DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 14. prosince 2017

Home » » Recenze/review - DEATHCULT - Cult Of The Goat (2017)

Recenze/review - DEATHCULT - Cult Of The Goat (2017)


DEATHCULT - Cult Of The Goat
CD 2017, Soulseller Records

Nechápali jsme, jak se to mohlo stát. Vždyť pokaždé, když jsme provedli naši tradiční lidskou oběť, tak se bohové usmířili. Tentokrát ne. Nepomáhalo nic. Ani zaříkávání, ani obličeje pomazané krví, ani tanec plný ohně, sexu a šílenství. Zlo obestřelo náš kraj. Lidé umírali po desítkách, jejich těla zahnívala kolem domů. Nebylo cesty zpět.

Úplně stejné pocity mám i z nové desky norských black metalistů DEATHCULT. Je temná, zdrcující a chladná zároveň. S maniakálním výrazem, s anti-humánním posláním. Opravdu připomíná okultní seanci k odehnání zlých duchů. Jen s tím rozdílem, že zlo zvítězí a zůstane pouze spálená země.


"Cult Of The Goat" je takovou velmi zdařilou poctou první vlně dnes již tradičního black metalu. Má v sobě až "punkový" punkový feeling, tu správnou porci pravé nenávisti a hlavně chlad, který tuhle hudbu proslavil po celém světě. Kapela je složena ze slavných a zkušených válečníků, kteří se s tím rozhodně nemazlí. Cítím zde lehké odkazy na CELTIC FROST, DARKTHRONE, ale hlavně upřímnost a takovou tu správnou "nedokonalost", kvůli které stojí za to pořád podobné spolky poslouchat. V dnešní době, kdy si každá druhá black metalová smečka hraje na umění, jsou DEATHCULT skvělým, černě krvavým osvěžením. Osvěžující jsou "orientálně" laděné vsuvky i zvuk, který vám vytrhne nehty s takovou silou, že si toho ani nevšimnete. Pravý, syrový black metal! Krvavý rituál!


sumarizace:

Okultní black metalisté DEATHCULT na svém novém albu jasně pochopili základní myšlenku zla. Album je napěchované tmou, špínou, hnisem. Připomíná nekonečnou bažinu, plnou hnijících utopenců. Každým dalším poslechem vás stahuje do svého nitra a vy máte sto chutí podlehnout nihilismu. Líbí se mi smutné vrstvy kytar i syrová nálada celé nahrávky. "Cult Of The Goat" je jako četba ze starých spirituálních knih. Plazí se pomalu jako had, čekající na svoji oběť. Během společných setkání jsem jako uhranutý, prokletý, vyhoštěný z tohoto světa. Procházím se záhrobím, nasávám šedivou atmosféru a těším se na každý další song. Black metal v tomto provedení bude dělat dobře všem, kdo mají rádi onen svět. Smrt je opravdu hodně blízko! Podává vám ruku a vy přijímáte. Tahle okultní seance se určitě povedla! Temná, black metalová nahrávka, která vyvolává duše dávno zemřelých. Skvěle!

Asphyx says:


Occult black metallers DEATHCULT clearly get the basic idea of ​​evil on their new album. The album is full of darkness, dirt and pus. it recalls the endless swamp full of rotting drowned bodies. It pull you down into its mind with each next listening and you want to go down the nihilism. I like sad sounds of guitars and raw mood of the record. "Cult Of The Goat" is like reading from the old spiritual books. It is crawling slowly like a snake waiting for its victim. During the common meetings I'm bewitched, cursed, expelled from this world. I'm walking in the beyond, I'm soaking up the grey atmosphere and I'm looking forward to the next song. Black metal in this way will do well to all who loves the other world. Death is really close! It gives you its hand and you take up. This occult seance was succeeded! Dark, black metal record, which invokes souls of long dead. Great!


TRACKLIST
1. Climax Of The Unclean  (8:24)
2. Bloodstained Ritual  (6:31)
3. Ascension Rite  (7:56)
4. Man Versus Beast  (6:21)
5. The Oath  (5:34)
6. Devilgoat  (10:10)
7. Laudate Hircum  (4:16)

LINE-UP
Skagg – Vocals / Guitar
Hoest - Bass
Thurzur – Drums


Additional Henchmen:
Dirge Rep: Lyrics
Attila “the beast” Csihar: Vocals
Lava: Guitar
Gjermund Fredheim: Guitar/Sitar/Baroque Guitar and Bow
Carmen Boveda: Cello
Gøril Skeie Sunde: Cello

https://www.facebook.com/Deathcult-1871964126457651
http://www.soulsellerrecords.com
https://www.facebook.com/SOULSELLERRECORDS
Share this games :

TWITTER