DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 7. ledna 2018

Home » » Recenze/review - FORSAKEN - Pentateuch (2017)

Recenze/review - FORSAKEN - Pentateuch (2017)


FORSAKEN - Pentateuch 
CD 2017, Mighty Music

for english please scroll down

Poslední dobou rád žiji ve tmě. Usedám do nejtemnějších koutů, abych si vychutnal chladné doomové melodie. Napomáhá tomu podzim i má touha žít ve stínu. Ne, ještě nerozsvěcejte, ještě mě nechte chvilku o samotě, daleko od lidí.

Pro tvorbu FORSAKEN z Malty mám dlouhodobě velkou slabost. Považuji je za jednu z nejtalentovanějších kapel žánru, která vždy dokáže krásně zhudebnit smutek. Letos přichází znovu se svázanou kyticí tklivých skladeb, které můžete položit na svůj nejoblíbenější hrob.



"Pentateuch" je deskou, ctící kapely jako CANDLEMASS, BLACK SABBATH, SOLSTICE, SOLITUDE AETURNUS. Je také bohužel albem, které má velmi roztříštěnou produkci. Jestli jsem to dobře pochopil, tak se jednotlivé songy nahrávaly na různých místech a výsledkem je divný zvuk, nevýrazné, plechové bicí a "upozaděný" vokál. Je to obrovská škoda, protože jinak z nahrávky doslova tryská talent na všechny strany. Spousta velmi smutných nápadů, schopnost napsat perfektní motiv, skvělý vokalista, tohle všechno dělá z FORSAKEN vynikající doom metalovou kapelu. Jsou vznešení, epičtí, zasnění, přesto syroví a studení. Jen bych příště poprosil o lepší mix a provedení. Vynikající epický doom metal se špatnou produkcí!

Asphyx says:


Lately I like to be in the darkness. I sat in the darkest corners to enjoy the cold doom melodies. The autumn helps and so does my desire to live in shadows. No, do not turn on the lights yet. Just let me be alone for a while, far away from people. 

For I while I have been really loving the band from Malta FORSAKEN. I think they are one of the most talented bands in this genre and they know how to put sadness into music. This year they have come up a flower of tough songs which you can put on your favourite grave.


“Pentateuch” is an album which honours bands like CANDLEMASS, BLACK SABBATH, SOLSTICE, SOLITUDE AETURNUS. Unfortunately this album has a very fragmented production. If I understood it correctly each song was recorded in a different place and the result is a strange sound, insignificant and tin pan drums and “unimpressed” vocal. It such a shame because otherwise from this album shines talent to all sides. Many very sad ideas, the ability to write a perfect motive, great vocalist and all of this makes from FORSAKEN a great doom metal band. They are noble, epic, dreamlike but at the same time raw and cold. But I would like them to have a better mix and execution next time. An excellent epic doom metal with a bad production!



Tracklist:

1. Phaneros (Coming to Light)
2. Serpent Bride
3. The Banishment
4. Primal Wound
5. The Dove and the Raven
6. Decalogue
7. Sabaoth (The Law Giver)
8. Apocryphal Winds

Lineup:
Leo Stivala – Vocals
Albert Bell – Bass
Sean Vukovic – Guitar
Simeon Gatt – Drums


Share this games :

TWITTER