DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 3. října 2017

Home » » Recenze/review - INVERTED SERENITY - As Spectres Wither (2017)

Recenze/review - INVERTED SERENITY - As Spectres Wither (2017)


INVERTED SERENITY - As Spectres Wither
CD 2017, vlastní vydání

Utahování hlavy do svěráku má svá jasně daná pravidla. Musíte pomalu, postupně, aby vám lebka ihned nepraskla. Dobré je také zvolit vhodné čelisti, oběť přece musí pořádně trpět. No nemám pravdu?

Novinka kanadských progresivních death metalistů INVERTED SERENITY připomíná příjemné chvilky strávené při utahování vaší hlavy do svěráku. Opravdu. Je propracovaná, se skvěle řezajícím zvukem. Jen si musíte nechat ještě vyvrtat do lebky pár děr, to aby jste si album opravdu narvali dovnitř. Je totiž komplikované, náročné na poslech a rozdrtí vás nebývalou silou. Nahrávka určená pro všechny hledače nových melodií.



Na "As Spectres Wither" se mi asi nejvíc líbí určitý tlak, který na mě postupně vyvolává. Zákon o zachování energie dostává pěkně na frak. Přijde mi, že vlastně jen pořád přibývá, nikde se neztrácí. A to vlastně po celou hrací dobu. Stylově lze pány připodobnit k BEYOND CREATION, DECREPIT BIRTH, SOREPTION, DECAPITATED, DEAH. Těch vlivů je samozřejmě víc, ale hlavní je vždycky nakonec výsledek. A ten můžeme dvakrát podtrhnout. Rovnice o mnoha neznámých je spočítána a nahrána na výbornou. Kapela se zbytečně neztratila ve složitosti a nepostrádá pro mě hrozně důležitý feeling a energii. Novinka je sice opravdu hodně pestrá a občas neuchopitelná, ale zároveň má v sobě ten správný nakopávající efekt. Pokud na mě půjdete s progresivním death metalem, tak bych poprosil v tomto stylu. Tahle deska se totiž neskutečně povedla. Doporučuji!


sumarizace:

"As Spectres Wither" mi připomíná tlakový hrnec, až po okraj naplněný extrémními nápady. Nechybí ani melodie a odlehčené pasáže. Po nějaké době nádoba praskne a nám bude umožněno se setkat s gejzírem riffů, různých zvuků, valících se pasáží i komplikovaných momentů. Album je tak určeno všem příznivcům progresivity, hudební nekorektnosti a šílenství. INVERTED SERENITY jsou nejvíc extrémní právě v tom, že se vymykají všem obvyklým představám o hudbě. Pánové před námi roztáčí pestrý kolotoč neotřelých, barevných melodií. Nenechte se ale mýlit, nahrávka je zároveň velmi ostrá, kořeněná. Připomíná pozření té nejchladnější chilli papriky. Vítejte v továrně na radost i bolest! Extrémní záležitost pro labužníky! Vřele doporučuji všem, kdo se rádi nechávají unášet na vlnách šílené a kruté progrese! 

Asphyx says:

"As Spectres Wither" reminds me a autoclave full of extreme ideas. It is not lack of melodies and light passages. After some time the autoclave is going to crush and we will be able to see a torrent of sounds, rolling passages and complicated moments. So, this album is for fans of progressivity, incorrect music and madness. INVERTED SERENITY are extreme because they are beside every ordinary ideas of music. These guys are able to roll a colorful whirligig of unordinary, colorful melodies. However, this record is very shape at the same time and spicy. It reminds me eating the hottest chili pepper in the world. Welcome to factory of happiness and hurt! Extreme thing for true fans! I have to recommend it to all of you who like to listen crazy and cruel progress!

Share this games :

TWITTER