DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 12. října 2017

Home » » Recenze/review - DYSCARNATE - With All Their Might (2017)

Recenze/review - DYSCARNATE - With All Their Might (2017)


DYSCARNATE - With All Their Might
CD 2017, Unique Leader Records

Kladivo musí bít, dokud to jde. To je stará známá metalová poučka. Vytanula mi na mysli, když jsem viděl "budovatelský obal" nové desky britských DYSCARNATE. Kapela, která nám opět předkládá zahuštěný, moderním způsobem zahraný death metal šmrncnutý thrashem. Při poslechu člověk zavzpomíná na PYREXII, DYING FETUS, MISERY INDEX, ale i třeba JUNGLE ROT. Pánové jdou ale dál, umně do svých skladeb vkládají melodické, temné prvky. Novinka je tak velmi chutným soustem, energetickým nápojem plným toho nejostřejšího koření. Samozřejmě s nezbytnou iontovou náplní. DYSCARNATE jsou na mě v některých momentech až příliš "sekající", ale musím uznat, že jako celek nová deska funguje velmi dobře.


Je ale také pravdou, že "With All Their Might" občas ztrácí na tlaku. Jakoby se kapela rozmýšlela a nevěděla co hrát dál. Ve výsledku jsou to ale jen drobnosti, kousky krvavé skelné vaty, které mi nejdou pozřít. Může to být ale jen můj subjektivní pocit, to nezastírám. DYSCARNATE jsou dokonalí po zvukové stránce, po technické, po produkční. Jen mi chybí trošku té živočišnosti. Takový ten moment, kdy si řeknete:"Jo, to je přesně ono!" Nejvíc se mi nakonec stejně líbí, když hrají thrashové pasáže, ty totiž mají v sobě nejvíc kopajících efektů. Desku bych tedy doporučil spíše mladším ročníkům, kteří zajisté ocení album přeci jen trošku víc, než já, starý pes. Moderní death metal zahraný s občasnými výpadky vědomí. Dobrá, solidní nahrávka, které chvílemi nekouše.


sumarizace:

DYSCARNATE letos přicházejí s opravdu velmi dobrým materiálem. Jejich kombinace deathu a temnoty dělá mým uším více než dobře. Nejedná se sice o nic nového, ani objevného, ale jsem nadmíru spokojen. Líbí se mi jak zvuk, tak celková nálada alba, které řeže ostře a nekompromisně. "With All Their Might" mi připomíná atmosféru válečné vřavy. Všude kolem leží tisíce mrtvých a do ticha zní morbidní tóny DYSCARNATE. Hudba je zde velmi poctivá, jdoucí přímo od srdce. Osobně nejvíc oceňuji, že je nahrávka uvěřitelná, reálná a šíleně návyková. Svět je někdy bláznivý, ale novinka Britů je ještě šílenější. Desku si vyloženě užívám a přehrávám ji velmi často a rád. Death metalová nálož, která je syrová jako samotná válka!

Asphyx says:

This year´s album by DYSCARNATE is a very good material. Their combination of death and darkness brings more than a good music to my ears. This is not something new or unusual, however I´m very satisfied and happy. I like the sound and the whole mood of this album which is sharp and it cuts easily and stoutly. "With All Their Might" reminds me an atmosphere of a war babel. All around there are thousands of death people and in the quiet place you can hear the morbid tones by DYSCARNATE. The music is very respectable and it comes right from the heart. Personally I appreciate that the record is very believable, real and very addictive. The world is crazy sometime, however the new album by British guys is even crazier. I really enjoy this album and I listen to it very often and gladly. The death metal load which is raw like a war itself!


tracklist:
1. Of Mice And Mountains
2. This Is Fire!
3. Iron Strengthens Iron
4. Traitors In The Palace
5. To End All Flesh Before Me
6. Backbreaker
7. All The Devils Are Here
8. Nothing Seems Right


band:
Tom Whitty – Guitar & Vocals
Al Llewellyn – Bass & Vocals
Matt Unsworth – Drums


Share this games :

TWITTER