DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 9. ledna 2018

Home » » Recenze/review - MIDNIGHT SCREAM - Dark Blood (2017)

Recenze/review - MIDNIGHT SCREAM - Dark Blood (2017)


MIDNIGHT SCREAM - Dark Blood
CD 2017, Slovak Metal Army

for english please scroll down

Je pravda, že kultovní film Easy Rider mě dodnes fascinuje. Mám jej rád jako kulisu, líbí se mi hudba (jasně "Born to be Wild"). Mám dokonce řidičák na mašinu a chopper od Harley  Davidson byl jednu dobu mým velkým snem. Pár mých kolegů z práce si už tenhle sen splnilo a pořád mi básní hlavně o moto srazech. Slovenská smečka MIDNIGHT SCREAM je přesně tou skupinou, která by mohla být na podobných setkáních hlavní hvězdou.

Hraje hezky postaru, na novém albu kombinuje heavy, power, thrash metal s hard rockem, pohodovými melodiemi a nezbytnými "vznešenými" refrény. Desku jsem několikrát poslechl a i když patří do stylu, který moc nevyhledávám, několik příjemných vzpomínek mi na ní zůstane.



"Dark Blood" lze stylově zařadit na přelom osmdesátých a devadesátých let. Taková klasika, dalo by se také napsat. Zvuk v pořádku, obal také. Horší už je to s nápady. Připadá mi, že v kapele dřímá určitý talent, který vždycky vyleze na povrch jen po chvilkách. Často slušná melodie, riff, nápad je ale bohužel poměrně často stáhnutý dolů stále stejnými tklivými refrény. Nemůžu se ubránit tomu, že slyším také takový ten československý zábavový odér. Je to škoda, protože skladby jsou celkově dobré, poslouchatelné. Jen bych čekal na motorkáře víc rebelie, pořádný odvaz. O originalitě se bavit nemusíme, kapela asi sama ví, kdo jsou jejich vzory a podle jakých předloh skládají. Dnes vytvořit něco úplně nového je vlastně nemožné, ale záleží, jakým způsobem je hudební pokrm podáván. Do tvorby MIDNIGHT SCREAM bych příště přidal s dovolením trošku víc ostřejšího koření. Ale já do toho nemám kapele co mluvit. Za mě tedy asi takto.


Asphyx says:

"Dark Blood" can be stylishly classified at the turn of the eighties and nineties. Such a classic, we could also write. Sound OK, cover art also. Worse is it with ideas. It seems to me that there is a certain talent in the band, which always comes to the surface only for a while.

Often good melody, riff, but the idea is, unfortunately, quite often pulled down still with the same tough refrains. I cannot defend myself from hearing such a Czechoslovak entertainment aura. It's a shame, because songs are generally good, listenable. I would just expect more rebellion from the bikers to get a good deal. We do not have to talk about the originality, the band probably knows who their idols are and what is their inspiration during compositions. To make something completely new nowadays is actually impossible, but it depends on how the music is served. I would add to the creation of MIDNIGHT SCREAM a little more spice with permission. But I cannot talk to the band. So for me, like that.

tracklist:
1. Dark Blood 07:09
2. Born In Bitterness 04:11
3. The Ma´at 04:06
4. Lesson Learned 04:35
5. Giant 06:42
6. Hanged God 05:14
7. Armorius 04:34
8. Palindrome 05:43

band:

+ Jaro Šajgalík (Vocal)

+ Pali Ďuriš (Guitar)

+ Michal Černák (Guitar)
+ Martin "Klimo" Kliment (Bass)
+ Renáto Sanda (Drums)

Share this games :

TWITTER