DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 11. února 2018

Home » » Promo - koncerty MANILLA ROAD, SPELL!

Promo - koncerty MANILLA ROAD, SPELL!



SPELL (Can) + SVARTANATT (Swe) – tisková zpráva
Březen bude ve znamení undergroundu. Prahu v rámci svého evropského turné „Full Moon Over Europe“ navštíví kanadské hard´n heavy trio SPELL z dalekého Vancouveru a společnost jim budou dělat Švédové SVARTANATT, kteří jako by se vyloupli z raných sedmdesátých let. O tom, že v našich končinách zahrají obě kapely vůbec poprvé, nemusí být ani řeč!

SPELL (heavy metal – hard rock, Kanada)
Pro mnoho fanoušků neznámé jméno, ale pozor. SPELL představují respektovanou kapelu v undergroundovém heavy metalu. Historie kapely sahá až do roku 2007, kdy se dala dohromady sestava pod názvem Stryker. Po jednom EP a split albu se v roce 2013 trojice rozhodla změnit název na SPELL. S touto změnou přišlo i lehké odklonění od tradičního heavy metalu a SPELL své produkci vtiskli také hardrockovou tvář. Kapela má na kontě dvě velké desky – „The Full Moon Sessions“ (2014) a „For None and All“ (2016), které mezi fanoušky i odborníky sklidily vysoké hodnocení. SPELL dokážou zaujmout posluchače, kteří vyznávají osmdesátkový heavy metal i staré klasiky ze sedmdesátých let. Svými okultními texty spolehlivě navodí jedinečnou atmosféru a na své si přijdou milovníci kapel jako Cauldron, Portrait či In Solitude. Hypnotický metal, který si vás omotá kolem prstu!

SVARTANATT (70´s hard rock, Švédsko)
Deep Purple, Thin Lizzy, Rainbow, Hendrix…. a také SVARTANATT! Ne, není to přehnané tvrzení, protože tuto pětici ze švédského Stockholmu lze s klidným svědomím považovat za nástupce velikánů, jež se nesmazatelně zapsali do historie rockové hudby. Švédští SVARTANATT nám přijedou do Prahy ukázat, jak se hraje poctivý hard rock z raných sedmdesátek. Navíc s lehce slyšitelným přesahem k šedesátkám a opojnému rocku té doby. Jejich debutní album „Svartanatt“ se pevně usadilo v přehrávačích fanoušků hard rocku nejen ve Švédsku, ale po celé Evropě a USA. Kapela má za sebou velké množství koncertů ve Švédsku (včetně slavného festivalu Sweden Rock) a Španělsku a toto turné je pro SVARTANATT první velkou štací. Společně se SPELL se bude jednat absolutní špičku současného undergroundu tohoto žánru!
---------------------------------

MANILLA ROAD (USA), EXORCIZPHOBIA (CZE) – tisková zpráva

Fanoušci tradičního heavy metalu zbystřete. 22. května dorazí, vůbec poprvé, do Česka americká legenda MANILLA ROAD, která se právem řadí mezi tzv. průkopníky epic heavy metalu na světové scéně. Při jejich evropském tažení je na české zastávce v pražském klubu 007 Strahov doplní trutnovská thrashová klasika Exorcizphobia!
MANILLA ROAD (epic heavy metal, USA)
Historie MANILLA ROAD sahá až do roku 1977, kdy se kytarista a zpěvák Mark Shelton rozhodl založit kapelu, která byla v počátcích ovlivněna hlavně sedmdesátkovým hard rockem. S příchodem heavy metalu na scénu se však celé uskupení začalo ubírat tímto směrem. Čtveřice z Kansasu počátkem osmdesátých let skloubila hardrockové vlivy s tradičním NWOBHM a nebála se propašovat do svých skladeb i epické a doslova výpravné pasáže. Tím dala vzniknout naprosto originálnímu zvuku i charakteru skladeb. Když si k tomu připočtete charakteristický vokál, celou řadu kytarových sól a jedinečnou atmosféru skladeb, jsou MANILLA ROAD kapelou, kterou si prostě a jednoduše nelze s jinou zaměnit. Desky jako „Crystal Logic“, „Open the Gates“ či „Mystification“ nesmazatelně patří do zlatého fondu heavy metalu. MANILLA ROAD však neusínají na vavřínech a neúnavně skládají, nahrávají a vydávají nový materiál, který si stále drží vysoký standard v diskografii kapely. Důkazem je i zatím poslední album „To Kill a King“ z roku 2017. Dá se předpokládat, že Američané do svého playlistu zařadí, kromě legendárních hitů, i songy z poslední vydané desky. Pokud chcete zažít naprosto originální heavy metal, MANILLA ROAD vám naservírují nejpoctivější porci. Heavy metal to the World!
EXORCIZPHOBIA (thrash metal, Česko)
Trutnovská EXORCIZPHOBIA již nějaký ten pátek patří k elitě tuzemského thrash metalu. Stojaté vody naší scény začali kluci čeřit již v roce 2005. Od té doby vydali EP „Disease Inside“, album „Something is Wrong“ a dva vinylové splity – nejprve s Lahar a poté s Catastrofy/Kaar. Letos navíc EXORCIZPHOBIA konečně přichází s novým materiálem v podobě druhé dlouhohrající desky „About Us Without Us“. O tom, že tito kluci nejsou žádná ořezávátka svědčí fakt, že si zahráli např. na festivalech Obscene Extreme a Brutal Assault nebo sdíleli stejná pódia po boku legendárních Exodus, D.R.I., Wehrmacht, Voivod, S.D.I. či Artillery. Pokud máte rádi přímočarý a energický thrash metal americké školy s vlastním ksichtem, dorazte včas!
-----------------------------

Promotion!

Share this games :

TWITTER