DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 25. listopadu 2017

Home » » Recenze/review - MARGINAL - Total Destruction (2017)

Recenze/review - MARGINAL - Total Destruction (2017)


MARGINAL - Total Destruction
CD 2017, Transcending Obscurity Records (India)

Celý tenhle prohnilý systém je potřeba zničit zevnitř. Spálit na popel a začít znovu s čistým štítem. Tupost a stádnost už dávno zvítězila nad rozumem a citem. Zbývají jen poslušnost a oči sklopené k zemi.

Ještě, že existují kapely jako MARGINAL. Belgičtí grind, crust death metalisté, kteří umí řízně přiložit ruku k dílu. Představte si starý zaplivaný klub někde na konci kanálu pod vaším městem. Tam se schází pár posledních rebelů. Hrábnou poprvé do strun a mají vás na lopatě. Zpívají a hrají totiž o tom, co trápí i vaši zkaženou duši.



Na "Total Destruction" se mi nejvíc líbí ten správný punkový přístup. Žádné zbytečnosti a kecy přechytralých intelektuálů. Jde se rovnou k věci, k samé podstatě, až na dřeň. Výsledkem je album, které ctí hudbu třeba takových NAPALM DEATH, DISRUPT, DISGUST, SKITSYSTEM, EXTREME NOISE TERROR, starších MALIGNANT TUMOUR, FULL OF HELL, NASUM, ROTTEN SOUND. Zkrátka a jednoduše, žádná ořezávátka, ale špinavci přesně jak se patří. Potřebuji alespoň na chvilku vypadnout pryč, někam mimo systém. Utíkám městem, daleko na periferii. Na skládce komunálního odpadu nacházím konečně svůj klid. S MARGINAL na uších tančím nekonečné kroky plné svobody. Skvělé natlakované album!



sumarizace:

Nové album grindových šílenců MARGINAL působí hodně návykovým, drtivým dojmem. Už když jsem si jejich stejnojmenné album ve stylu NAPALM DEATH, DISRUPT, DISGUST, SKITSYSTEM, EXTREME NOISE TERROR, MALIGNANT TUMOUR, FULL OF HELL, NASUM, ROTTEN SOUNDšvédských death metalových legend a crustu, pustil poprvé, měl jsem dojem, že se mi znovu otevřely staré zhnisané rány. Žaludek se mi zkroutil do dlouhé křeče a měl jsem sto chutí řvát spolu s kapelou jejich texty. Syrově, surově, jako opuštěný hrob, působí novinka slovenských maniaků. MARGINAL umí jednu věc, kterou zase tolik kapel nemá. Rozhýbala mé staré kosti, donutila mě k soukromé pařbě v pokoji, k neustálému přehrávání alba "Total Destruction" v autě. Je esencí energie, síly, nadšení, nespoutanosti, i jakési rebelie, kterou z nahrávky cítím. Takhle nějak by to mělo vypadat, říkám si stále dokola a chci vypadnout z práce ven s tím, že prvnímu hajzlovi, kterého potkám, proženu pěst obličejem. Grind death metal, který vás přibije na zeď! Skvěle!


Asphyx says:

The new album by grind freaks MARGINAL feels insanely addictive and crushing. When I heard their eponymous album for the first time, which was in the style like NAPALM DEATH, DISRUPT, DISGUST, SKITSYSTEM, EXTREME NOISE TERROR, MALIGNANT TUMOUR, FULL OF HELL, NASUM, ROTTEN SOUND, swedish death metal legends and crust, I felt like my old suppurating wounds re-opened. My stomach twisted into a long spasm and I wanted to scream the lyrics with the band. Raw, brutally, just like a lonely grave – that is how this new album by those Belgian maniacs feels to me. MARGINAL can do one thing which other bands can´t. They made my old bones move and made me to have a private party in the room and I also playback the album "Total Destruction" in my car. It is the essence of energy, power, excitement, unbridled and also some kind of rebellion which I feel from the album. This is how it should look – that is what I am thinking when I want to go out of work and punch first asshole I meet on the street. Grind death metal which will nail you on the wall! Great!

Track list:
1. Barbarians
2. Delirium Tremens
3. Ruination
4. Impaled
5. Useless Scum
6. I Used to be Intelligent
7. Rat Kebab
8. The Violent Way
9. Leech Invader
10. Fucked Up Society
11. Atom Sapiens
12. Total Destruction


Lineup:
Johan - Vocals 
Timmy - Guitar 
Martin - Guitar/Vocals 
Steven - Drums 
Rui - Bass 

Share this games :

TWITTER