DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 3. listopadu 2017

Home » » Recenze/review - MONOLITH CULT- Gospel Of Despair (2017)

Recenze/review - MONOLITH CULT- Gospel Of Despair (2017)


MONOLITH CULT- Gospel Of Despair
CD 2017, Transcending Records

Vždycky mě fascinovala krev smíchaná s bahnem. Když pršelo, kolem všichni umírali a propadali se do nekonečných močálů utrpení. Chtěl jsem se klanět smrti, obdivovat krůpěje prosakující do matky Země. Chyběla snad už jen hudba, která by celou kulisu náležitě podtrhla. Zvolil jsem britské doomaře MONOLITH CULT. Po nějakém čase vše zapadlo krásně do sebe a já mohl obdivovat všechny ty krásné smutné příběhy.

Pokud bychom chtěli nějakým způsobem nové album "Gospel Of Despair" k někomu připodobnit, museli bychom zmínit smečky jako CANDLEMASS, SOLITUDE AETERNUS, SERENITY, GOATSNAKE, ORCHID, SAHG. Nasávali bychom spolu mezi vřesovými keři studenou mlhu, ocenili i stoneorové prvky, epické nálady. 



"Gospel Of Despair" je po všech stránkách povedenou deskou. Má dobrý zvuk, parádní obal a zajímavého vokalistu. Ten mi sice v některých pasážích příliš nesedí, ale to bude spíš můj problém, protože jinak jsem na něj slyšel jen samou chválu. MONOLITH CULT nejsou a asi nikdy nebudou kapelou, která by otáčela dějinami a nahrávala převratná alba, ale vzájemná setkání jsou pro mě opravdu příjemné. Tedy pokud pomineme drobnosti jako chlad v páteři, zklidněnou mysl na bod mrazu a neustále představy o tom, že z nebe prší krev. Jestli máte rádi starý dobrý doom metal v klasické podobě, tak neváhejte. A vy ostatní, vám to bude stejně jedno. Příjemná doomová nahrávka!


sumarizace:

Odložte všechny nedůležité věci, odhalte svoji mysl, uklidněte svoje duše. Jsou tady MONOLITH CULT a jejich nová letošní kompilace smutných písní. Epický doom metal v jejich podání je velmi chladný, smutný a pojednává o posledních věcech člověka. Klasické songy, tradiční studená atmosféra. Nahrávku bych doporučil všem, kteří rádi tráví dlouhé hodiny na hřbitovních cestách. Pečlivě vystavěné skladby pomalu gradují, hlas preluduje jako kněz při poslední modlitbě. Slyším zase zvony! Kdo bude další na řadě? Všichni tam, do země stínů, jednou musíme a MONOLITH CULT nás na to připraví opravdu velmi dobře. Pokud milujete podzim, sychravé počasí, mráz zalezlý někde v kostech, padající a umírající listí, budete s "Gospel Of Despair" trávit určitě dlouhé chvíle. Vítejte na pohřební hostině, podávána bude nová deska MONOLITH CULT.

Asphyx says:


Put away all your trivial duties, unfold your minds and keep calm your souls. The MONOLITH CULT is here with its new compilation of sad songs. Epic doom metal in this delivery is very cold, sad and it tells a story about the last things of a man. The classic songs, traditional cold atmosphere. I would suggest this record to people who like to spend long hours on grave trails. These songs are accurately build and they slowly rise, the voice preludize like a priest during the last prayer. I can hear the bells! Who is the next in line? Everyone has to go to the land of shadows someday and the MONOLITH CULT prepares us very good for it. If you love autumn, rainy weather, cold inside of your bones, falling and dying leaves, you will spend a lot of time with the "Gospel Of Despair". Welcome to the funeral dinner where the new album by MONOLITH CULT is served.


Tracklist 

1 Disconnection Syndrome 
2 The Gospel Of Despair 
3 Kings Of All That's Lost 
4 Chothia In Memorium 
5 Sympathy For The Living 
6 Complicit In Your Own Abuse 
7 Death Means Nothing


band:
Lee Baines - Guitar, Wayne Hustler - Guitar, Ian "Izak" Buxton - Bass, David Allen - Drums, Bry Outlaw - Throat.

Share this games :

TWITTER