DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 2. září 2015

Home » » Minirecenze/minireview - SOULFLY - Archangel (2015)

Minirecenze/minireview - SOULFLY - Archangel (2015)


SOULFLY - Archangel (2015)
CD 2015, Nuclear Blast


Milý Maxi, už jsem ti chtěl napsat dlouhou dobu, ale nějak jsem nenašel čas. Ale teď už fakt musím. Víš, já jsem starou SEPULTURU vždycky zbožňoval. Když jste se s klukama před lety rozešli, byl jsem z toho dlouho špatnej. No a nakonec to bylo docela dobrý. Ty si založil SOULFLY a ostatní se dál prali se SEPULTUROU. Tvoje kapela mě bavila. Spojení metalu a etno vsuvek bylo parádní. Jenže pak si začal sekat desky jako na běžícím páse. Já to chápu, člověk si taky musí nějak vydělat na rodinu, ale měl by mít taky nějakou soudnost. Jako muzikanta jsem si tě přestal vážit. Je sice pravda, že stará alba ti nikdo nevezme, ale udělal si z mé oblíbené kapely cirkus. Viděl jsem tě v Plzni na Metalfestu. Ono mi ani tak nevadí, že už máš víc kilo než já, ani to, že si sotva brnkneš na jednu strunu, mě vadí, že poslední nahrávky stojí za starou belu. Přitom máš u sebe Marca Rizza a to je nějaký kytarista. 

Tak jsem si poslechl tvoji poslední desku "Archangel" a nějak moc nevím, co ti napsat. Já už prostě nedovedu ze staré známosti pořád jen mhouřit oči nad tím, co je to za slabotu. Hledal jsem marně proklamované tajemno, pátral jsem po nějakém infernu, ale nic jsem nenalezl. Je to hrozně těžký se s touhle nahrávkou poprat. Opravdu jsem se snažil, dokonce se trošku i těšil, že mě mile překvapíš, ale bohužel nic takového se nestalo. To by opravdu nešlo nechat všechno uzrát a vydat CD třeba jednou za dva roky? V těch deseti skladbách jsem tentokrát našel pro sebe asi dva (nebo spíš jeden a půl) světlé momenty. Takhle už by to dál opravdu nešlo. Asi se ti to nebude líbit a nebo ti to bude spíš jedno, ale zklamal jsi mě na celé čáře. Nevím už moc co dál napsat, protože kde nic není, tak ani smrt nebere. 

SOULFLY a opět jejich klasické album poslední doby. Sem tam nějaký dobrý riff, ale jinak jenom nuda a šeď. Fanoušci kapely asi budou spokojeni, ale já nějak nevím, co si s deskou vůbec počít. Všechno je neskutečně mdlé, zvětralé, jako týden odstáté pivo. "Archangel" je přesně takovou tou nahrávkou, která vás udolá ke spánku. Kde je energie, kde je tajemno, kde je síla? SOULFY jsou dnes jen obyčejným stínem dřívější doby. Takový sešup v kvalitě jsem tedy opravdu nečekal. Obyčejné, monotónní album, které ničím nepřekvapí!




Asphyx says:


Soufly and their album is the classic work of these days. From time to time you can hear a good riff, however it s boring and grey. I think that fans of this band are satisfied and happy but I have no idea what to do with it. Everything is too faint and stale like a beer which is week old. “Archangel” is the kind of song which makes you sleep. Where is energy, darkness, strength? SOULFY is a shadow of bygone times. To be honest I didn´t expect this slope of quality, not at all. This is an ordinary album which is not surprising at all.  


http://www.facebook.com/pages/Soulfly/8616079092
http://www.soulfly.com/
http://www.nuclearblast.de/de/
Share this games :

TWITTER