DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 4. října 2017

Home » » Recenze/review - WOMB - Devotion To The Sea (2017)

Recenze/review - WOMB - Devotion To The Sea (2017)


WOMB - Devotion To The Sea
CD 2017, Chaos Records

Do mé mysli se pomalu vkrádá zimolez a kostitřas. Životní funkce se postupně ukládají ke spánku. K věčnému, nekonečnému, nenávratnému. Kývám hlavou do rytmu, smutný a opuštěný. Nakonec zůstanete stejně jen se svým vlastním svědomím. Umírám a nebo ještě žiji? Kdo ví? Kdo pochopí? Obestřel mě neprůstřelný závoj chladu.

Death doomové seance bývají jedny z mých nejoblíbenějších. Mám rád tu atmosféru opuštěných hřbitovů. Nutí mě k zamyšlení, k rozjímání, k šustivým krokům po kamenitých cestičkách. Vyhlédnu si opuštěný hrob a spřádám imaginární příběhy o jeho obyvatelích. Čtu jména na náhrobcích, podávám si ruku s nemrtvými. Hudba mě zasahuje na těch nejcitlivějších místech. Hrají ji totiž jedni z nejpovolanějších, španělští WOMB.


"Devotion To The Sea" je albem plným toho nejjadrnějšího death doom metalu. Je chladné, mrazivé, drtivé zároveň. Připodobňovat nebudu, poslechněte ukázky, na vzory WOMB přijdete určitě sami. Zrovna tuhle desku poslouchám často při temných večerech, když se připravuji na spánek, u četby dobrého hororu. Španělé nejsou stylotvůrci, ale hrobnickému řemeslu rozumí velmi dobře. U tohoto stylu je nakonec stejně nejdůležitější výsledná smutná nálada. A na mě jejich skladby fungují bezezbytku. Připadám si, že mé nedávno zemřelé tělo leží na loďce, houpe se na vlnách. Na břehu stojí pozůstalí a z očí jim tečou krvavé slzy. Těch obrazů, představ, emocí, mám mnoho. Přichází pomalu podzim a sychravost následujících dní doslova k podobným nahrávkám vybízí. Už vím, co si pustím dnes večer. Death doomová panychida, která se opravdu povedla!


sumarizace:

Doom deathové poselství o bolesti bylo předáno. WOMB umí pomocí své muziky krásně zhudebnit smutek, strach, umírající podzim i krásu smrti. Pomalé, dlouhé songy se vám pomalu zaryjí až někam do mozku, nahlodají ho a rozloží na malé kousky. Album se opravdu povedlo, je hodně nakažlivé, ošklivé, vytažené odněkud z toho nejhlubšího hrobu. Fascinuje mě atmosféra, klid a rozvaha, s jakou jednotlivé songy zní. Zima letos stále nepřichází, ale je ji možno s klidem nahradit novou deskou "Devotion To The Sea". Mrazivé pasáže jsou protkány vokálem ze samotného pekla a vy jste pomalu ukolébáni k nekonečné smrti. Přijdu si jako na nějaké černé mši, na spirituální seanci, kde se všichni společně pokoušíme vyvolat duchy nemrtvých. Nálada celé nahrávky je pochmurná, zlá, přesto velmi přitažlivá. Doporučuji všem, kdo rádi večer uléhají do své oblíbené rakve. Death doomové CD, které vás zmrazí navěky!

Asphyx says:

Doom death metal message of pain was passed. WOMB can set to music with their songs sadness, fear, dying autumn and the beauty of death. Slow, long songs dig up somewhere in the brain, erode and split it into small pieces. The album is really good, it is very contagious, nasty, pulled from the deepest grave. I'm fascinated by the atmosphere, calm and balance, sounding in each song. The winter isn't still coming this year, but it can be easily replaced with the new album "Devotion To The Sea". Frozen passages are weaved with vocals from hell and you are slowly lulled to endless death. I feel like on the Black Mass, on a spiritual session, where we all together tryi to invoke the spirits of the undead. The mood of the record is grim, evil, but also very appealing. I recommend to all who likes to lie down in the favorite coffin in the evening. Death doom CD, which will freeze forever!

Tracklist:
1. Vessel To Nowhere
2. Retreat From Myself
3. A Lying Past
4. Time Of Scorn
5. Devotion To The Sea
6. Nothingness
7. Seven Strides Into Despair
8. Caverns Of Obliteration And Self-Denial

WOMB are:
Emilo - Vocals
Asz - Guitars
Phalcor - Bass
Alastor - Drums 

Share this games :

TWITTER