DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 29. června 2015

Home » » Minirecenze/minireview - VORUM - Current Mouth (2015)

Minirecenze/minireview - VORUM - Current Mouth (2015)


VORUM - Current Mouth
EP 2015, Sepulchar Voice Records


Slyšíte to také? Bývalo tady takové krásné ticho. Jenom sem tam nějaký zmatený pták pronesl pár nespokojených slov. Od roku 2008 je všechno jinak. Na kdysi jinak poklidném hřbitově, kam chodili pozůstalí rozjímat a vzpomínat, je náhle cítit divný pach, ozývají se strašidelné skřeky a klapání vík od rakví. V téhle autonomní, švédsky mluvící oblasti, která si říká Åland Islands a připadá Finsku, je to na pováženou. Místo odpočinkového letoviska s dlouhými procházkami teď tráví turisté svoji dovolenou zavření v bungalovech, s puškami na prsou a s petlicí na dveřích. Proč mají takový strach? Odpovědí budiž letošní EP "Current Mouth" old school death metalových VORUM. Těm se povedlo zaznamenat příběhy, které se dějí po setmění, nahrát ozvěny ze záhrobí, řev nemrtvých. Člověk se při poslechu bojí psát i těch pár řádků, protože má jednoduše strach, aby nebyl proklet a aby mu neuhnily všechny prsty na rukou. Vidím před sebou tváře bez masa, zpuchřelé hrudníky s prosvítajícími žebry i páteří, nekonečné morbidně znějící melodie. Já, starý, šedivý death metalový vlk jsem na vrcholu blaha, spokojeně si podupávám do rytmu a chválím zastřený zvuk. Plesnivina, nasazení, otevřené řady hrobů. Jsem zase doma! Dvacet minut vypjatého, místy až "hysterického " projevu mi dělá dobře jak v uších, tak především na mé černé duši. Viděli jste někdy rentgen s čerstvou zlomeninou? Tak vás určitě zaujali takové ty zvláštní stíny, které jsou vždy patrné při okrajích fraktury. Tak přesně takhle hrají VORUM. Také připomínají praskání kostí, vyžívají se v undergroundovém přístupu, nehledí na současné trendy, jsou svoji, originální ve svém nadšení. 

Plesnivá ochutnávka v podobě EP "Current Mouth" se opět povedla. Pozornost by měli zbystřit všichni příznivci starých časů. Death metal zde zahraný, je totiž neskutečně nakažlivý. Připomíná nějakou starou, znovu oživenou epidemii. Pokud bych měl album k něčemu přirovnat, tak mě napadá dýmějový mor.  Svět už nebude nikdy takový jako dřív. Po poslechu této desky se budete cítit jako na výletě do záhrobí. Zkažený, morbidní, prašivý! Takový je smrtící kov, který nám přinášejí VORUM. Skvělý kus hnijícího masa!




Asphyx says:


Moldy tasting in the form of EP "Current Mouth 'was a success. Attention should sharpen all fans of the old days. Death metal, playing here, is incredibly catching. It reminds an old again alive epidemic. This album is like a bubonic plague. The world will never be the same as before. After listening you'll feel like on a trip to the other world Sick and rotten! This is the deadly metal  VORUM bring us. A great piece of rotting meat!


http://vorum.bandcamp.com/
http://www.vorumdeath.com/
https://www.facebook.com/Vorumdeath
http://www.sepulchralvoice.de/
Share this games :

TWITTER