. Připadám si, že stojím na vrcholku opuštěné skály a můj obličej je bičován ledovými melodiemi. Mám sto chutí skočit. Padám do propasti, padám do temnoty, padám do nicoty. Tuhle desku z hlavy jen tak nevyženu.



Na "End of Days" je znát, že za ním stojí zkušení muzikanti. Má velmi dobrý zvuk, čitelné všechny nástroje, přesto je náležitě špinavý a ostrý. Nahrávka jakoby mě postupně opracovávala k obrazu svému, měnila mě, byla mým vlastním svědomím, stínem. Hrozně se mi líbí a obdivuji schopnost kapely složit zajímavý a neotřelý riff, skladbu, kterou si budete pamatovat. To zase tolik smeček neumí. DISCREATION do mě letos narvali obrovské množství emocí, nálad, na jemno nasekaných kousků tmy. Hltám jejich hudbu s chutí, prostupuje mnou. Podobné desky se neposlouchají ušima, ale spíše srdcem. Zmínit musím i skvělý obal a celkovou produkci. Němcům se podařilo stvořit monstrum, které vás zabije při prvním setkání. Pro nás, starší posluchače, vyloženě povinná záležitost.  Poctivý, studený a reálný death metal, který vám způsobí mráz v zádech. Skvěle!



Asphyx says:

Another lethal cocktail has been mixed up. From the darkest and coolest ingredients. To the death metal were added some thrash parts and at some parts even black screams. The result is a chalice filled with bitterness, cold, fear and death. I drink it very often and I really enjoy it. Those German death metal guys DISCREATION released a new album “End of Days” They will burn you to ashes!

The new album is very colourful which is very unusual with this kind of music. It hurts me like a sharp poison in my veins. I feel like standing on a top of a deserted rock and my face is being whipped with ice melodies. I want to jump down. I fall into the abyss, into the darkness, into the nothingness. It will take me a lot of time to get this album from my head.


With the album “End of Days”, you can tell that it was done by experienced musicians. It has a very good sound, the instruments are readable but at the same time it is dirty and sharp. This album gradually reshapes me into something it wants me to be. It changed me, it was my own conscience, my shadow. I really like and admire the ability of this band to compose amazing and original riffs. Songs which are easy to remember. There is not a lot of bands who can do that. This year, DISCREATION recorded an album full of emotions, moods, pieces of darkness which are finely chopped. I am so into their music, it goes through me. Similar albums are not supposed to be listened by your ears but heart. I have to say that the cover is amazing and the whole production also. Those Germans managed to create a monster which will kill you at the first sight. For us, older listeners, it is a strict obligatory. Real, cold and hones death metal which will make you shiver. Excellent!


Tracklist:
1. End Of Days 
2. The Blood Mill 
3. Dark Possession 
4. Let's Watch The World Burn 
5. El Magico 
6. Invisible Front 
7. The Pentagram 
8. Where All Hope Has Been Silenced


band:
Marco - Vocals
Sebastian - Guitar
Dave - Guitar
Peter - Bass Guitar
Martin - Drums

Share this games :

TWITTER