DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 5. října 2017

Home » » Recenze/review - USNEA - Portals into Futility (2017)

Recenze/review - USNEA - Portals into Futility (2017)


USNEA - Portals into Futility
CD 2017, Relapse Records

Sleduji pramínek krve, točící se ve víru. Odtéká všechna pryč, z hluboké rány. Umíráš, ale to už dávno víš. Zvolil jsem ti krásný odchod z tohoto světa. Za zvuků nové desky černočerných funeral doomařů USNEA. Budiž ti země lehká, příteli.

Vzduch je těžký, nebál bych se napsat i mrtvolný. Zklidněte své duše, skloňte hlavu k zemi. Pomodlete se za své mrzké životy. Člověka napadá spousta smutných vět. Není, divu, tohle album drásá ostře a studeně. Bolestivě. Na samé hraně snesitelnosti. Pojďte se spolu se mnou a kapelou ponořit do nekonečných bažin věčnosti. Slyšíte to mrazivé chvění? Já ano.




"Portals into Futility" řeže ve stylu LOSS, BELL WITCH, KEEPER, PALLBEARER. Bolí postupně, rozkládá se ve mě, jako ošklivý starobný hnis. Mám sto chutí zmizet z tohoto světa a také tak brzy činím. Stačí až se setmí a zvyknu si na jedovatý hlas. Podléhám a kývám se ve větru a dešti na popravním místě nad městem. Pochmurné, těžké a mrazivé jsou melodie na nové desce. Nebudou asi vyhovovat úplně každému. Mnohý nebude tak trpělivý, dalšího odrazí velký smutek a roztahanost některých pasáží. Jenže tohle všechno k hranému stylu patří. Osvědčil se mi poklidný poslech v úplné tmě. Okna dokořán, tvář nastavená chladu a vesmíru. Schválně, ochutnejte také ty sklovité kousky krve smíchané s tmou. A uslyšíte jak zní odchod do záhrobí. Black funeral doomový obřad plný stínů! Velmi dobře.


sumarizace:

Odložte všechny nedůležité věci, odhalte svoji mysl, uklidněte svoje duše. Jsou tady USNEA a jejich nová letošní kompilace smutných písní. Funeral doom metal v jejich podání je velmi chladný, smutný a pojednává o posledních věcech člověka. Klasické songy, tradiční studená atmosféra. Nahrávku bych doporučil všem, kteří rádi tráví dlouhé hodiny na hřbitovních cestách. Pečlivě vystavěné skladby pomalu gradují, hlas preluduje jako kněz při poslední modlitbě. Slyším zase zvony! Kdo bude další na řadě? Všichni tam, do země stínů, jednou musíme a USNEA nás na to připraví opravdu velmi dobře. Pokud milujete podzim, sychravé počasí, mráz zalezlý někde v kostech, padající a umírající listí, budete s "Portals into Futility" trávit určitě dlouhé chvíle. Vítejte na pohřební hostině, podávána bude nová deska USNEA.

Asphyx says:

Put away all your trivial duties, unfold your minds and keep calm your souls. The USNEA is here with its new compilation of sad songs. Funeral doom metal in this delivery is very cold, sad and it tells a story about the last things of a man. The classic songs, traditional cold atmosphere. I would suggest this record to people who like to spend long hours on grave trails. These songs are accurately build and they slowly rise, the voice preludize like a priest during the last prayer. I can hear the bells! Who is the next in line? Everyone has to go to the land of shadows someday and the USNEA prepares us very good for it. If you love autumn, rainy weather, cold inside of your bones, falling and dying leaves, you will spend a lot of time with the "Portals into Futility". Welcome to the funeral dinner where the new album by USNEA is served. 

Tracklist:
1. Eidolons and the Increate
2. Lathe of Heaven
3. Demon Haunted World
4. Pyrrhic Victory
5. A Crown of Desolation

band:
Zeke Rogers - drums
Joel Williams - bass & vocals
Johnny Lovingood - guitar
Justin Cory - guitar & vocals

Share this games :

TWITTER